Lechia Gdańsk - Polonia Bytom 20-03-10/16:30

Lechia Gdańsk - Polonia Bytom 20-03-10/16:30

Postprzez cloner » Wt kwi 06, 2010 2:16 pm

Następny mecz Polonia Bytom rozegra już w najbliższą sobotę z gdańską Lechią, oczywiście na wyjeździe. Lechia właściwie o nic w lidze już nie walczy, utrzymanie dość pewne, a do pucharów za daleko. Dziś natomiast walczą w Pucharze Polski z Jagiellonią o awans do finału, dlatego w sobotę mogą zagrać lekko zmęczeni :wink:

Rok temu, gdy Jurij Szatałow obejmował Polonię, wygraliśmy z nimi 1-0 (chyba po golu Michała Zielińskiego). Trzeba wierzyć i liczyć na powtórkę z rozrywki, czyli oby znowu skromne 1-0 dla nas.

Niestety trzeba pamiętać, że w składzie z powodu kontuzji zabraknie Petera Hricko, kto go zastąpi? Oby nie Nowak :wink:

EDIT:

zmiana z wiadomego powodu
Ostatnio edytowano N kwi 18, 2010 11:19 pm przez cloner, łącznie edytowano 1 raz
"Jesteśmy elitą, nie tłumem, w sercach nosimy dumę"

SU!
cloner

Re: Lechia Gdańsk - Polonia Bytom 10-03-10/17:00

Postprzez BartiPB » Wt kwi 06, 2010 2:37 pm

cloner napisał(a):Oby nie Nowak

Dlaczego nie Nowak? Dzięki niemu nauczymy sie grać w "osłabieniu" - jeśli wiecie o co mi chodzi :devil:

A tak serio... Stawiam 2:1 do przodu :D
BartiPB

Postprzez mimik » Wt kwi 06, 2010 6:04 pm

Liczę, że zamiast Petera zagra Basta - prasa pisze, że jest już wyleczony. Podobnie Kulpaka - więc powinno się znaleźć dla niego miejsce w meczowej 18-tce. A za kogo? - wiadomo oczywiście że za Nowaka. Zastanawiałbym się również nad tym, aby za Tomasika nad morzem znalazł się Tymiński albo trzeci napastnik (Karalić lub Milenković - może ten pierwszy powinien dostać szansę).
Ogólnie trzeba znowu zacząć wygrywać :!: :!: :!: Peleton pościgowy już nas dopadł - powiedzmy sobie szczerze! Niestety :( Jeśli przegramy, to przy niekorzystnych dla nas wynikach, wyprzedza nas Zagłębie, Śląsk i Jagiellonia... I na deser przewaga nad strefą spadkową stopnieje do 3-6 punktów... Zaczyna się robić bardzo, ale to bardzo gorąco :!: :!: :!: :(
Kiedy nasi wybierajÄ… siÄ™ na Pomorze :?:
mimik

gadugadu: 0

Postprzez wieńczysław_nieszczegĂłlny » Wt kwi 06, 2010 8:44 pm

Zaufaj, że nie ma możliwości żeby w jednej kolejce wygrali wszyscy prócz Polonii. 3 pkt może zdobyć max. 8 drużyn, a te z dołu tabeli mają to do siebie, że częściej przegrywają niż wygrywają. Mamy 29 pkt, a jak pokazuje historia 31 pkt ZAWSZE daje utrzymanie.
A co do Lechii to liczę na występ Basty.
"Póki walczę jestem zwycięzcą."
wieńczysław_nieszczególny

Postprzez BOGDAN » Wt kwi 06, 2010 9:07 pm

wieńczysław_nieszczególny napisał(a): Mamy 29 pkt, a jak pokazuje historia 31 pkt ZAWSZE daje utrzymanie.

takie "zawsze" tez sie czaem konczy i ten rok moze okazac sie wyjatkowy. Tym niemniej tez uwazam ze powodow do paniki jesli o tegoroczne utrzymanie w ekstraklasie chodzi raczej byc nie powinno.
wieńczysław_nieszczególny napisał(a): A co do Lechii to liczę na występ Basty.
Nie Ty jeden. Nie wiem tylko czy Basta juz nie jest "spisany na straty" bo jak slyszalem po sezonie konczy mu sie kontrakt (poza tym kto chce wiecznie grzac lawe?) a o rozmowach w sprawie jego przedluzenia ni widu ni slychu...
BOGDAN

Postprzez actros » Wt kwi 06, 2010 9:21 pm

Mysle ,ze gdyby Basta cos gral , to by nie musial wiecznie lawy grzac :wink: Co do meczu - niech zagraja jak tradycja nakazuje 8)
Życie mnie tego nauczyło - litość jest bzdurą!!!
actros

Postprzez Qu1920ba » Åšr kwi 07, 2010 12:47 am

Co wy z tym Bastą macie? Przecież to jest przeciętny grajek. Jeszce mnie w żadnym meczu (sparingu) nie powalił na kolana a tu go prawie każdy do 11 meczowej wpycha. Może, że ja czegoś nie wiem...
Od Nas Się Zaczęło... Nas Was Się Nie Skończy...
Qu1920ba

Postprzez barteshpb » Åšr kwi 07, 2010 1:03 am

Qu1920ba napisał(a):Co wy z tym Bastą macie? Przecież to jest przeciętny grajek. Jeszce mnie w żadnym meczu (sparingu) nie powalił na kolana a tu go prawie każdy do 11 meczowej wpycha. Może, że ja czegoś nie wiem...

nie powalil Cie ponieważ caly czas gra Hricko który jest w 90% bezbłędny!! nie mi jest oceniac Bastę ale jezeli dalej go trzymaja to chłopak musi cos w sobie mieć nie jak Pan Cybuslki Afro fryz swojego czasu;/
barteshpb

Postprzez ikar » Åšr kwi 07, 2010 3:53 am

nasza wiara niezachwiana - szczególnie w zawodników, którzy wychodzą raz w sezonie na boisko i grają w meczach w których Polonia traci najwięcej bramek
ja po totalnie kiszce jaką zaprezentowali wybrańcy Szatałowa w 3 ostatnich meczach oczekuję jakiegoś przełomu w stylu gry
Lechia personalnie nie jest od nas lepsza ale ma jakiś pomysł na grę w offensywie - u nas taktyka na porzyganie czyli przez 90 minut granie strefą w obronie a z przodu to tylko "jak Pan Bóg dopuści"
potrzebujemy w środku pola 2-3 zawodników, którzy będę biegać jak hyże zające a nie poruszać się jak kulawe żółwie
może ten Tymiński coś takiego gra, może Reiman, może warto Dreszera na prawe skyrzydło wystawić?
skład
Skaba-Kulpaka,Klepa,Killar,Kotrys-Barczik,Nowak,Sawala,Bażik,Radzewicz-Podstawek
wynik
1-0 dla nas (ale to tylko "urzędowy" optymizm)
ikar

Postprzez kamyk93 » Åšr kwi 07, 2010 4:52 pm

Wygrana z lechią byłaby bardzo ważna, ale nie priorytetowa i decydująca o naszym utrzymaniu. Mecz w PP z Jagą był bardzo przeciętny i tez takiego można się spodziewać w sobote. Jeśli chodzi o mnie nie jestem optymistom, jeśli przegrywa się w wodzisławiu z piastem, czy remisuje z naprawde przeciętną piłkarsko Arką... Lechia to zdecydowanie mocniejszy przeciwnik niż dwa wyżej wymienione zespoły i trudno będzie zagrać na 0 z tyłu.

Co do meczu PP lechia zagrała fatalnie, na dodatek aktor dawidowski mało co nie zapewniłby im remisu... Jaga grała swoje(gola zdobyl nawet nasz "ulubieniec bytomskich trybun"). Ja stawiam na remis, i gdyby tak się stało to trzeba przyznać że jeden punkt wywieziony z gdanska byłby dobrym wynikiem. I uważam że już teraz troche zmian i świeżości by się przydało. Postawiłbym na Baste, to w pierwszej kolejności, reiman czy starościak na ławke. Może to brzmi dosyć dziwnie, ale przecież oni też muszą dostać swoją szanse. Przy tych dobrych meczach Kotrysa, pierwsza jedenastka Telichowskiemu się oddaliła. Ten wyjazd jeszcze nie zależy od naszego utrzymania, także uwazam że drugą daleką i męczącą podróż powinni odbyć zawodnicy którzy mają coś do udowodnienia.

Mój skład: Skaba - Basta, Kulpaka, Klepczyński, Kotrys - Barczik, Tymiński, Bażik, Radzewicz - Podstawek, Karalić(Milenković)
Jak zwykle 4-4-2, bo Podstawek tylko wtedy może coś ugrać z przodu, jesli ma pomoc w linii ataku. Szatałow chyba tego nie widzi, od kilku miesięcy.
POLSKA od nas wymaga, byśmy byli pokoleniem wielkim.
kamyk93

Następna strona

Powrót do Poprzednie sezony

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników