Źródło/tytuł: Napastnik Polonii Bytom Michał Zieliński.
Niedziela, 9 sierpnia (11:40)
Napastnik Polonii Bytom Michał Zieliński przeszedł zabieg artroskopii bez komplikacji i lekarze z optymizmem wypowiadają się na temat szybkiego powrotu piłkarza do gry - podał serwis internetowy bytomskiego klubu.
Opuchlizna powoli schodzi, a szwy pooperacyjne lekarze ściągną mu w przyszły piątek. "Doktor dokładnie pooglądał kolano i ocenił, że łąkotka nie jest pęknięta, ale wskoczyła pod chrząstkę w kolanie. Stąd wziął się ból i obrzęk, a ja nie mogłem nawet lekko obciążyć nogi" - tłumaczył Zieliński.
Przerwa w treningach ma wynosić dokładnie 21 dni. "Od razu zaczynam ćwiczenia, mające na celu m.in. rozciąganie łydki, bo na razie nie mogę nawet wyprostować nogi. Mam pełny plan rehabilitacji, więc bezczynności nie będzie, a jak noga będzie się szybko goić, to może będę truchtać już w drugiej połowie sierpnia. Na Koronę Kielce pewnie jeszcze nie wyzdrowieję, ale może uda się na Legię" - powiedział Zieliński.
INTERIA.PL
mimik napisał(a):Temat nie aktualny (może) ale warto by do niego wrócić!
1). Jak siÄ™ ma sprawa z kontuzjowanymi KulpakÄ… i BastÄ…?
2). Jak wygląda sytuacja z Hricką i Bykowskim, którzy zeszli kontuzjowani w meczu z Arką?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników