Działania Juri Szatałowa przeciwko naszej POLONII...

Re: Działania Juri Szatałowa przeciwko naszej POLONII...

Postprzez Qlturalny » So paź 30, 2010 9:15 am

bajer napisał(a):Właśnie leciał wywiad z Monetą i Filipiakiem na OrangeSport. Obydwoje potwierdzili, że Szatałow jutro nie poprowadzi Cracovii przeciw Polonii.

Co nie zmienia fucktu, że od momentu odejścia z Polonii do godziny meczu miał nieograniczoną możliwość kontaktu i przekazywania informacji o grze Polonii Bytom. ;)

Jurij, dziękujemy za te miłe chwile i czas w czubie tabeli - być kibicem Polonii nie jest łatwo, ostatnie tak wspaniałe emocje mieliśmy na hokeju w latach 80-tych. Byłem dumny widząc Polonię w pierwszej piątce przez kilka kolejek zeszłego roku. Szkoda, że jesteś takim zadufanym w sobie bucem i reagujesz tak emocjonalnie, szkoda, że potrafisz szybko zmieniać koncepcji gry i jesteś schematyczny. I cieszę się, że w końcu odchodzisz, bo nie wierzyłem, że jeszcze coś osiągniesz z tą drużyną.
Silesia Miechowice już wkrótce w I lidze!
Bytomskie pikniki - nie walczymy z nikim!
Qlturalny

Postprzez sagan » So paź 30, 2010 9:18 am

W rundzie jesiennej mamy do rozegrania jeszcze kilka spotkań, do tego trudniejsze od dotychczasowych. (Cracovia, Górnik, Arka, Lech, Legia)
Z Szatalowem pewnie byśmy zajmowali miejsce w strefie spadkowej, ale czy Urban nas przed tym uchroni też wątpie :cry: .
Konczymy runde z Szatałowem w strefie spadkowej, na 99% nastąpiło by zerwanie kontraktu i do tego płacenie za zerwanie kontraktu.
Przy obecnym rozwiązaniu zyskujemy kase, ale cała sytuacja delikatnie mowiąc jest "chora". Trener przechodzi do drużyny z którą mamy do rozegrania spotkanie w następnym dniu. Mało tego ten sam trener przez cały tydzień przygotowuje Polonię do spotkania z Cracovią. Niech mi nikt nie mówi, że Szatałow nie prowadził rozmów z Cracovią od kilku dni. A pisanie w stylu, że nię będzie prowadził Cracovi w spotkaniu z Polonią to już kpina. Śmiało może poprowadzić pasy z trybun, a o słabych punktach Polonii napewno podzielił się z piłkarzami Cracovi.
Ciekaw jestem, czy zagranie w meczu z Śląskiem już nie bylo przygotowane pod przejście do Krakowa. Ciekawe jak wyglądały treningi pod mecz z Cracovią, a już nie mówie o taktyce.
Jedno mnie cieszy, że odszedł do drużyny z lepszą infrastruktura , bez problemów z kasą i lepszym potencjałem piłkarskim. Nie będzie już mógł zwalać winy, na rzeczy od niego nie zależne :devil:. Zobaczymy jak wielki z niego trener "chłopczyna" :lol:
Już jednego takie trenera mialiśmy Motyke, w Koronie nie zaistniał.
Jestem zyciowym pesymistą i się obawiam, że to nas ostatni sezon w OE :cry: ,
każdy drużyna może spaść i ponownie walczyć o awans.
Ale w naszym przypadku bez kasy z C+,nie ma Polonii.
sagan

Postprzez cloner » So paź 30, 2010 9:34 am

Jurij Szatałow: - Jeszcze kluby muszą się ze sobą porozumieć...

Obrazek

- Determinacja będzie najważniejszym elementem jakiego będę oczekiwał od piłkarzy na boisku - mówi dla Terazpasy.pl trener Jurij Szatałow , nieoficjalnie nowy szkoleniowiec Cracovii.

- Według nieoficjalnych informacji ma Pan zostać wkrótce trenerem Cracovii. Czy może Pan potwierdzić tę informację?

- Nie mogę tego potwierdzić bo w tej chwili w tej sprawie rozmawiają ze sobą kluby. Mogę natomiast potwierdzić, że już nie jestem trenerem Polonii Bytom. Ja już nie biorę udziału w rozmowach. Same kluby muszą się między sobą porozumieć.

- Gdyby kluby porozumiały się jeszcze dzisiaj (piątek) to w sobotę poprowadziłby Pan Cracovię w meczu ze swoim dotychczasowym zespołem Polonią Bytom?

- Nie. Ze względów etycznych nie ma takiej możliwości. Jeśli podpiszę kontrakt z Cracovię, to spotkam się z zespołem dopiero w poniedziałek albo we wtorek.

- Nie jest Pan jeszcze formalnie trenerem Cracovii, ale zapytam jak Pan oceni ten zespół? Jak każdy trener Ekstraklasy obserwuje Pan zespół rywala...

- Tak, oczywiście obserwuję Cracovię. Cały ten tydzień siedziałem nad analizą gry Cracovii i mogę rozłożyć grę tego zespołu na czynniki pierwsze. Na pewno największym problemem Cracovii jest koncentracja na boisku. To jest podstawa, a widać że zespół ma z tym problem. Duży problem jest w linii obrony. I nie mówię tu tylko o czwórce obrońców, ale o całym zespole. Zespół jeśli chodzi o rozgrywanie piłki na pewno jest ciekawy, ma dobrych napastników. Tutaj potencjał ma bardzo wysoki. Mam nadzieję, że tutaj w krótkim czasie uda mi się wyprowadzić ten zespół może nie z marazmu, ale z dołka. Ten zespół ze sobą nie współgra, nie ma odpowiednich emocji i determinacji na boisku.

- Czy ma Pan jakieś własne, sprawdzone metody aby wyciągnąć zespół z tego marazmu?

- Na pewno będzie bardzo wiele pracy z każdym zawodnikiem, aby każdy piłkarz zrozumiał czego się od niego oczekuje. Czasem lepiej dołożyć więcej determinacji niż umiejętności. Trzeba dotrzeć do każdego zawodnika, aby wszyscy to zrozumieli. Determinacja będzie najważniejszym elementem jakiego będę oczekiwał od piłkarzy na boisku.

- Panie trenerze powiedział Pan przed chwilą, że cały tydzień oglądał Pan mecze Cracovii. Czy to oznacza, że propozycja z Cracovii nie wpłynęła dzisiaj czy wczoraj?

- Ja o propozycji Cracovii dowiedziałem się dzisiaj (piątek). Wcześniej Cracovia złożyła propozycję do zarządu Polonii Bytom. Najważniejsze w tym było to, żeby kluby dogadały się między sobą.

- Czyli analiza meczów Cracovii związana była tylko z przygotowywaniem się do sobotniego meczu z Cracovią?

- Oczywiście, że tak. Cały tydzień przygotowywałem się do meczu z Cracovią.

- Czy może Pan zdradzić jak długi kontrakt Panu zaproponowano?

- Na dzień dzisiejszy (piątek, po godz. 21) rozwiązałem kontrakt z Polonią Bytom, a o szczegółach nowego kontraktu jeszcze nie rozmawiałem.

Rozmawiał: Crac

http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/Wywiady/wywiady_teraz_pasy/Jurij-Szatalow-Jeszcze-kluby-musza-sie-ze-soba-porozumiec
"Jesteśmy elitą, nie tłumem, w sercach nosimy dumę"

SU!
cloner

Postprzez CZESŁAW » So paź 30, 2010 9:57 am

cudowna informacja...no to mamy jednego spadkowicz pewnego...oczywiście Cracovię :D ...zatrudnienie Jana Urbana, jak najbardziej na plus...w Legii pokazał kawał dobrej roboty ( koniec pracy tam może zamazywać trochę ogólny obraz, ale przeciw zbuntowanym gwiazdeczkom nie podskoczysz...), nie bał się wprowadzać młodych zawodników do drużyny...krótko mówiąc powodzenie trenerze ! ! !
W życiu piękne są… tylko chwile...R.R.
CZESŁAW

gadugadu: 0

Postprzez piotrekd » So paź 30, 2010 10:18 am

Rachel napisał(a):
piotrekd napisał(a):Ciekawe kogo nam bedzie chcial zabrac do Pasów chodzi mi o piłkarzy.

Odpowiedź - Sawka.
Przekonasz się w styczniu,bądź w lutym.

Kobylika pewnie tez.
piotrekd

gadugadu: 3969384

Postprzez TIFO » So paź 30, 2010 10:19 am

- Czy może Pan zdradzić jak długi kontrakt Panu zaproponowano?

- Na dzień dzisiejszy (piątek, po godz. 21) rozwiązałem kontrakt z Polonią Bytom, a o szczegółach nowego kontraktu jeszcze nie rozmawiałem.

Na Orange Sport Info była jakaś wzmianka,że chcą zakontraktować Jurija na min.2lata.
"I nostri cuori batte per Te e non finiranno mai di battere"KRÓLOWAŚLĄSKA
TIFO

Postprzez Grand » So paź 30, 2010 10:33 am

TIFO na szczęście to już nie nasz problem
Grand

Postprzez Spoxx » So paź 30, 2010 11:29 am

piotrekd napisał(a):
Rachel napisał(a):
piotrekd napisał(a):Ciekawe kogo nam bedzie chcial zabrac do Pasów chodzi mi o piłkarzy.

Odpowiedź - Sawka.
Przekonasz się w styczniu,bądź w lutym.

Kobylika pewnie tez.

A jest jakiś pożytek jak i z Sawali,tak i z Kobylika ? O pierwszym to nie ma co pisać,niech go zabiera,a z drugiego to jak na razie tylko stałe fragmenty,poza tym niewiele więcej .Tylko te na razie już trochę trwa!!!
Choć dzieli nas dużo, łączy jeszcze więcej niebiesko czerwona krew która wypełnia nasze serce.
Spoxx

Postprzez sagan » So paź 30, 2010 11:53 am

Sawala czy Kobylik może są wyróżniającymi się zawodnikami w przekroju Polonii, ale patrząc na zawodników ekstraklasy, to już są przeciętnymi grajkami.
Wątpie aby Cracovia chciała ich ściągać, ale istnieje inna ewentualność, ściąganie pupili :ass: . Każdy trener ma swoich pupili, byłych podopiecznych co do których próbują przekonać władze nowego klubu. W sumie na dzień dzisiejszy nie widze Polonii zawodników nie zastąpionych, kwestią jest tylko kto zostanie ściągniety w zamian.
A ja Szatałowi życze skopania dupy, nie mam zastrzeżeń co do jego umiejętności, ale bardzo mi się nie podobało jego podchody przed podpisaniem nowego kontraktu.
Można zrozumieć, że trener może mieć jakieś wymagania co do klubu np. ściągnięcie nowych zawodników itp, ale opieszałość Szałatowa przed podpisaniem kontraktu z Polonią była myśl, a może jeszcze znajdzie się inny klub który będzie zainteresowany moją osobą. Jak dla mnie on nigdy nie był sercem, myślami przy Polonii , tylko szukał odpowiedniego momentu do spierdolenia z klubu.
Jadzie na opini " w Polonii nie ma kasy a są wyniki" , ale czy to naprawdejego zasluga czas pokaże .
sagan

Postprzez mamtalent » So paź 30, 2010 1:17 pm

Spoxx napisał(a):A jest jakiś pożytek jak i z Sawali,tak i z Kobylika ? O pierwszym to nie ma co pisać,niech go zabiera,a z drugiego to jak na razie tylko stałe fragmenty,poza tym niewiele więcej .Tylko te na razie już trochę trwa!!!

pier...lisz głupoty, wg. ciebie wygrana w meczu przez rzut wolny czy rożne to nie wygrana!!? dzięki stałym fragmentom niektóre drużyny wygrywają cały sezon a taki zawodnik jest bezcenny. Sawala udowodnił nie raz że jest dobrym zawodnikiem Kobylik jest od niedawna a przyczynił się do zwycięstwa jak choćby z Chorzowem, FAKT to dla takich kibiców twojego pokroju mała zasługa. Co prawda dla nich mecze są zawsze takie same czy Ruch czy Górnik mecz to tylko mecz za które dostają kasę i to nie małą. "Trenerzyny z Forum" co sie na wszystkim znają wg. was kto zdolny, młody i ambitny zechce przejść do naszego klubu skoro inne drużyny na obecną chwilę prezentuje się ze znacznie lepszej strony? chyba nie widzicie tego obiektywnie. Mam nadzieje że się mylę ale jak chwalicie takiego Urbana co miał swoje 5 min. a Szatałowa co wywalczył 2 razy pod rząd 7 miejsce w tabeli GNOICIE to zobaczymy teraz Cracovie kiedy zacznie wygrywać...
mamtalent

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony