Arka Gdynia-Polonia Bytom 31 marca 18:15

Re: Arka Gdynia-Polonia Bytom 31 marca 18:15

Postprzez JEANMARON » Cz kwi 01, 2010 12:27 am

greg33 napisał(a):

Nie kielecki pastuch-cwel nowak[/quote]
Tak nie można Kolego każdy ma swoje słabości. Ale to nie powód żeby o piłkarzu reprezentującym barwy Polonii Bytom tak pisać.
HISTORIA POLONII TO POWó“D DO DUMY WSPó“LNIE WALCZMY O DUMNĄ PRZYSZŁOŚĆ.
JEANMARON

Postprzez BOGDAN » Cz kwi 01, 2010 1:00 am

bajer napisał(a):Fajnie, że Bogdan starasz sie znaleźć pozytywy, ale oprócz tego że zdobylismy 1 pkt a powinnismy z palcem w d... 3, to nie ma żadnych perspektyw przed tą drużyną.

A ja myslalem ze bylem dosc krytyczny... I w sumie pisalem krytycznie o tym samym co Ty: braku perspektyw, zachowawczej, "nieelastycznej" taktyce oraz braku szans dla mlodych zmiennikow.
Pozytywna byla dla mnie madra gra Polonii w pierwszej polowie (w drugiej wprost przeciwnie!). Nie widze tez powodow aby "wyzywac" sie na obroncach bo moim zdaniem grali calkiem poprawnie (rowniez Kotrys, ktory wychodzil do przodu no i mial swoj udzial przy... trzech bramkach: obydwu dla Polonii - oraz... jednej dla Arki!). Pozytywny jest tez ten jeden punkt...
Jesli mowisz ze "powinnismy z palcem w dupie" zdobyc trzy punkty to znaczy ze mimo wszystko wierzysz w potencjal tej druzyny. Ja zas mysle ze z przodu jestesmy po prostu bardzo, bardzo slabi (kadrowo), nasze nowe nabytki to na pewno nie wzmocnienie a gra "na dwoch napastnikow" niewiele zmieni. Ale moze sie myle...
BOGDAN

Postprzez Teiko » Cz kwi 01, 2010 1:44 am

15 min pod koniec pierwszej połowy zagrane w starym stylu - szybkie podania na małym obszarze z pierwszej piłki, dobre przerzuty, utrzymywanie się na połowie przeciwnika. Druga połowa to praktycznie katastrofa. Zero gry, w oczy rzucały mi się szczególnie wybicia piłek rodem z B klasy. Pełno rzutów rożnych, ogólnie kapusta.
Hricko bardzo dobry mecz, Bażik też dobrze poginał. O dziwo sporo przechwytów miał Barczik, który ma u mnie wyrobione zdanie "doświadczonego lenia z dobrą wajchą".

Brawa dla Tshibamby 8) Dziś na cały wieczór weszła mi w głowę melodia Cziłały w drobnej przeróbce:
ty tu tu tudy - Tshibamba, ty tu tu tudy - Tshibamba, ty tu tu tudy - Tshibamba, ooooooo Tshibamba :D :D
Teiko

gadugadu: 0

Postprzez ikar » Cz kwi 01, 2010 7:29 am

kamyk93 napisał(a):
ikar napisał(a):
Nie masz racji. Karny był ewidentny. A co do Kielc to sędzia uratował Skabe, na naszą korzyść, karny nic by nam nie dał..

kamyk93 >> ustalmy fakty :
1) była ręka Kotrysa i celowe zagranie
2) ale Labukas zagrywał do będącego na spalonym Tchibamby - widać wyraźnie w powtórkach z linii spalonego!
3) sędzia może przerwać grę i skonsultować z technicznym sytuację ale nie moze puścić gry i odwrócić jej przebiegu.

co do meczu w Kielcach - zrób na treningu takie ćwiczenie - połóż się na brzuchu i trzymaj piłkę w obu rękach, spróbuj wstać, gdy ktoś przytrzyma ci kolana - piłka zawsze wypadnie z ręki !

wracając do meczu z Arką - podobała mi się wypowiedź Szatiego po meczu :

.. Uważam, że nasza gra nie miała wiele wspólnego z piłką nożną. To była nieskładna przebijanka, a nie futbol. Lepiej spisywaliśmy się do przerwy, ale w drugiej połowie graliśmy zdecydowanie słabiej ...

Jurij - stań po stronie kibiców. Jedziesz na następny mecz do Gdańska, gdzie z załozenia masz 0 punktów. Zagraj va banque zawodnikami poniżej 30 :
Skaba-Nowak,Klepa,Kilar,Telichowski-Tomasik,Tymiński,Kulpaka,Reiman,Radzewicz-Starościak
ikar

Postprzez Wojo123 » Cz kwi 01, 2010 8:22 am

kamyk93 napisał(a):Nie masz racji. Karny był ewidentny. A co do Kielc to sędzia uratował Skabe, na naszą korzyść, karny nic by nam nie dał..

Nie jestem znawcą przepisów piłki nożnej, ale wydaje mi się że mimo wszystko tego karnego być nie powinno. Dlaczego? A no właśnie przez to że nasz zawodnik nie tylko był już w powietrzu (wyskoczył), ale także chował te swoje przeszczepy za plecy.
Wojo123
członek SKK PB

Postprzez merl » Cz kwi 01, 2010 8:36 am

ikar napisał(a):
kamyk93 napisał(a):
ikar napisał(a):
.. Uważam, że nasza gra nie miała wiele wspólnego z piłką nożną. To była nieskładna przebijanka, a nie futbol. Lepiej spisywaliśmy się do przerwy, ale w drugiej połowie graliśmy zdecydowanie słabiej ...

Jurij - stań po stronie kibiców. Jedziesz na następny mecz do Gdańska, gdzie z załozenia masz 0 punktów. Zagraj va banque zawodnikami poniżej 30 :
Skaba-Nowak,Klepa,Kilar,Telichowski-Tomasik,Tymiński,Kulpaka,Reiman,Radzewicz-Starościak

W końcu muszę sie odezwać. Przestańcie już p... o tych młodych. Wystawia Szatałow Tomasika (niestety najlepiej spisującego sie w sparingach i treningach młodego) i od poczatku i na zmiane i z prawej i z lewej i co ? g... wielkie g... Wczoraj całkiem zmieniło to obraz gry bo nagle po zejściu Radzy zniknęła jedna flanka. Zacznijcie chodzić na treningi albo przynajmniej na MESę i p[rzestańcie układać skład z powietrza.
merl

Postprzez mimik » Cz kwi 01, 2010 9:06 pm

JEANMARON napisał(a):
greg33 napisał(a):

Nie kielecki pastuch-cwel nowak

Tak nie można Kolego każdy ma swoje słabości. Ale to nie powód żeby o piłkarzu reprezentującym barwy Polonii Bytom tak pisać.[/quote]
Tak czy inaczej... Może to i nie przystoi. Pytanie jednak jest proste: czy to ten pan podał Polonię do PZPNu czy nie? Jeśli to jednak on (to w połączeniu z jego bardziej niż słabą grą obecnie) i że mu się tak u nas nie podoba to klub nie powinien decydować się na jego wykupienie. Najpierw jeden trzeba wyśnić, czy to on...
mimik

Postprzez Imperator997 » Cz kwi 01, 2010 9:22 pm

byłem dzisiaj a ME-sie i jakos ci młodzi daja rade
Chyba taki najlepszy moim zdaniem z młodej ekstraklasy to : Chomiuk lub Dreszer (dzisiaj nie grał)
nie wiem czy sie ze mną zgodzicie ale ja tak uważam
każdy ma swoje zdanie na ten temat
W moim sercu jest Polonia,
Kocham ją i na zawsze tak!
Jej będe wierny, aż po życia mój kres
Polonio jedyna ma!
Imperator997

Postprzez actros » Cz kwi 01, 2010 9:29 pm

[/quote]

wracając do meczu z Arką - podobała mi się wypowiedź Szatiego po meczu :

[/quote]
Ostatnio po meczu z Piastem twierdził ,że obie drużyny stworzyły dużo sytuacji bramkowych :lol2: :lol2: :lol2:
Życie mnie tego nauczyło - litość jest bzdurą!!!
actros

Postprzez Kordek » Cz kwi 01, 2010 11:30 pm

Cufal przypadek bramka Podstawka jakby się odchylił do tyłu 1cm bardziej to by zaliczył punkty ale w futbolu australijskim ta gra mogła się podobać 20-25 min w pierwszej połowie potem to była tragedia Jeszcze liść na Lechii i pomału można myśleć o 1 lidze :evil:
TATO SPOCZYWAJ W SPOKOJU PANIE ŚWIEĆ NAD JEGO DUSZĄ 1943-2007 R.I.P.
MAMO SPOCZYWAJ W SPOKOJU PANIE ŚWIEĆ NAD JEJ DUSZĄ 1946-2019 R.I.P

www.gzw.pl
Kordek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony