Muzyka przed meczem.

Czy chciałbys aby w repertuarze meczowymi pojawiło się kilka utworów tzw. Ślonskich Szlagrów?

Zdecydowanie TAK!
197
42%
NIE!
232
50%
Nie mam zdania.
37
8%

Liczba głosów : 466

Re: Muzyka przed meczem.

Postprzez comboy » Pt paź 23, 2009 2:48 am

Co za chory i poryty temat :crazy: . Tak jakby Orkiestra Górnicza, która i tak zapewne nas nawiedzi, nie mogła zagrać: "Jo ślunski pierun..." albo "Poszła Karolina do Gogolina...". Ewigkeit może sobie wtedy pośpiewać wraz z wszystkimi chętnymi i po kłopocie. Zresztą w/w orkiestra zawsze pogrywała w śląskich klimatach - więc o co chodzi? Śląskość trzeba podkreślać i eksponować ale bez przesady. Nie róbmy "karczmy piwnej czy tez biesiady" z meczu - litosci :devil: .
GDZIE JEST MÓJ AVATAR???
comboy

Postprzez Hellangel » Pt paź 23, 2009 8:53 am

"Poszła Karolina do Gogolina...". tego to nie bo to z opolszczyzny a oni niechca byc razem ze Slaskiem :lol2:
Da seufzt sie still, ja still und flĂźstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Hellangel

Postprzez arschloch » Pt paź 23, 2009 9:08 am

Hellangel napisał(a):"Poszła Karolina do Gogolina...". tego to nie bo to z opolszczyzny a oni niechca byc razem ze Slaskiem :lol2:

o slaskosc opolszczyzny jestem spokojny w przeciwienstwie do Naszej (3\4 "basztardów":))
arschloch

Postprzez kosta » Pt paź 23, 2009 9:55 am

To ja proponuje z mojej strony http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f

Póki jeszcze mamy Hałdę na stadionie ; )

A tak poważnie to nie rozumiem, czemu na Kaszubach ludzie są dumni z swojej gwary, obnoszą się tym, propagują i uważaj swoje kaszubskie korzenie za wartość dodaną. U nas na Śląsku natomiast należy się wstydzić tego, że ktoś posługuje się gwarą i nawiązuje do śląskiej kultury …
kosta

gadugadu: 0

Postprzez comboy » Pt paź 23, 2009 10:27 am

Hellangel napisał(a):"Poszła Karolina do Gogolina...". tego to nie bo to z opolszczyzny a oni niechca byc razem ze Slaskiem :lol2:

To przypadkowy przykład Hellu. Jak ktoś ma jakieś tzw. "korzenie"(bytomskie, opolskie, kieleckie czy inne) to i niech poleci "Hej sokoły" jakby miało to co poniektórych uszczęśliwić. Jeden kawałek nikomu nie zaszkodzi, byleby nie robić biesiady, no chyba że będzie dostępny browar w plastikach :devil: (żart).
GDZIE JEST MÓJ AVATAR???
comboy

Postprzez Qlturalny » Pt paź 23, 2009 11:15 am

Jo ślonski kibic ze Bytomia
Moja drużyna to Polonia

;)
Silesia Miechowice już wkrótce w I lidze!
Bytomskie pikniki - nie walczymy z nikim!
Qlturalny

Postprzez spiker » Pt paź 23, 2009 12:15 pm

No i kto by pomyślał że ten temat może wzbudzić tyle emocji :D Ale dyskusja jeszcze nikomu nie zaszkodziła więc jest ok. Z tej dyskusji wynika że nikt nie będzie miał pretensji jeśli pojawi się jeden śląski kawałek. Moim zdaniem racja. Niech jest jeden najczęściej wymieniany to "Jo śląski pieron..." niech leci dziś na próbę. Od razu mówię że nawet przez myśl mi nie przeszło żeby 1,5 godziny zapodawać takie klimaty. A i może inne kawałki wymienione na forum uda się dziś zapodać. Zobaczymy. W tym sezonie niewiele ode mnie zależy jeśli chodzi o emitowane utwory. Kiedyś miałem na to monopol:D No to co do usłyszenia na meczu. A ciekawostką jest to że w dzisiejszej Gazecie Wyborczej temat szlagierów na stadionie z naszego Forum też się pojawił.
spiker

Postprzez 19pajak20 » Pt paź 23, 2009 3:25 pm

Sodom :twisted: Slayer :twisted: Sepultura :twisted: ewentualnie Szajmon :faja:
19pajak20

gadugadu: 0

Postprzez JEANMARON » Pt paź 23, 2009 4:32 pm

A może coś takiego -poza Americanos holly johnson'a oczywiście :lol: - niestety nie znam wykonawcy tak przy okazji będę wdzięczny jak mi ktoś podpowie kto ten utwór w tle wykonuje. http://www.youtube.com/watch?v=mV912uiRM_A A ślonski pieron to musowo musi być.
HISTORIA POLONII TO POWó“D DO DUMY WSPó“LNIE WALCZMY O DUMNĄ PRZYSZŁOŚĆ.
JEANMARON

Postprzez Insider » Pt paź 23, 2009 4:57 pm

Napewno będą nowe kawałki puszczane na stadionie, zobaczymy jak się przyjmą ..
Insider

gadugadu: 1920

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony