Polonia Bytom SA

Re: Polonia Bytom SA

Postprzez Szary » Cz sty 01, 2009 3:46 pm

mowisz, masz 8)
...If you are going through hell, keep going...
Szary
członek SKK PB

gadugadu: 0

Postprzez przybyu » Pt sty 09, 2009 12:24 pm

Prezes Polonii Damian Bartyla upiera się, że klub założył w wymaganym terminie. - Na razie sto procent udziału w spółce ma stowarzyszenie, ale lada moment powinno się to zmienić. Negocjujemy z kilkoma firmami - mówi.

W piłkarskiej centrali twierdzą jednak, że Polonia w papierach dalej jest stowarzyszeniem.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75918,title,PS-Licencja-Polonii-Bytom-to-fikcja,wid,10732066,wiadomosc.html

To jak to qrwa jest? Bo ja tego skapować nie umiem... W Krajowym Rejestrze Sądowym musi chyba być jednoznacznie napisane...

http://krs.cors.gov.pl/Default.aspx
Tutaj jakby nie ma... ale wiadomo internetowe świństwo to moze mieć opóźnienia...

Ale to jest śmieszne...
http://krs.cors.gov.pl/Podmiot.aspx?nrkrs=0000150854

"Polonia Bytom" SPORTOWA SPÓŁKA AKCYJNA W LIKWIDACJI ?!?! Co to w ogóle jest? Według danych tam - wciąż istnieje... bo nie ma daty wykreślenia z rejestru przedsiębiorców...

Może ktoś bardziej obeznany w prawie (tym adekwatnym) potrafi to wyjaśnic...
przybyu

gadugadu: 3076693

Postprzez Niekumaty » Pt sty 09, 2009 12:29 pm

No jak to co? Chodzi o słynny twór Zasady i Lonki Polonia Bytom S.S.A. :lol: Pewnie jeszcze tam kolejne lata będzie widnieć jako "w likwidacji".

A co do naszej nowej spółki, to można się było spodziewać, że coś znowu wypłynie.

Nasz prezes w tym tygodniu w prasie już ze 3 razy zasłaniał się "kryzysem ekonomicznym". Zwrócił ktoś na to uwagę? Doskonały argument żeby mieć wymówkę do:

- nieszukania sponsora
- posiadania przez TS niepodzielnej władzy na Spółką przez długi długi czas. To teraz stanie się modne niczym słynne "w przyszłym tygodniu". Wypłat nie ma, bo jak twierdzi prezes: sponsor (w domyśle Armada, bo chyba tylko takiego mamy) klubu odczuwa kryzys finansowy - swoją drogą niezły PR temu sponsorowi zrobiono taką wypowiedzią.

Nie ma zaskoczenia, spółka żadnych zmian na lepsze w klubie niestety nie przyniesie, bo żadnymi zmianami działacze nie są zainteresowani.
Niekumaty

Postprzez Julio93 » Pt sty 09, 2009 8:21 pm

Chcesz zając Jego miejsce to próbuj!~
Zawsze żeście krytykowali a potem i tak na prostą wychodziliśmy ! Emocje was ponoszą !
Nie rozumiecie głupie pismaki prześcigają się kto znajdzie większą sensacje aby poruszyła najbardziej Tu np że 1 mln długu Tu że Dokumentów nie ma Tu że Zieliński do Milanu że quaresma w Wiśle ! Jeżeli sprawa z tą licencją By była prawda to podejrzewam że by nam już dawno licencje zabrali a do konca sezonu były by walkowery !
Julio93

Postprzez cloner » Pt sty 09, 2009 8:25 pm

Nickname wybrales sobie dla niepoznaki, ze niby mlody pilkarz z rocznika '93, ale piszesz jak ktoś z zarządu :lol:
"Jesteśmy elitą, nie tłumem, w sercach nosimy dumę"

SU!
cloner

Postprzez Julio93 » Pt sty 09, 2009 9:05 pm

cloner napisał(a):Nickname wybrales sobie dla niepoznaki, ze niby mlody pilkarz z rocznika '93, ale piszesz jak ktoś z zarządu :lol:

Do zarządu mi daleko ; p przynajmniej jakieś drugie 15 lat haha. pomijam ; p ze się nabijasz :) :lol: sorry za off'a
Julio93

Postprzez Qlturalny » Śr sty 28, 2009 10:42 am

Czy ktoś może zweryfikować sytuację opisaną dzisiaj w dziale Prasa o Polonii?
http://forum.Polonia.Bytom.pl/post151622.html#p151622
Nie ukrywam, że serce mi zamarło na chwilę a krew się zagotowała...
Silesia Miechowice już wkrótce w I lidze!
Bytomskie pikniki - nie walczymy z nikim!
Qlturalny

Postprzez bajer » Śr sty 28, 2009 11:50 am

Qlturalny napisał(a):Czy ktoś może zweryfikować sytuację opisaną dzisiaj w dziale Prasa o Polonii?
http://forum.Polonia.Bytom.pl/post151622.html#p151622
Nie ukrywam, że serce mi zamarło na chwilę a krew się zagotowała...

Do teraz sądziłem, że Bugajski to w miarę obiektywny i nie szukający na siłę sensacji pismak. Sezon ogórkowy jak widać sprzyja ogólnemu zeszmaceniu w środowisku dziennikarzy, którzy w paskudny sposób starają sie podkręcić atmosferę.
Jak dla mnie sprawą ewidentnie powinni zająć sie prawnicy, Klub powinien zażądać sprostowania i wnieść skargę odnośnie:
Źródło/tytuł:
Już pół roku temu dopuszczenie bytomian do gry w ekstraklasie zakończyło się skandalem. Komisja Licencyjna była naciskana przez zarząd PZPN, aby rozpatrywać wniosek Polonii do skutku. Zespół z Górnego Śląska dostał licencję, choć nie uregulował w terminie zobowiązań wobec ZUS. Okazało się jednak, że aby grać w ekstraklasie, nie trzeba mieć porządku w papierach. Wystarczy mieć w zarządzie PZPN takie osoby jak Rudolf Bugdoł.

No chyba, że Bartyla jest na tyle głupi, że znowu się ślizga i ryzykuje...

Ja czekam na oficjalne stanowisko Klubu, ale zapewne jak i w poprzednich przypadkach się go nie doczekam...
bajer

Postprzez Julio93 » Śr sty 28, 2009 12:39 pm

Do tej pory szanowałem reporterów choć się wpierniczali tam gdzie nie mają ale to ich praca cóż teraz to już przesada za przeproszeniem chu* mnie strzela ! Za pomówienia powinien dostać niezła karę chłop jest chyba z Warszawy : ) zapewne : )!

aaa na stronce www.sports.pl zawsze na nas najeżdżali : | Posolić popieprzyć i zjeść w całości te szumowiny : )!
Julio93

Postprzez przybyu » Śr sty 28, 2009 1:23 pm

Nie wiem, nie wiem... Ja bede spokojniejszy dopiero jak zobacze w Krajowym Rejestrze Sadowym wpis 'KS Polonia Bytom SA' ...
Na razie nic takiego tam nie ma... a aktualizacje sa dosyc czeste (ostatnia 26. stycznia niby)...
Nie wiem, skad pismaki moga miec info, ze niby klub sprzedal zawodnikow jako TS, ale jeśli faktycznie dzieki temu 'zaoszczedza' 19%, to obiektywnie rzecz ujmujac, jest to troszke przekrecik... Zarzad jednym slowem strzelilby sobie w ten sposob w stope... i to z duzego kalibru...

Mam jednak nadzieje, ze to sa tylko pismacze domysly i faktycznie wszystkie papiery zostaly zlozone...

Oczywiscie znow wychodzi na to, ze klub sam daje pozywke pismakom, zalatwiajac, badz co badz, wymogi licencyjne na ostatnia chwile...

...generalnie jak nie urok, to sraczka...
przybyu

gadugadu: 3076693

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony