Polonia Bytom SA

Re: Polonia Bytom SA

Postprzez Niekumaty » Cz sty 14, 2010 1:05 pm

ondre napisał(a):Jest myślę gro osób zainteresowanych w końcu wyceną i możliwoscią zakupu jakiegokolwiek procenta akcji. Jednak dla obecnie zarządzających jest to PROBLEM, bo nagle okazać się może iż nie dysponują większością aby zasiąść nawet w Zarządzie :lol2: :faja:

Mija kolejny miesiąc i cisza więc znowu warto coniektórym wielbicielom pana Bartyli przypomnieć się z tematem. Spółka została zarejestrowana 13 stycznia 2009 roku, więc wczoraj minął rok od tego wydarzenia.

Swego czasu mieliśmy takie prasowe wypowiedzi pana prezesa:

Zgodnie z moją wcześniejszą obietnicą pierwszą rozmowę o udziale w spółce przeprowadzę z prezydentem Bytomia Piotrem Kojem. Potem nastąpią rozmowy z prywatnymi inwestorami - obiecuje Bartyla.

Prezes Polonii Damian Bartyla upiera się, że klub założył w wymaganym terminie. - Na razie sto procent udziału w spółce ma stowarzyszenie, ale lada moment powinno się to zmienić. Negocjujemy z kilkoma firmami - mówi

Niestety przez rok nie zmieniło się nic i żadnych zmian pod rządami tego klanu nie będzie. Nie oddadzą nawet 1% akcji osobom spoza swojego grona. Miasto też nic jak nie przejęło tak nie przejmie:

elMoneta napisał(a):Problemem dla miasta jest to, że klub chce za nie złotówkę a miastowi nie wiedzą jak przeprowadzić operację zakupu akcji za zaniżoną cenę tak by cbś się ich nie czepił.

Jak takie rzeczy czytam, to mnie mdli. Klub chce za nie złotówkę i to jest problem nie do przejścia tak ??? Więc niech chce za nie taką kwotę żeby miasto mogło je przejąć be wspomnianego czepiania się CBŚ. Ale najwyraźniej taka stagnacja pasuje obydwu stronom.

Jest Stowarzyszenie Kibiców, które mogłoby siąść do rozmów z tym Zarządem w sprawie przejęcia chocby 1% tych udziałów, ale domyślam się, że też nie ma takiej woli obecnych "udziałowców". A szkoda, bo jakby kibice mieli wgląd do tego co się dzieje w klubie to byśmy chociaż wiedzieli jakie pensje pobierają tam coniektórzy działacze i wtedy możnaby ocenić ich efektywność w poszukiwaniu udziałowców, sponsorów, reklamodawców.

Oczywiście mam świadomość tego, że przypominanie się z tym tematem nic nie zmieni, ale może chociaż ktoś zrozumie, że to jest klub prywatny w rękach ludzi, którzy nie są w stanie finansować go z własnych pieniędzy, ale nikomu innemu też nie pozwolą. Minie kolejny rok i sytuacja będzie dalej taka sama.
Niekumaty

gadugadu: 0

Postprzez ondre » Cz sty 14, 2010 10:02 pm

* a taka sytuacja miała już miejsce, tuż za miedzą. Bomba - Cidry.
www.lokalnypatriota.pl
ondre

Postprzez Dominq_PB » Cz sty 14, 2010 10:46 pm

tylko że Bomba wykończył kopalnie kopalnie Powstańów Śl kosztem utrzymania cidrów
Dominq_PB
członek SKK PB

Postprzez Killus » Pt sty 15, 2010 12:48 am

Dominq_PB napisał(a):tylko że Bomba wykończył kopalnie kopalnie Powstańów Śl kosztem utrzymania cidrów

;) dobre... ;] Kopalnia Powstańców Śląskich została wykończona specjalnie, ale spoko już niedługo będzie fedrować na nowo, ale to już w prywatnych - "żabskich" rękach :oops:
Killus

Postprzez dimekk » Pt sty 15, 2010 10:52 am

Killus napisał(a):Kopalnia Powstańców Śląskich została wykończona specjalnie, ale spoko już niedługo będzie fedrować na nowo, ale to już w prywatnych - "żabskich" rękach :oops:

Coś więcej na ten temat?
dimekk

Postprzez dpbh » Pt sty 15, 2010 12:10 pm

kocham sezon ogórkowy :jupi: tyle ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec
dpbh

Postprzez Killus » Pt sty 15, 2010 2:45 pm

dimekk napisał(a):
Killus napisał(a):Kopalnia Powstańców Śląskich została wykończona specjalnie, ale spoko już niedługo będzie fedrować na nowo, ale to już w prywatnych - "żabskich" rękach :oops:

Coś więcej na ten temat?

Kurna ale offtop ;] Dla ciekawskich. Kopalnie ma kupic pan Chojnacki (byly posel 1,2,3 i chyba 4 kadencji sejmu z ramienia SLD wczesniej dyrektor kopalni Pstrowski w Zabrzu) i pan Olszok (byly radny w Zabrzu - SLD oczywiscie). Dzis panowie sa wlascicielami kopalni Siltech (byla kop. Pstrowski). To ze byla to zlodziejska prywatyzacja na ktorej dorobila sie pewna grupka ludzi to jedno, ale przynajmniej zalezy im na tym aby kopalnie fedrowaly i daja ludziom zarobic (i to calkiem niezle). Sam jestem ciekawy czy rzeczywiscie ta kopalnia ruszy na nowo bo ta ekipa co teraz rzadzi strasznie nieprzychylna tym ludziom.
Killus

Postprzez Niekumaty » Śr mar 03, 2010 10:40 am

Po prawie 2 miesiącach ciszy znowu trzeba odświeżyć temat :lol2:

Zapytam retorycznie czy coś się zmieniło ??? O wejściu miasta do S.A. mówi się od prawie 4 lat, jak już powstała to za niedługo minie 1,5 roku jak miasto z klubem "rozmawia" na temat przejęcia akcji. Myślę, że ten temat już upadł i obydwie strony są jak najbardziej zadowolone. Na Dworcowej zadowoleni, bo nadal mają pełnię władzy, na Parkowej też nie płaczą, bo kasy nie muszą dawać. Utrzymanie się na klubowych stołkach przede wszystkim - oto motto panów z Dworcowej. Zresztą po co nam udziałowcy, sponsorzy wystarczy, że są pieniądze z Canal Plus we władaniu zarządu. Ewentualnie jakiś chorzowski sklep z odzieżą może się na stronie pojawić, zniżka w pizzerii prezesa Ruchu Radzionków itp.

Przypominają mi się słowa pana Bartyla, który z chwilą powołania spółki twierdził, że w początkowej fazie 100% udziałowcem będzie TS. No i ta faza jak widać będzie trwać jeszcze długo.
Niekumaty

Postprzez strazak_sam » N mar 07, 2010 12:22 am

Spokojnie pewnie przed wyborami pomysł powróci jak bumerang...
DUMNI po zwycięstwie, WIERNI po porażce
strazak_sam

Postprzez dario » N mar 07, 2010 10:09 pm

we wszystkich innych klubach prezesi sie zmieniaja a u nas to pierd....... kolo wzajemnej adoracji bedzie trwac wiecznie...Bartyla nikogo nie dopusci do prezesostwa bo mu tak wygodnie i kaska plynie a zaden sponsor sie nami nie zainteresuje...jesli chodzi o moje zdanie jeszcze sezon dwa i pozegnamy sie z EK na wieki bo w kazdym innym klubie idzie ku normalnosci/profesjonalizmowi tylko nie u nas...i choc tyle lat minelo odkad rzady objol B. ale dalej mnie to wkur.... ze on nic nie robi by pozyskac tego sponsora...a wszyscy pamietaja jego teksty czy to z 2 czy 3 ligi ze sponsor jest tuz tuz
Spoczywaj Tato w pokoju 1954-2009 "Ten kto we mnie wierzy, choćby i umarł żyć będzie"
dario
członek SKK PB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony