przez kamyk93 » Åšr kwi 07, 2010 4:52 pm
Wygrana z lechią byłaby bardzo ważna, ale nie priorytetowa i decydująca o naszym utrzymaniu. Mecz w PP z Jagą był bardzo przeciętny i tez takiego można się spodziewać w sobote. Jeśli chodzi o mnie nie jestem optymistom, jeśli przegrywa się w wodzisławiu z piastem, czy remisuje z naprawde przeciętną piłkarsko Arką... Lechia to zdecydowanie mocniejszy przeciwnik niż dwa wyżej wymienione zespoły i trudno będzie zagrać na 0 z tyłu.
Co do meczu PP lechia zagrała fatalnie, na dodatek aktor dawidowski mało co nie zapewniłby im remisu... Jaga grała swoje(gola zdobyl nawet nasz "ulubieniec bytomskich trybun"). Ja stawiam na remis, i gdyby tak się stało to trzeba przyznać że jeden punkt wywieziony z gdanska byłby dobrym wynikiem. I uważam że już teraz troche zmian i świeżości by się przydało. Postawiłbym na Baste, to w pierwszej kolejności, reiman czy starościak na ławke. Może to brzmi dosyć dziwnie, ale przecież oni też muszą dostać swoją szanse. Przy tych dobrych meczach Kotrysa, pierwsza jedenastka Telichowskiemu się oddaliła. Ten wyjazd jeszcze nie zależy od naszego utrzymania, także uwazam że drugą daleką i męczącą podróż powinni odbyć zawodnicy którzy mają coś do udowodnienia.
Mój skład: Skaba - Basta, Kulpaka, Klepczyński, Kotrys - Barczik, Tymiński, Bażik, Radzewicz - Podstawek, Karalić(Milenković)
Jak zwykle 4-4-2, bo Podstawek tylko wtedy może coś ugrać z przodu, jesli ma pomoc w linii ataku. Szatałow chyba tego nie widzi, od kilku miesięcy.
POLSKA od nas wymaga, byśmy byli pokoleniem wielkim.