Arka Gdynia-Polonia Bytom 31 marca 18:15

Re: Arka Gdynia-Polonia Bytom 31 marca 18:15

Postprzez BOGDAN » Åšr mar 31, 2010 9:45 pm

ikar napisał(a):Polonia 3 kolejny mecz gra beznadziejnie...

Ja mysle ze w pierwszej polowie ta gra wygladala calkiem niezle (a na pewno nie "beznadziejnie"). Nie wiem co stalo sie z druzyna w przerwie? Chyba troche prawdy jest w tym ze jestesmy za malo "elastyczni taktycznie". "Nasza gra" to wymiana tysiaca podan w srodku pola i przesuwanie sie w ten sposob do przodu. W pierwszej polowie to wychodzilo. W drugiej przeciwnik "podszedl pod nas" i zagral agresywnie na linii srodkowej (przy wyprowadzaniu przez nas pilki) a my kompletnie tego nie zauwazylismy(?!). Wtedy trzeba wlasnie zmienic taktyke i wrzucac im pilke "za plecy". Tego zabraklo...
ikar napisał(a): jak Szatałow nie pójdzie po rozum do głowy to skończy się to katastrofą...

Nie przesadzajmy. W tym sezonie "katastrofy" nie bedzie (za taka uwazalbym spadek z ligi). Problemem jest konsekwentne rozbijanie i oslabianie kadry (w kazdej przerwie) i brak koncepcji budowania zespolu na nastepne sezony (w ekstraklasie). Ale nie jestem pewien czy Szatalow jest tutaj glownym winowajca...
ikar napisał(a): Kotrys który miał przebłysk w meczu z Wisłą nie nadaje się na 3 lige - niech lepiej wróci Nowak na tę pozycję

Mnie akurat Kotrys dzisiaj nie "przeszkadzal". W ogole bloku obronnego bym na razie nie ruszal (choc nie wiadomo jak grozna jest kontuzja Hricki). A jesli juz to raczej nie Nowak...
ikar napisał(a):ogólnie do zmiany jest 5-6 zawodników ...

Tylko na kogo ich wymienic?!
ikar napisał(a): w meczu z Lechią chcę zobaczyć Tymińskiego, Reimana i Starościaka

Osobiscie nie widzialem ich w akcji ale mysle ze tutaj wielu sie z Toba zgodzi (choc nie wiem czy wprowadzenie wszystkich trzech jednoczesnie nie jest zbyt ryzykowne).
Ogolnie powiem tak: bardzo brakuje nam Grzyba (a moze jeszcze bardziej Przybylskiego)...
BOGDAN

Postprzez PB fun » Åšr mar 31, 2010 9:47 pm

nemptor napisał(a):Tak jest.!! połowa z was chce zwolnić Szatałowa a potem będzie płacz że go nie ma dajcie już spokój ... wyraźnie mówił na spotkaniu że nie spisują się na Treningach a tu płacz

A jesteś mi wstanie powiedzieć co to zmienia? Dla mnie taki Karalić może nawet wpieprzać słonecznik na treningu, byleby bramki w meczach strzelał. Teraz są bee, ale jak trenowali wcześniej to się jakoś załapali nie?
PB fun

gadugadu: 0

Postprzez swansea » Åšr mar 31, 2010 9:48 pm

heyka:)oceniajac naszych grajkow:(sluchajac Bladych Loków(ciekawe czy ktos zna:):):))Barcik 7,bazik 7,Kotrys mnie wk...al 4,duuzo stray,Klepa dobrze,Sawala hmmm:),Kuranty staral sie bardzo,ale ale....Muchomor byl kreatywny,pelen pomyslow,a Kurant bardzo mocno defens....Killar ok,ale pare bledow niestety...Wojtek nie wypuscil bali wiec 6;)ogoilnie-pierwsza polowa bardzo solidna,madra gra,a druga cofniecie sie za glebolie, i zatracenie pewnosci siebie,gdyby nie czlowiek pierwotny byloby przewalone;)plus dla Grzesia za strzelecki nos:)
jednak w Bytomiu chłopaki nie płaczą....własnie ruszaja na wojne...Wszyscy bez wyjatku,ktorym Polonia lezy na sercu...PZPN-nie,juz mozesz zacąć sie bać....
swansea

Postprzez Dzikus_PB » Åšr mar 31, 2010 9:49 pm

Druzyna gra zle... ale ciagle granie tym samym skladem z idea "a moze wkoncu sie uda" to bicie glowa w mur...
jak Szatalow nie zaryzykuje... i nie zagra mlodymi... ciezko to widze

nemptor napisał(a):Tak jest.!! połowa z was chce zwolnić Szatałowa a potem będzie płacz że go nie ma dajcie już spokój ... wyraźnie mówił na spotkaniu że nie spisują się na Treningach a tu płacz

lepiej grac pseudograjkiem Nowakiem, niz zaryzykowac i wziac tego co "nie spisuje sie na treningu" :?:
dexter
lubie jak jest wesolo na forum :lol2: :jupi: :jupi:
Dzikus_PB

Postprzez nemptor » Åšr mar 31, 2010 9:58 pm

nie mówię żeby grać pseudograjkiem ^^ początek sezonu mogliście nosić Trenera na rękach po wynikach teraz już wywalenie ? może niech ktoś z was idzie na jego miejsce i zobaczymy jak pójdzie :)
nemptor

Postprzez swansea » Åšr mar 31, 2010 10:03 pm

patrzac na 1 polowe widzailem, Polonię z jesieni,madra,rozsadna gra,potem sie zesralo.....aha,czemu Barcik Baggio nasz nie gra tak jak w 60 min ,kiedy zamieszal cala Gdynska obrone;)ladnie to wygladalo.....ale potem byl malo widoczny.....aha bylbym zapomnial....bardzo wkur...ia mnie narzekanie ciagle na forum na Polonię,na gre.na wszytko......pamieta ktos z was 2 lige gdy byla totalalna kaszankajesli chodzi o gre, i 150,200 ludu na meczu(uprzedzajac pytania bylem na kazdym meczu u siebie, i wiekszosc Away)potewm liga 3....problemy z utrzymaniem,prawie totalna degrongolada?wyjazdy na (niedo)rozwój itp w kilkadziesiat osob?yteraz nasz klub z najmniejszym budzetem w ekstraklasie,bez ukladow,bez przekretow jest w srodku tabeli,na mecze chodzi po 5-6 tys ludzi,na derby ok.10 tys,i slyszac glosy walenia wszytkiego i wszytkich az mnie zalewa krew........ale ok,.jebcie ich wszyskich,moze to ja nie mam racjiii....?
jednak w Bytomiu chłopaki nie płaczą....własnie ruszaja na wojne...Wszyscy bez wyjatku,ktorym Polonia lezy na sercu...PZPN-nie,juz mozesz zacąć sie bać....
swansea

Postprzez Jadzia92 » Åšr mar 31, 2010 10:07 pm

2 bramki po rzutach z autów Kotrysa :) więc może niech jednak gra ;p
Jadzia92

Postprzez merl » Åšr mar 31, 2010 10:08 pm

Dzikus_PB napisał(a):Druzyna gra zle... ale ciagle granie tym samym skladem z idea "a moze wkoncu sie uda" to bicie glowa w mur...
jak Szatalow nie zaryzykuje... i nie zagra mlodymi... ciezko to widze

Wstawia "najlepszego" z tych młodych Tomasika, np. dzisiaj nie wiadomo po co wstawil go za Radzę w 50 min. i co?

lepiej grac pseudograjkiem Nowakiem, niz zaryzykowac i wziac tego co "nie spisuje sie na treningu" :?:
merl

Postprzez bajer » Åšr mar 31, 2010 10:09 pm

Wynik dużooo lepszy niż gra.
Przecież Arka może spokojnie powiedzieć, że lepszej sytuacji do zdobycia 3 pktów i słabszego zespołu juz w tej rundzie nie będą mieli.
Fajnie, że Bogdan starasz sie znaleźć pozytywy, ale oprócz tego że zdobylismy 1 pkt a powinnismy z palcem w d... 3, to nie ma żadnych perspektyw przed tą drużyną.
Nie wiem czy to wina kopaczy, którzy grają na poziomie żaboli z zeszłego sezonu, czy też trenera, któremu pomysły skończyły się po 4 kolejkach.
Tak jest.!! połowa z was chce zwolnić Szatałowa a potem będzie płacz że go nie ma dajcie już spokój ... wyraźnie mówił na spotkaniu że nie spisują się na Treningach a tu płacz

Jak na razie to ja tylko słyszałem idiotyczne tłumaczenie Szatałowa, że ten czy tamten nie łapie taktyki. No to ja się k... pytam: gdzie oni mają nabrać doświadczenia, które jest niezbędne do podłpapania gry taktycznej ?? Mourinho nie przykłada u młodych takiej wagi do taktyki jak Szatałow. Na łeb juz rusek upadł. Jakby Grzyb czy Przybylski teraz przychodzili d Polonii to by przez 3 lata w ME grali aż by się zmienił trener.

Niech tą swoją zachowawczą taktyke 4-5-1 wpaja w innym klubie,bo tu to doprowadzi tylko do spadku. Grając 1 napastnikiem ustawia bocznych pomocników na 40 m. Wykonując rzut rożny atakujemy 5 zawodnikami łącznie z wykonawcą. Każdą II połówkę wychodzimy jakbyśmy jedyne za cel mieli przetrzymać 45 min. Kompletnie też nie widzę u niego agresji na ławce w momentach słabszej gry.

A co do piłkarzy - taki szrot naściagał Bartyla i taki mamy zespół. Ja juz nie mam żadnych wątpliwości kto to jest Kuranty. Facet prezentuje wątpie czy 3 ligowy poziom. Sawala razem z nim. Niech dalej Bartyla pierdoli, że nie będzie po nikim płakać, kolejny jest Hricko (jedyny pewny zawodnik) i Klepa. Przecież znowu ściągnie tanich i ambitnych piłkarzy z południa.
bajer

Postprzez PB fun » Åšr mar 31, 2010 10:24 pm

swansea napisał(a):patrzac na 1 polowe widzailem, Polonię z jesieni,madra,rozsadna gra,potem sie zesralo.....aha,czemu Barcik Baggio nasz nie gra tak jak w 60 min ,kiedy zamieszal cala Gdynska obrone;)ladnie to wygladalo.....ale potem byl malo widoczny.....aha bylbym zapomnial....bardzo wkur...ia mnie narzekanie ciagle na forum na Polonię,na gre.na wszytko......pamieta ktos z was 2 lige gdy byla totalalna kaszankajesli chodzi o gre, i 150,200 ludu na meczu(uprzedzajac pytania bylem na kazdym meczu u siebie, i wiekszosc Away)potewm liga 3....problemy z utrzymaniem,prawie totalna degrongolada?wyjazdy na (niedo)rozwój itp w kilkadziesiat osob?yteraz nasz klub z najmniejszym budzetem w ekstraklasie,bez ukladow,bez przekretow jest w srodku tabeli,na mecze chodzi po 5-6 tys ludzi,na derby ok.10 tys,i slyszac glosy walenia wszytkiego i wszytkich az mnie zalewa krew........ale ok,.jebcie ich wszyskich,moze to ja nie mam racjiii....?

No pewnie, cieszmy się, co jest teraz. Jest fajnie, gramy w EK, tylko nie bierzesz pod uwagę, że jeżeli nic się nie zmieni, to za rok dwa, będzie powtórka z rozrywki... I nie chodzi tu o Szatałowa, czy kopaczy, tylko o zarząd i brak sponsora!
PB fun

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników