ikar napisał(a):Polonia 3 kolejny mecz gra beznadziejnie...
Ja mysle ze w pierwszej polowie ta gra wygladala calkiem niezle (a na pewno nie "beznadziejnie"). Nie wiem co stalo sie z druzyna w przerwie? Chyba troche prawdy jest w tym ze jestesmy za malo "elastyczni taktycznie". "Nasza gra" to wymiana tysiaca podan w srodku pola i przesuwanie sie w ten sposob do przodu. W pierwszej polowie to wychodzilo. W drugiej przeciwnik "podszedl pod nas" i zagral agresywnie na linii srodkowej (przy wyprowadzaniu przez nas pilki) a my kompletnie tego nie zauwazylismy(?!). Wtedy trzeba wlasnie zmienic taktyke i wrzucac im pilke "za plecy". Tego zabraklo...
ikar napisał(a): jak Szatałow nie pójdzie po rozum do głowy to skończy się to katastrofą...
Nie przesadzajmy. W tym sezonie "katastrofy" nie bedzie (za taka uwazalbym spadek z ligi). Problemem jest konsekwentne rozbijanie i oslabianie kadry (w kazdej przerwie) i brak koncepcji budowania zespolu na nastepne sezony (w ekstraklasie). Ale nie jestem pewien czy Szatalow jest tutaj glownym winowajca...
ikar napisał(a): Kotrys który miał przebłysk w meczu z Wisłą nie nadaje się na 3 lige - niech lepiej wróci Nowak na tę pozycję
Mnie akurat Kotrys dzisiaj nie "przeszkadzal". W ogole bloku obronnego bym na razie nie ruszal (choc nie wiadomo jak grozna jest kontuzja Hricki). A jesli juz to raczej nie Nowak...
ikar napisał(a):ogólnie do zmiany jest 5-6 zawodników ...
Tylko na kogo ich wymienic?!
ikar napisał(a): w meczu z Lechią chcę zobaczyć Tymińskiego, Reimana i Starościaka
Osobiscie nie widzialem ich w akcji ale mysle ze tutaj wielu sie z Toba zgodzi (choc nie wiem czy wprowadzenie wszystkich trzech jednoczesnie nie jest zbyt ryzykowne).
Ogolnie powiem tak: bardzo brakuje nam Grzyba (a moze jeszcze bardziej Przybylskiego)...