Łupaszko napisał(a):Jak chcecie regionalnie to polecam Doktora Mioda

. Szlagry to samogwałt!!! Już wolę coś
estetycznego po niemiecku.
Estetycznego? Łupaszko a Ty wiesz co to jest estetyka? ? ? chciałeś chyba napisać:
moim zdaniem estetycznego.
Kulturalnie to jesteśmy za murzynami…Zastanawiam się nad postami, które przeczytałam i dochodzę do wniosku, że MY, jako społeczeństwo, które tworzy kulturę tak naprawdę gdzieś głęboko się jej wstydzimy. Dlaczego tak jest, że mamy wpojone zginać karki przed innymi? Toż to jest jakieś absolutne wariactwo. Ciężko mi patrzeć i czytać takie absurdy, stworzone notabene przez naszych mieszkańców. I jeśli niepodważalny jest fakt, że każdy prywatnie słucha takiej muzyki, jaka mu pasuje. Tak jeszcze nigdzie na świecie nie widziałam, aby ktoś swoją kulturę i tradycję a w tej dyskusji może tylko/ i aż muzykę, która towarzyszy nam w życiu( czasami, przelotnie lub często i obficie)) spychał na najdalsze (wstydliwe?!?!) obrzeża, dopisując cenzurkę: WIOCHA. Już dawno minęły czasy, kiedy za poglądy ludzi palono na stosach. I jeśli kiedyś te czasy wrócą to właśnie przez ludzi, którzy za wszelką cenę chcą się dostosować do innych, aby bezpiecznie przykucnąć u ich boku(licząc, że kiedyś uznają ich za swoich?) Canal + i „warszawka” to nie są wyznaczniki naszego zachowania.
Szczerze? To, jaka muzyka będzie leciała przed i po nie jest sprawą życia i śmierci. Temat nie wart długich sporów i elaboratów. Szkoda tylko, że zamiast wyciągać nasze PIĘKNE miasto i wszystko, co tutaj tętni i trwa z szarej mgły niewiedzy społecznej staramy się transformować je w kolejne xyz na mapie. Naprawdę wszystko można sprzedać dla kasy, akceptacji jakiejś grupy czy poczucia, że jest się trendy? W moim odczuciu nie.