KONTUZJE, KARTKI, WYKLUCZENIA 2009

KONTUZJE, KARTKI, WYKLUCZENIA 2009

Postprzez comboy » Wt sie 04, 2009 7:48 pm

Brakowało mi tematu w którym mógłbym zadać to pytanie. Czy wiadomo co z Zielińskim? Proszę o info ze 100% źródła (pogłoski, spekulacje chyba nikogo nie interesują), jaka to kontuzja i jak długo nie będzie mógł grać? I czy inny Nasz zawodnik nie ma jakiegoś urazu, wykluczającego go z gry .

http://www.90minut.pl/bilans.php?id_klub=306&id_sezon=75 - tutaj statystyka drużyny, po pierwszym meczu.
Obrazek
Ostatnio edytowano N sie 09, 2009 8:17 pm przez comboy, łącznie edytowano 2 razy
GDZIE JEST MÓJ AVATAR???
comboy

Re: KONTUZJE, KARTKI, WYKLUCZENIA 2009

Postprzez PB fun » Wt sie 04, 2009 7:53 pm

Wystarczylo zajrzeć do działu "Prasa o Polonii", ale ułatwię:

Źródło/tytuł:
Zieliński wypadł z gry na miesiąc

09:47, 2009-08-04

Źródło: SportSlaski.pl / Sport
Napastnik Polonii Bytom urazu doznał w końcówce meczu z GKS-em Bełchatów. Ostatnie dni nie przyniosły poprawy. Obrzęk kontuzjowanego kolana Michała Zielińskiego był spory.

- Pojechałem do doktora Krzysztofa Ficka, ściągnął mi z kolana dwie strzykawki krwi. Jest podejrzenie uszkodzenia łękotki i więzadeł pobocznych - smętnie opowiada "Zielu", który wczoraj przeszedł badania, a wyniki powinny być znane dzisiaj.

- Ale już zostałem uprzedzony, że taki uraz to miesiąc rozstania z boiskiem - dodaje zawodnik Polonii.
PB fun

gadugadu: 0

Postprzez dominik » Wt sie 04, 2009 7:55 pm

PB fun napisał(a):Wystarczylo zajrzeć do działu "Prasa o Polonii"

Albo zajrzeć na oficjalną ;)
http://www.poloniabytom.com.pl/aktualnosci.php?a=5666 ;)
dominik

Postprzez tralala3 » Wt sie 04, 2009 8:00 pm

Źródło/tytuł:
Miesiąc bez Michała Zielińskiego
autor: BB,
04.08.2009, 17:00

Ostatni kwadrans meczu z Bełchatowem okazał się bogaty w wydarzenia - niestety niekoniecznie w miłe. Tuż po golu Szymona Sawali z boiska zniesiono Michała Zielińskiego, który nie wróci do gry przez około cztery tygodnie.

Zieliński zaraz po meczu pojechał karetką do szpitala, ale o wiele więcej czasu spędził potem w gabinecie doktora Krzysztofa Ficka. W poniedziałek w Tychach napastnik przeszedł badanie rezonansem magnetycznym i dziś rano odebrał wyniki. - Więzadła są w porządku i to chyba najważniejsze, ale niestety uszkodziłem łękotkę, która jest pęknięta. Niewiele z tym da się zrobić oprócz tego, że musi się wszystko zagoić. W czwartek czeka mnie artroskopia kolana, po tygodniu od zabiegu trzeba będzie zdjąć szwy i dalej już tylko czekać na wyzdrowienie - tłumaczy napastnik niebiesko-czerwonych, który trochę się złości, bo kontuzję złapał bez kontaktu z przeciwnikiem. - Poszedłem do dośrodkowania Jacka Trzeciaka na wślizgu, wyprostowaną prawą nogą i zgiętą lewą. W pierwszym momencie w ogóle nic nie poczułem, ale jak wstałem to nie mogłem zrobić nawet kroku. Wychodzi na to, że zrobiłem to sobie sam... - smuci się Zieliński.

Nam pozostaje tylko trzymać kciuki za powrót do zdrowia Michała i wierzyć, że znajdzie się w Polonii godny następca skutecznego tak wiosną jak i latem Zielińskiego.

źródło: oficjalna
tralala3
członek SKK PB

Postprzez comboy » Wt sie 04, 2009 8:12 pm

dominator94 napisał(a):
PB fun napisał(a):Wystarczylo zajrzeć do działu "Prasa o Polonii"

Albo zajrzeć na oficjalną ;)
http://www.poloniabytom.com.pl/aktualnosci.php?a=5666 ;)

W tych tematach, dowiemy się też kto ile ma kartek? To że, można zajrzeć tam i jeszcze gdzieś indziej żeby dowiedzieć się o kontuzji Ziela - to tyle wiem, bez podpowiedzi. Info o kontuzji wkleja się np. w Transferach. Temat założyłem żeby nie zaśmiecać innych wątków i aby każdy miał przegląd sytuacji, co dzieje się w naszej drużynie, bez konieczności "skakania" po kilkunastu stronach.
Czy na tym forum zawsze będzie królować złośliwość :roll: ?
GDZIE JEST MÓJ AVATAR???
comboy

Postprzez qban » Wt sie 04, 2009 8:55 pm

Panowie, ale na temat prosze. Apropos kontuzji Ziela to ten miesiac jakos ciezko widze, bo widoku na jakiegos nowego napastnika brak, a o formie Grzesia to kraza legendy.
Od wieków to samo pragnienie w człowieku,chęć oszukania czasu, zabicia przemijania lęku
qban

gadugadu: 2126753

Postprzez Łukasz_PB » Wt sie 04, 2009 9:00 pm

Naprawdę nie ciekawie zapowiada się ofensywa w zbliżających się meczach, i aż trudno pomyśleć że jeszcze pół roku temu ileż to przekleństw sypało się na Zielińskiego, co do tematu to bardzo dobry bo zawsze się zastanawiam w trakcie sezonu kto ile jeszcze kartek może załapać żeby go nie wykluczyły :wink:
Łukasz_PB

Postprzez Fif_ » Wt sie 04, 2009 10:00 pm

http://www.90minut.pl/bilans.php?id_klub=306&id_sezon=75 - tutaj statystyka drużyny, po pierwszym meczu.

Małe uzupełnienie danych:

Liczba podań w meczu: 351 => Celne: 282 (80%) Niecelne: 69 (20%)

Podań do przodu: Celnych 125 / Niecelnych 56

Liczba przejęć/wybić w obronie: 112

Najwięcej przejęć/wybić: Hricko 21 Kotrys 18 (Sawala miał 14 najwięcej z całej linii pomocy)

Centry/wrzutki w pole karne: 25 => Celne 5 / Nie celne 20

Faule zawodników PB : 8
Liczba fauli na zawodnikach PB 16
Fif_

Postprzez comboy » So sie 08, 2009 9:53 pm

Kolejny mecz na zero z tyłu i kolejny bez kartki. Jeszcze wygramy RANKING FAIR PLAY :twisted: .

Obrazek

Edit:
fakt, jakoś mi to umknęło :? , sory za przeoczenie. Pojawiła się pierwsza kartka, ale i tak nieźle.
Ostatnio edytowano So sie 08, 2009 9:59 pm przez comboy, łącznie edytowano 1 raz
GDZIE JEST MÓJ AVATAR???
comboy

Postprzez PB fun » So sie 08, 2009 9:55 pm

Mylisz się, kartkę dostał Sawala w pierwszej połowie
PB fun

Następna strona

Powrót do Poprzednie sezony