Wg mnie przesunięcie Sawali do obrony, i wrzucenie Prodanovicia do składu wcale nie powinno być wielkim osłabieniem. Szymon grał w Stilonie jako stoper, więc ewentualnie może zastąpić Klepczyńskiego (oby ten się wykurował jak najszybciej), natomiast Prodanović wg mnie źle się nie prezentuje, powinien dać sobie radę.
Poza tym .. jeśli wróci Kotrys, to do środka pomocy można wrzucić przecież Nowaka - to jego pozycja
"Jesteśmy elitą, nie tłumem, w sercach nosimy dumę"
Cloner, z tym Nowakiem to chyba żartujesz. Facet 170 cm na srodku obrony w ekstraklasie raczej nie wypada. No i kto będzie po nim błędy naprawiał? Co do opcji z Sawalą - patrząc na jego formę, nieodpowiedzialne straty i słaba celność podań nie jest to nawet polowa Klepy. Tracimy bardzo dobrego obroncę, ktory na pewno prezentował sie lepiej niż Killar, w dodatku potrafi elegancko podciągnąć do przodu i zrobić przewagę. Na dzień dzisiejszy nie załatamy tej dziury i można mówić o osłabieniu.
Ale pamiętajcie że wzrost nie jest wyznacznikiem umiejętności, przypomnijcie sobie jak na tej pozycji grał Dziółka. Ja tego Nowaka na środku obrony sobie nie wyobrażam ale przecież taki Canavaro jest od niego niższy. Zgadzam się z Clonerem co do Prodanovicia, według mnie nie gra on w tej Mesie źle i dziwie się że Szatałow go nie wpuścił w ostatnim meczu z Lechią.
- Dostałem od tyłu i jest po sprawie. Noga od razu mi spuchła - którego napastnik Piasta trafił w staw skokowy. Widząc zdjęcia zrobione w tym feralnym momencie, trzeba się cieszyć, że to wszystko nie skończyło się złamaniem! Mecz miał zresztą dosyć ostre fragmenty, a już po zejściu Klepczyńskiego i faulu na Peterze Hricko cała ławka rezerwowych Polonii wściekła ruszyła na boisko. I wszystko jasne
Nawet jeśli przesuniemy Sawalę a jego miejsce uzupełnimy Prodanovićem czy Nowakiem to zostaje pytanie w jakiej formie jest Kotrys. No i pozostali kontuzjowani - wie ktoś