Napój energetyczny "Ogień Olimpu"

Re: Napój energetyczny "Ogień Olimpu"

Postprzez aviatik » N cze 28, 2009 11:09 am

W Bytomiu można Blue Power kupić??? To już szczyt jest! Proponuję jeszcze Moc Zagłębia wprowadzić u nas do sprzedaży ;D Tak, zeby było dostępne pełne spectrum energizerów naszych kos!! Wyobrażacie sobie w Chorzowie w sklepach Ogień Olimpu? Bo ja nie.

ps.: w Enterze jest OO po 4 pln i sprzedaje siÄ™ bardzo dobrze.
aviatik

gadugadu: 428204

Postprzez Niekumaty » N cze 28, 2009 1:20 pm

Tutaj nic normalnie nie może się odbywać, nawet z prostymi sprawami są problemy, a to wynika z tego, że kilka osób nie potrafi sobie ustalić odpowiedniego planu działani, czyli brak tzw. zdolności organizatorskich. Kupiłem wczoraj 2 puszki napoju, ale od jakiegoś czasu zastanawiam się o co w tym wszystkim chodzi. Jak zawsze nie ma żadnej przejrzystości w działaniach klubu, dlaczego Spółka Akcyjna nie powie jaka część kwoty z każdej puszki trafia do kasy klubu? Osobiście mam wielkie obawy, że zarabiają na tym wszyscy, tylko nie Klub (cokolwiek w naszym przypadku to oznacza).

Rozumiem, że producent ma jakieś swoje maksymalne moce przerobowe, ale w takim razie chyba można było wybrać inną firmę, bo nie wierzę, że tylko Koszalin robi takie napoje.

Wystarczyło dać średnio rozgarniętej osobie np. 500 złotych i w ciągu 2-3 dni całe miasto jest objechane i stworzona zostaje siatka dystrybucji produktu. Ale tak jak wspomniałem, do tego potrzeba zdolności organizatorskich, a u nas na każdym kroku występuje słowo NIEUDOLNOŚĆ. Kompletny brak zaangażowania i pomyślunku przy podejmowaniu takich działań.

Skąd się urwał ten dezerter i kto to w ogóle jest? Typ z hurtowni czy ten rzekomy przedstawiciel handlowy? To co pisze jest przerażające, nawet nie będę komentować, ale i tak największą gwiazdą jest:

epifan napisał(a):na oficjalnej będzie w najbliższych dniach kompletna lista punktów, w których można już nabyć OO. Czekamy, bo dostałem informacje, że jeszcze kilku sprzedawców musi się zgodzić na wpisanie na tą listę żeby potem nie mieli pretensji że są wypisani na stronie Polonii :)

Post napisany 15 czerwca. Mamy dzisiaj 28 dzień miesiąca i próżno szukać listy na stronie. Wiem, wiem na pewno pracodawca nie dał zielonego światła na jej umieszczenie, pewnie jeszcze ją tworzą itp. Jak zawsze mnóstwo wymówek. Skąd tego Epifana znaleźli to też nie mam pojęcia...Chłopak się chyba męczy w tej roli.
Niekumaty

gadugadu: 0

Postprzez Grand » N cze 28, 2009 1:45 pm

Dej pokoj puki co to ta dystybucja wyglada jak operacja "pustynna burza",jezeli prawda jest ze dezerter jest przedstawicielem handlowym tego typu napojow na calym slasku to nic tylko wspolczuc,no chyba ze my jestesmy inaczej traktowani.Ogolnie tu jest kilka takich ciekawych zagadek,ze chyba trzeba bedzie dedektywow zatrudnic,ciekwae jakim cudem towar przychodzi drozszy jak ktos podpisuje umowe na inna cene?skoro poszlo na pierwszy rzut 25tys puszek to bylo norma ze na poczatku wszystko rozejdzie sie na sklepy,wkoncu Bytom takim malym miastem nie jest,wiec skad ten zachwyt i niby widowanie cen przez dystrybutora?bo jak mam rozumiec to Polonia podpisala umowe z producentem,a nie z dezerterem i tam zawarli kwote za puszke?ciekawa sprawa jest tez te 25tys puszek ktore sie rzekomo rozeszty?ile mamy narazie punktow?20?50? szybki rachunek i juz widze jak sklepy na dzien dobry zrobily taki zakup w ciemno.
Super sprawa mamy swoj produkt,a znow przez czyjas glupote?moze raczej nieumiejetnosc,sa jakies problemy.Oby ten cyrk sie skonczyl 1 lipca i kasa plynela strumieniami do klubu!
Grand

Postprzez CHUDY » N cze 28, 2009 6:08 pm

Z tego co pamietam to pomysl z OO padl gdzies w styczniu. Wszystko bylo pieknie, konkurs na nazwe, potem projekt etc, spodziewalem sie szczerze mowiac napoju jeszcze przed zakonczeniem ligi ale to nic.
Moje myslenie wygladalo mniej wiecej tak
"nie wypuszczaja tego wczesniej bo chca miec to zapiete na ostatni guzik zeby nie bylo zamieszania"
A jak to wyglada w praktyce?
1. reklama- o napoju praktycznie mozna dowiedziec sie tylko z oficjalnej i forum, spodziewalem sie choc jednego bilbordu albo jakis plakatow na miescie- w tym temacie cisza -czy nikt nie wziol po uwage ze czesc kibicow starszej daty ( w tym do niedawna ja hehe) niema dostepu do intrenetu ?
2. wykonanie- nie oszukujmy sie, jest tragiczne. Do projektu niema sie co czepiac ale marszczaca sie folia :roll:
wyglada to tak jak by w klubie to kleili jakimis klejami na szybko :lol2: :lol2:
kazdemu z nas zdaza sie pic np coca-cole z puszki i jestesmy przyzwyczajeni do pewnego standardu jakosciowego wiec ciezko nam zaakceptowac takie cos
Najbardziej rozbawiaja mnie komentaze typu "sie czepiacie wykonania, 1 gadzet wykonany przez klub to nie marudzcie"
No tak, powinismy kupowac byle co by wyprodukowali hurtowo, bo sie obraza i wiecej gadzetow nie bedzie :lol2: :lol2: :lol2:
3. miejsca sprzezady- jak to wyglada wszyscy widza. jedyna lista gdzie mozna kupic napoj to 1 strona tego tematu i jest robiona spolecznie przez jakiegos kibica ktory z dystrybucja niema nic wspolnego- mniemam ze klub ma na to wszystko ., niech sobie kibice szukaja po sklepach ???? i moze mi ktos wytluamczyc oco chodzi z ta podwyzka napoju ? 1 cena promocyjna- ok, kupili ludzie to strzyzemy baranow i podwyzszamy cene ???
4. dezerter- tobie poswiece ostatni punkt. Dawno nie widzialem takiej blazeniady, mam ochote pierdolnanc sie glowa o sciane jak czytam twoje dyrdymaly.

to moj ulubiony:
"proszę o pomoc w szczególności na szombrach i stroszku a i bolko się leniwi:)"

aha czyli ja stary dziad mam zapierdalac po dzielnicy bo inaczej sie tego napoju nie napije a ty bedziesz na tym kase trzepal ???

ciekaw jestem czy ty tez innym klubom te napoje rozprowadzasz i czy tez tam to wyglada tak jak tutaj. (swoja droga to niezla kase mozna na tym trzepac).

Odemnie tyle :shock: :shock: :shock:
CHUDY

Postprzez pik » N cze 28, 2009 6:46 pm

wszystko to parodia. nie ma co sobie cisnienia podnosic. minimum tego co powinno byc zrobione to: przed rzuceniem napoju do sklepow dystrybutor powinien miec juz gotowa siatke punktow w calym miescie, druga sprawa plakaty na sklepach, ktore sprzedaja OO. te 2 punkty to wydawaloby sie banal i podstawa skutecznego wejscia na rynek. do dzis tego nie ma. po spelnieniu tych dwoch pkt powinno sie dalej poszerzac siatke punktow (majac juz uprzednio stworzona baze). zmiana cen przez dystryburora to jakas paranoja - ale to nasz dizal marketingu niech sie tym martwi skoro to parafowal w jakiejs dziwnej formie.
odnosze wrazenie, ze gdyby nie to forum i poczta pantoflowa to pierwszy rzut OO nie rozszedlby sie tak "efektownie/efektywnie". jednym slowem to my wszyscy nakrecamy Klubowi sprzedaz (nie mowie, ze to zle-bo to dla klubowej kasy, ale wszyscy wiemy, ze nie tak powinno to wygladac). kolejna sprawa - znow jakies tajemnice, wali mnie to ile ma z tego producent, dystrybutor, sprzedawca, ale chcialbym wiedziec ile ma na czysto z puszki Polonia. zal, ze znow wszystko robione na dziko - moze bedzie to nauka przed wypuszczeniem piwa i wody (ale szczerze mowiac watpie w to skoro piwo ma wyjsc przed startem ligi :lol2:
pik

Postprzez Vitor PB » N cze 28, 2009 6:55 pm

Panowie juz nie przesadzajcie tak , przeciez oni robia wszystko co w ich mocy :lol2: :lol2: :lol2:
Mnie sie wydaje ,ze oni wychodza z zalozenia , ze jezeli komus sie chce pic , to sobie narucha O.O. :crazy:
Vitor PB

Postprzez dezerter » N cze 28, 2009 7:25 pm

Witam
Chudy ma sporo racji. brak reklamy to spory problem, dlatego prosiłem o pomoc.
Reklamą jest zainteresowanie i zadziałało lepiej niż plakaty. Możecie mieć do mnie pretensje, ale nie jest problem dostarczenie a brak towaru, niestety. Ogień w sklepach tam gdzie jest jest numerem jeden pobił wszystkich. I to po tygodniu!
Cena... ma być w okolicach 2,8 tak też się dzieje od samego początku (1 strona tego tematu), a to że niektóre sklepy kupiły więcej i skorzystały z bardzo dobrych warunków zakupu, to odrębny temat. cena wyjściowa nie wzrosła, inna sprawa dotyczy gratyfikacji które objęły pierwszą dostawę.
To co mogłem zrobić; czyli zmotywować sklepy do zakupu dodatkowym rabatem; zrobiłem.
POWER B. nie sprzedawałem w Bytomiu, to nie moja sprzedaż; (popatrzcie na wpis dotyczący kobiety z Zabrza - str 13 bodaj, ten sam schemat myślenia - napój klubowy ma być i jest, a to że nie ten...).
Wieszajcie psy na mnie jak chcecie, ja i tak zrobię swoje, czyli wprowadzę OO w każdym punkcie w Bytomiu - taki był mój cel i jest nadal bo i Polonia i Bytom jest tego warte. Tu mieszkam.

Pozdrawiam
DEZERTER
dezerter

Postprzez dpbh » N cze 28, 2009 7:35 pm

ja ci dam rade nie wypowiadaj sie na forum a dzialaj.Tym bardziej ze piszesz ze mieszkasz u nas w miescie to powinno ci byc latwiej.Ja osobiscie malo po sklepach chodze ale naszego produktu jeszcze nigdzie nie widzialem.I nie pisz ze ktos sie boi dac do sklepu w Bytomiu OGIEN bo mozna sie bac wstawic jakies inne gówno a na dzien dzisiejszy to w Bytomiu jest moda na Polonię i watpie ze ktos sie gdzies boi nasz napój wystawic
dpbh

Postprzez razdwa » N cze 28, 2009 7:51 pm

ja mam nadzieje, ze Moneta nie bierze sobie tego wszystkiego do serca i nie wezmie manatek i stad nie ucieknie, bo pewnie ma sporo propozycji z przyjemniejszych miejsc. Miekszancy tego miasta po prostu lubuja sie w wyscigu narzekan i inwektyw, wprowadzaja napoj, o niezlym wygladzie i smaku, jest debiut, generalnie super sprawa, ale na forum oczywiscie jest robiona tragedia bo:
-napoju nie ma we wszystkich sklepach - no coz to nie coca cola - tydzien debiutu
-bo sie puszka marszczy - powod do pociecia sie
-bo nie ma reklamy - no potrzebna szczegolnie dlatego ze napoj jest wyprzedal po tygodniu heh... srodowisko jest zamkniete i napoj rozchodzi sie jak swieze buleczki, kasa nie sramy.
-jakis koles sie ujawnil, poprosil o pomoc i uwagi i z miejsca stal sie wrogiem nr 1 - u nas normalka

Wydaje mi sie ze dla niektorych chyba lepiej by bylo gdyby nic nie robiono w sprawie tego napoju, jednak jest kupa ludzi, ktorzy rozumieja pewne sprawy, widza ze jest postep i ze czasami trzeba dac troche czasu na rozwiniecie tematu.
razdwa

Postprzez ARTURO » N cze 28, 2009 8:59 pm

sport75 napisał(a):RAZDWA ty fanem Monety zostaniesz cos w klubie robi niepowiem ale za to mu placom a jak mu ktos da wiecej to ucieknie z klubu predzej niz ty zdążysz cos na forum napisac

Ciekawe na jakiej podstawie opierasz swojÄ… opinie?
Zastanów się niż cokolwiek napiszesz na forum.
Ani to fikcja,ani sen-w . nas robi TVN.
ARTURO

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników