Lech Poznań vs Polonia Bytom; sobota 8 maja, 18.30

Lech Poznań vs Polonia Bytom; sobota 8 maja, 18.30

Postprzez ikar » Wt maja 04, 2010 5:31 am

U3manie jest już pewne i to zdecydowanie najlepsza wiadomość tej nasłabszej od czasu powrotu do ekstraklasy rundy.
Polonia z drużyny grającej pomysłowo, kombinacyjnie i skutecznie w rundzie jesiennej spadła do roli drużyny z etykietą "zdecydowanie najsłabszej" jak powiedział po meczu Ilja Micanski.
Teraz przyjdzie nam się zmierzyć z drużyną, która jest uważana za najlepiej obecnie grającą - a poprzednia kolejka gdzie Lech efektownie 3-0 rozjechał Śląsk w "twierdzy Wrocław" tylko to potwierdza.
Lech ma największą siłę ofensywną, najlepszego napastnika, najlepszych skrzydłowych, najlepszych defensywnych pomocników, najlepszego ofensywnego pomocnika tej słabej polskiej ligi.
Toretycznie szans na wygraną nie ma żadnych bo Polonia w ostatnich meczach pokazuje klasyczny antyfutbol. Nawet jak trafi się dobra połówka z meczu z Ruchem to już drugie 45 minut pokazuje, że to raczej dobra gra jest wypadkiem przy pracy a nie odwrotnie.
Pozytywne jest to, że zawodnicy, którzy do tej pory byli chowani w rezerwach ME zgodnie z przypuszczeniami okazują duże lepsi od kopaczy, którzy do tej pory byli uparcie wstawiani do wyjściowej 11.
Siłą Polonii jest więc to, kogo w niej nie zobaczymy.
Pewnie kolejną szansę dostanie Tymiński, pewnie Telichowski, powinni debiutować Reiman i Starościak. Może zmian będzie jeszcze więcej i np. Basta zagra wreszcie na prawej obronie a w ataku zobaczymy wreszcie Karalica?
Może, skoro Skaba wraca do Legii, do skłądu wskoczy Gąsiński.
Jak uczyć się pływać to tylko na głębokiej wodzie.
ikar

Re: Lech Poznań vs Polonia Bytom; sobota 8 maja, 18.30

Postprzez ewzymoor » Wt maja 04, 2010 7:32 am

Telichowski nie zagra, pauzuje za kartki. Karalica oglądać bym zbytnio nie chciał, ale Starościak i Reiman mogliby zadebiutować. Podstawek mógłby sobie zacząć już wakacje, o których tak niedawno marzył. Ten mecz będzie chyba najtrudniejszym w tej rundzie. Na 3 kolejki przed końcem gramy wyjazd z drużyną, która wciąż walczy o mistrza i ponadto nie przegrała w lidze od 25 września 2009 :!: Jest to jeden z tych meczy, po których będę zadowolony chociażby z punktu.
xxx
to brat mojego kolegi chodzi z Bieszczadem do klasy
xxx
i Zielinski chodzil zalatwic zeby go przepuscili
ewzymoor

gadugadu: 0

Postprzez kamyk93 » Wt maja 04, 2010 11:26 am

Ja zbytnio optymistą nie jestem, bo jak być kiedy ten zespół cudem wygrywa u siebie z Lubinem? Zagłębie może i jest na fali, ale w zeszłej rundzie spokojnie wygrywaliśmy u siebie z takimi zespołami(Kielce,Bełchatów,rozgromiony piast..). Teraz to zwcyięstwo było wymęczone. Trudno myśleć o pozytywnym wyniku w Poznaniu przy takiej grze. I zgadzam się, że i tak nie jesteśmy w stanie czekokolwiek tam ugrać, więc można wystawić młodych zawodników. Podstawek niech stąd wy***dala, bo patrzeć się na to nie da, wole już do końca sezonu zobaczyć jakiegoś młodego zawodnika. Lech zaatakuje od 1 minuty i napewno coś trafi. Cudem byłoby wywiezienie punktu, w momencie kiedy Lech nie może pozwolić sobie już na żadną wpadke.
POLSKA od nas wymaga, byśmy byli pokoleniem wielkim.
kamyk93

Postprzez KURA » Wt maja 04, 2010 11:39 am

A ja tam wierze ze sie uda i wygramy z lechem. Co z was za Kibice ,prawdziwy kibic zawsze wierzy w zwyciestwo. Ale wiekszosc potrafi tylko narzekac. 1:0 dla Polonii!!!!!!
KURA

Postprzez Bogart » Wt maja 04, 2010 11:50 am

KURA napisał(a):A ja tam wierze ze sie uda i wygramy z lechem. Co z was za Kibice ,prawdziwy kibic zawsze wierzy w zwyciestwo. Ale wiekszosc potrafi tylko narzekac. 1:0 dla Polonii!!!!!!

Lech walczy o mistrza my o pietruszkę, dzieli nas wszystko jeśli chodzi o styl i jakość gry, poza tym będziemy testować swoich nowicjuszy. W tej lidze padają wyniki, że ostatni może wygrać z najlepszym pod warunkiem ze ten ostatni o nic nie walczy. My nie jesteśmy ani najlepszym ani o nic nie walczymy, mecz całkowicie bez emocji dla mnie.
Bogart

Postprzez Angol » Wt maja 04, 2010 11:54 am

Bogart ma racje, Lech musi wygrac to dla nich kolejny - jeden z ostatnich kroków po mistrzostwo, wiec porazka na 99%. Byle testowac mlodych zawodników i pokazac cos wiecej oprocz obrony Czestochowy.
Niezbędne minimum - Dać z siebie maximum
Angol

Postprzez bak » Wt maja 04, 2010 12:09 pm

Bogart napisał(a):
KURA napisał(a):A ja tam wierze ze sie uda i wygramy z lechem. Co z was za Kibice ,prawdziwy kibic zawsze wierzy w zwyciestwo. Ale wiekszosc potrafi tylko narzekac. 1:0 dla Polonii!!!!!!

Lech walczy o mistrza my o pietruszkę, dzieli nas wszystko jeśli chodzi o styl i jakość gry, poza tym będziemy testować swoich nowicjuszy. W tej lidze padają wyniki, że ostatni może wygrać z najlepszym pod warunkiem ze ten ostatni o nic nie walczy. My nie jesteśmy ani najlepszym ani o nic nie walczymy, mecz całkowicie bez emocji dla mnie.

Masz racje ale nie zgodze sie z Tobą w tej ostatniej kwesti. Każdy mecz Polonii wzbudza we mnie emocje, a szczególnie z Lechem, który walczy o mistrzostwo, który ma takich kibiców i taką atmosfere na stadionie (do tego mam rodzine w pyrlandii która kibicuje Lechowii :lol2: ), więc napewno emocje będą duże bez względu na wynik.
I jeszcze jedno, bardzo jestem ciekaw czy Szatałow sie odważy i wpuści na boisko młodych, jeżeli tak, to bedzie to dla nich napewno duże wyzwanie zagrać w Poznaniu.
bak
członek SKK PB

Postprzez rbrobi68 » Wt maja 04, 2010 12:17 pm

Jakie testowanie zawodników od tego jest okres przygotowawczy i mecze sparingowe a mecze ligowe są od tego żeby walczyć o jak najlepszy wynik i lokatę w tabeli(po to się ubiera koszulke z herbem ) Ja chciałbym żeby Polonia zagrała na max i żebym się nie :oops: jak czytam wypowiedz innych zawodników drużyny przeciwnej że ta najsłabsza drużyna z jaka grałem.
wiara płynie z krwią
rbrobi68

Postprzez Krzysi3k » Wt maja 04, 2010 12:41 pm

Te "testowanie" jak powiedział Szatałow , będzie pewnie takie same jak w meczu z Lubinem , każdy wie, że Sałatka boi się stawiać na młodych .
Telichowski nie zagra przez kartki , może Basta na tę pozycje ? Albo Paszliński ?

Mój skład wyglądałby tak:

Skaba-Hricko-Klepa-Paszliński-Basta-Radzewicz-Sawala-Tymiński-Dreszer-Bykowski-Starościak .

Pewnie od razu będzie śmiech na forum , ale marzenia każdy ma :devil: i w kóncu mamy testować :twisted:
Krzysi3k

Postprzez radler12 » Wt maja 04, 2010 1:06 pm

bak napisał(a):
Bogart napisał(a):

Masz racje ale nie zgodze sie z Tobą w tej ostatniej kwesti. Każdy mecz Polonii wzbudza we mnie emocje, a szczególnie z Lechem, który walczy o mistrzostwo, który ma takich kibiców i taką atmosfere na stadionie (do tego mam rodzine w pyrlandii która kibicuje Lechowii :lol2: ), więc napewno emocje będą duże bez względu na wynik.
I jeszcze jedno, bardzo jestem ciekaw czy Szatałow sie odważy i wpuści na boisko młodych, jeżeli tak, to bedzie to dla nich napewno duże wyzwanie zagrać w Poznaniu.

jeżeli ich puści to pewnie nie jednemu mocz poleci po nogawce, jak zobaczą tyle ludzi na stadionie :lol2: co do wyniku to myślę, że jeżeli przegramy to nikt nie będzie miał tego za złe, wszystko powyżej będzie traktowane jako miła niespodzianka sezonu :jupi: jeżeli gramy padakę całą rundę wiosenną oprócz meczu z Legią to może z Lechem też wyjdzie :faja: ?? myslę, że każdy bardziej się ucieszyłby z wygranej z Lechem niż z dwóch wygranych np. z Piastem i Cracovia :D
ŚLĄSK ZAWSZE POLSKI
radler12
członek SKK PB

Następna strona

Powrót do Poprzednie sezony