Sparingi sezon 2009/2010

Re: Sparingi sezon 2009/2010

Postprzez VolT » Śr cze 24, 2009 10:03 pm

A wiadomo już gdzie będzie rozegrany sparing z Kluczborkiem?
W KAŻDEJ LIDZE ZAWSZE Z WAMI!!!!
VolT

Postprzez epifan » Śr cze 24, 2009 10:05 pm

VolT napisał(a):A wiadomo już gdzie będzie rozegrany sparing z Kluczborkiem?

Stadion Miejski w Kluczborku.
Gummispb napisał(a):(...)Pozdroo jutro na meczyQ
ban

:D
epifan

gadugadu: 0

Postprzez pigi » Śr cze 24, 2009 10:11 pm

Ja nie rozumiem jednej rzeczy po co w sparingach grać tylko testowanymi grajkami, przecież kałasznikow ma (mam nadzieje że ma)jakąś tam wizje zespołu i powinien sprawdzać tylko tam gdzie sa największe luki.Rozumiem że owe luki pojawiaja sie w kazdej formacjii ale czas leci i to nieubłaganie szybko.W moim odczuciu czas Bartyli chyba dochodzi końca widac że chłopina się pogubił w tym co robi! :oops:
pigi

Postprzez JarJar » Śr cze 24, 2009 10:21 pm

Zawodnicy z pierwszej drużyny 2 dni temu wznowili treningi i obecnie trenują dość ciężko 2 razy dziennie:
PONIEDZIAŁEK 22.06.2009
09:30 - Zbiórka
10:00 - Trening
siłownia + sztuczna trawa
16:00 - Trening boisko

WTOREK 23.06.2009
09:30 - Zbiórka
10:00 - Trening
siłownia + sztuczna trawa
16:00 - Trening boisko

ŚRODA 24.06.2009
14:30 - Zbiórka
15:00 - Trening
18:00 - SPARING Z MŁODĄ EKSTRAKLASĄ

więc trudno, żeby ich dodatkowo obciążać grą w sparingu w którym mają pokazać się nieprzebrane rzesze nowych piłkarzy, którzy przybyli na Casting. Poza tym piłkarze którzy pozostali po poprzednim sezonie nie muszą udowadniać swojej przydatności dla zespołu, a taki był jak się wydaje główny cel tego sparingu. Zakładam, że w Kluczborku może być już 50/50 chociaż na pewno nie wszyscy "starzy" zagrają bo jak widać na piątek też zaplanowano dwa treningi.
JarJar

Postprzez pigi » Śr cze 24, 2009 10:30 pm

Tak tylko chodzi mi oto, że przynajmniej dla mnie jest to troszeczke niezrozumiałe, grać sparing tylko i wyłacznie sprawdzanymi, bo mija się to z celem taki np.Spiżak według niektórych wypadł dobrze, a mnie zastanawia jak by wypadł grajac z naszą podstawą .Rozumiem to że są treningi ,ale sparing a zwłaszca jeden nie daje odzwierciedlenia tego co zawodnik potrafi.Tych zawodników mieli ogladać przez kilka tygodni ,a nie tylko przez 30 minut.
Dodam jeszcze jak twierdzisz nie muszą sprawdzać swojej przydatności do druzyny to po co wogule oni wracali z tych urlopów przecirz na siłke mogli sobie pochodzić na własną ręke.
pigi

Postprzez JarJar » Śr cze 24, 2009 10:38 pm

No to nie wiem jak to wytłumaczyć.
Może niepotrzebnie nazwano to sparingiem.
Co innego gierka wewnętrzna mająca sprawdzić umiejętności, sprawność, motorykę, technikę, przegląd sytuacji, umiejętność ustawiania się, myślenie, itd poszczególnych zawodników, a co innego sparing mający na celu zgranie poszczególnych formacji, czy taktykę. To po prostu inny etap przygotowań.
Może zresztą wypowie się ktoś z jakąś wiedzą fachową, bo ja to zwykły kibic jestem. :D
JarJar

Postprzez pigi » Śr cze 24, 2009 10:56 pm

A tak wogule . mnie to co się dzieje w naszej Polonii.Użądzili sobie Casting jak do filmu ,gdzie przyjechali kopacze nawet tacy co nie grali nigdzie przez ostatnie dwa lata i zajmuja czas.Nastepnie . mnie to że nasz Prezesinho wogule nie ma pojęcia co zrobic dalej z tym fantem.. ludzie przecież do nas nie dołączy żaden gracz na poziomie ekstraklasy jak tak dalej pójdzie to gramy ostatni sezon w ekstraklasie obym się mylił. :evil: :evil: :evil:
A po tych ubytkach mam na mysli Pesko,Jaromin,Sololenko.To jest tylko jedno wyjście-BARTYLA OUT z POLONII. :evil:
pigi

Postprzez dpbh » Śr cze 24, 2009 11:04 pm

dupni z was znawcy futbolu jak wy mnie ta wasza mądrością wkur....za duzo Ronaldo i ligi mistrzów ogladacie.Pajak twierdzi ze Dziólka lepszy od Spizaka,choc widzial go pierwszy raz na oczy.Inni mówia po co casting :lol2: no najlepiej wybrac 5 zawodników i ich odrazu do druzyny wjebac.Wy jestescie trenerzy wszyscy.Co runde to samo blugani wszyscy a na koniec sezonu to byscie na rekach nosili.Te forum wam daje wladze :lol: Wiecznie narzekacie na wszystko.Idzcie se na Górnik tam byla kasa,wielki Kasperczak.Poslowie,senatorzy a teraz sa w dupie.Kibice sukcesu....
dpbh

Postprzez Kołek » Śr cze 24, 2009 11:20 pm

Wszyscy tu mówią, żeby nie oceniać piłkarza po jednym meczu...ja uważam, że nawet na podstawie tak krótkiej obserwacji można wyciągnąć kluczowe wnioski, a dopiero z czasem wypatrywać niuanse, które będą przemawiały na korzyść lub niekorzyść danego zawodnika. Nikt tu nie mówi, że Spiżak to piłkarz idealny, bo po wypowiedzi co niektórych krytyków można coś takiego wywnioskować. Faktem jednak jest, że dziś ustawiał się na boisku niemalże perfekcyjnie, na prawej stronie ani przez chwilę nie pozwalał na to, aby robiły się luki - i w tej kwestii (przynajmniej moim skromnym zdaniem - a zaznaczam, że w piłkę nigdy wyczynowo nie grałem) nie ma wielkiego znaczenia, czy gra się na poziomie ekstraklasy, czy przeciwko chłopakom z ME - albo się to ma opanowane, albo nie. Na podstawie tego jednego meczu meczu widać, że lata spędzone w Niemczech Spiżaka tego nauczyły, to po prostu kwestia doświadczenia. Sparingi są właśnie po to, aby oceniać piłkarzy - a akurat z perspektywy dzisiejszego meczu mówienie, że "Dziółka jest 100 razy lepszy od Spiżaka" to co najmniej lekka przesada. Zobaczymy, jak będzie dalej - ale myślę, że na dzień dzisiejszy ten zawodnik jest najbliżej pozostania w naszym klubie ze wszystkich testowanych piłkarzy.
Oto tu jest największe Colosseum świata,
Tu serce żądz i życia bije najwymowniej,
Tu tajemny sens wiąże i entuzjazm brata
Milion ludzi na wielkiej rozsiadłych widowni.

[Kazimierz Wierzyński]
Kołek

gadugadu: 0

Postprzez pigi » Śr cze 24, 2009 11:51 pm

dpbh napisał(a):dupni z was znawcy futbolu jak wy mnie ta wasza mądrością wkur....za duzo Ronaldo i ligi mistrzów ogladacie.Pajak twierdzi ze Dziólka lepszy od Spizaka,choc widzial go pierwszy raz na oczy.Inni mówia po co casting :lol2: no najlepiej wybrac 5 zawodników i ich odrazu do druzyny wjebac.Wy jestescie trenerzy wszyscy.Co runde to samo blugani wszyscy a na koniec sezonu to byscie na rekach nosili.Te forum wam daje wladze :lol: Wiecznie narzekacie na wszystko.Idzcie se na Górnik tam byla kasa,wielki Kasperczak.Poslowie,senatorzy a teraz sa w dupie.Kibice sukcesu....

Na górnik to możesz sobie sam pochodzić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :faja:
I widze kolego że tobie podoba się ta farsa odpierdalana przez zarząd!!!!!!!!! :faja:
Nic tylko usiąść i klaskać a płakać będziemy po sezonie BRAVO :evil:
pigi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony