Polonia Bytom SA

Re: Polonia Bytom SA

Postprzez badol » Cz sty 29, 2009 7:21 pm

http://www2.90minut.pl/news/84/news842366.html
A gdzie jest cos o naszej spółce??
badol

gadugadu: 0

Postprzez Niekumaty » Cz sty 29, 2009 9:12 pm

Sporo ludzi się dopytuje o tą Spółkę więc przedstawię to na podstawie informacji jakie mam w posiadaniu.

BOGDAN napisał(a):Mnie chodzilo o to samo (jak mniemam) o czym pisze ten dziennikarzyna (a wlasciwie jego "sponsorzy"): czy wedlug nakazu PZPN Polonia miala stac sie (zarejestrowana w sadzie i w PZPN) spolka akcyjna przed koncem 2008 roku czy tylko "wystapic z wnioskiem"?

Nie wiem...

Oficjalny komunikat po przyznaniu nam licencji brzmiał: przekształcić się w S.A. do 31 grudnia 2008 roku. To akurat z powodów przytoczonych przez ciebie brzmi dwuznacznie. Zrobić zebranie i złożyć papiery do sądu, czy zakończyć rejestrację ? To nie mnie oceniać, niech się mądre głowy tym zajmą.

BOGDAN napisał(a):Mowiac wprost: jestesmy juz SA czy nie?! (a jesli tak to od kiedy?)
Jest SA zarejestrowana w rejestrze czy nie?

Tak jesteśmy Spółką Akcyjną. Polonia jako spółka została zarejestrowana w KRS z dniem 13 stycznia 2009. To są informacje jawne, powszechnie dostępne dla każdego obywatela, są nawet na Internecie opublikowane w bazie KRS.

BOGDAN napisał(a):Zlozono wniosek (z zalacznikami - tj dowodem rejestracji i wpisu) do PZPN czy nie? (bo wedlug wywiadu z Prezesem "mamy czas do lutego")

Nie wiem czy coś złożyli, tak daleko moje "wpływy" nie sięgają...

W każdym razie wczoraj w Przeglądzie:

- Gdyby liga zaczynała się dzisiaj, Polonia nie zostałaby do niej dopuszczona. Nadal nie zamknęła procedury powołania spółki, a to warunek konieczny do tego, by grać w ekstraklasie - zapewnia Jacek Masiota, szef Rady Nadzorczej Ekstraklasy SA. Tymczasem bytomianie dopiero w poniedziałek wysłali do władz ligi pismo z informacją, że złożyli wniosek o rejestrację spółki w sądzie.

Ktoś twierdzi, że to bzdura? To dzisiaj rąbka tajemnicy uchyba Bartyla w GW i potwierdza wczorajszy fragment z Przeglądu:

Gdyby rozgrywki rozpoczęły się już w ten weekend, to mielibyście jednak kłopot.

- Ale przecież liga startuje dopiero 27 lutego i do tego czasu Polonia SA na pewno zostanie przyjęta w poczet członków PZPN-u. Już rozpoczęliśmy całą procedurę z tym związaną i do pierwszego meczu z Wisłą Kraków na pewno zdążymy.

Ktoś zapyta o co tu . chodzi? Nie wytłumaczę tego dokładnie, bo nie miałem z takim czymś nigdy nic do czynienia, ale mówiąc w wielkim uproszczeniu to: TS jako jedyny założyciel S.A. musi teraz na tą właśnie Spółkę )brzmi dziwnie ) zbyć akcje tak żeby S.A. mogła być przyjęta do struktur Ekstraklasy. To jest w toku i dlatego Bartyla mówi, że do Wisły zdąży to zrobić. Bez tego nie ma gry w lidze, nawet mimo faktu, że w KRS nowy podmiot już widnieje.

http://poloniabytom.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=434&Itemid=6

Tu wywiad z Bartylą.

Jest OK tyle, że brukowa gazeta z Warszawy musi szczekać i ujadać. Mam nadzieję, że nikt z was tego gówna nie kupuje ?
Niekumaty

Postprzez Alien » Cz sty 29, 2009 10:46 pm

przybyu napisał(a):Nie wiem, nie wiem... Ja bede spokojniejszy dopiero jak zobacze w Krajowym Rejestrze Sadowym wpis 'KS Polonia Bytom SA' ...

Jeżeli ktokolwiek ma wątpliwości, to na ulicy Lompy w Katowicach może dostać odpis Krajowego Rejestru Sądowego .......pełna nazwa brzmi............... KLUB SPORTOWY "Polonia" Bytom SPÓŁKA AKCYJNA.
Zarejestrowana Aktem Notarialnym dnia 29 grudnia 2008.

Oczywiście trzeba trzy dychy zapłacić................no comments
Alien

Postprzez mieczyk » Cz sty 29, 2009 11:24 pm

Alien napisał(a):

Myśle że teraz to już wszyscy uwierzą ci na słowo :lol2:
mieczyk

Postprzez Alien » Cz sty 29, 2009 11:27 pm

mieczyk napisał(a):
Alien napisał(a):

Myśle że teraz to już wszyscy uwierzą ci na słowo :lol2:

Nie chciałem sugerować ..........ale lepiej te trzy dychy dać na zimową zbiórkę.
Alien

Postprzez Niekumaty » Pt sty 30, 2009 12:17 am

Alien napisał(a):Zarejestrowana Aktem Notarialnym dnia 29 grudnia 2008.

Powołana aktem notarialnym z 29 grudnia, natomiast zarejestrowana w KRS w styczniu...Małe sprostowanie.
Niekumaty

Postprzez BOGDAN » Pt sty 30, 2009 1:54 am

Niekumaty napisał(a):
Alien napisał(a):Zarejestrowana Aktem Notarialnym dnia 29 grudnia 2008.

Powołana aktem notarialnym z 29 grudnia, natomiast zarejestrowana w KRS w styczniu...Małe sprostowanie.

I tu wlasnie moze jest ten "pies pogrzebany" - nawiazujac do tych szczekajacych w prasie o podatkach. Jesli Przybylskiego sprzedalo Stowarzyszenie to podatku placic nie trzeba... Jesli w "wyroku licencyjnym" PZPN bylo "powolana do konca 2008" to i z tym fantem nie ma problemow - gorzej jesli pisalo "zarejestrowana" (a jeszcze gorzej jesli "w rejestrze PZPN). Ogolnie jednak zaczyna to dla mnie miec sens i nawet jesli troche w te "podatkowo-prawna" gierke pograli to raczej powinno nie byc z tego tytulu powaznych klopotow a troche grosza w klubie zostalo...
BOGDAN

Postprzez przybyu » So sty 31, 2009 12:34 am

Myslalem, ze zobacze to tutaj:
http://www.ms.gov.pl/krs/krs.php,
ale wyglada na to, ze (najwyrazniej) oficjalna strona Krajowego Rejestru Sądowego (jako, ze 'gov') smierdzi, jesli chodzi o aktualnosc...

Nie ma co sie martwic na zapas... Juz napewno predzej wierze Bartyli niz jakiemus pismakowi z shitolicy...
Tymbardziej, ze pismak moze sobie gadac, co chce... a prezes klubu to chyba sobie z geby cholewy nie bedzie robil w oficjalnej wypowiedzi... musialby byc kompletnym idiota, zeby teraz walic scieme...

A jesli rzeczywiscie jest tak, jak BOGDAN mowil w lekko offtopowym poscie w temacie Prasa o Polonii, co wyczytal 'miedzy wierszami', ze zostal wykorzystany kruczek prawny na zasadzie:
1. Pozne powolanie SA aktem notarialnym
2. Transfery bez podatku jako TS w czasie oczekiwania na wpis do KRS
3. Wpis do KRS i do PZPN
Jesli serio tak bylo... bo wykorzystano kruczek prawny... tj. tzw. luke prawna... i wszystko jest zgodne z 'kulawym prawem', to tylko dobrze swiadczy o zarzadzie, ze zgodnie z prawem zaoszczedzil niemala kasiorke...

Ale ja bym tam w ta teorie o 'kreatywnej ksiegowosci' nie wierzyl...
przybyu

gadugadu: 3076693

Postprzez andrzej4u » Wt lut 03, 2009 10:52 am

andrzej4u

Postprzez diggy » Wt lut 03, 2009 10:55 am

Trzeba wysłać tego linka do chłopaczków od kołtonia niech się odp.... w końcu od Polonii i zajmą się czymś bardziej konstruktywnym.
"Bardzo miło usłyszeć takie słowa od tak dobrego trenera, ale ja... nie jestem do wzięcia. Gram dla Polonii." - Jacek Trzeciak
diggy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony