Niekumaty napisał(a):http://www.poloniabytom.com.pl/aktualnosci.php?a=5519W trakcie spotkania, obie strony wyraziły wolę przejęcia przez miasto Bytom 2,0% udziałów Spółki Akcyjnej Polonia Bytom.
Pisałem od początku, że te rozmowy to jedna wielka ściema i prowizorka. 2% udziałów hahaha myślałem, że miasto przejmie marne 5%, ale jak widać to i tak było "optymistyczne" podejście.
Szczegóły dotyczące form pomocy dla Klubu w przyszłym sezonie, w tym wielkości wsparcia finansowego zostaną uzgodnione na kolejnym spotkaniu, zaplanowanym na początku sierpnia bieżącego roku.
W sierpniu tak? Jak w takim razie klub chce planować budżet na przyszły sezon? Jak chce kontraktować zawodników? Ma zakładać, że dostanie od miasta 100 zł czy 300 tysięcy zł ?
Wystarczy, że pozwolą użytkować stadion za 1 zł rocznie, choć są zapędy żeby płacić miastu za korzystanie z Olimpijskiej

Na więcej i tak nie ma co liczyć, a zresztą trzeba sobie zadać pytanie czemu miasto ma łożyć na prywatny Klub kilku osób kurczowo trzymających się stołków. W Chorzowie Kopel przynajmniej nie ściemniał i powiedział, że nie wchodzi do Spółki. Czasem chociaż za szczerość człowiekowi należy się szacunek.
Uzgodniono, że miasto umożliwi Klubowi korzystanie z już istniejących w Bytomiu obiektów sportowych z płytą trawiastą.
Tu macie przykład o czym Ci ludzie od 3 lat ze sobą rozmawiają. Po 3 latach doszli do takich ustaleń. To na pewno dlatego, że jesteśmy już S.A. bo Stowarzyszeniu "nie można" było tego umożliwić heh. Wydaje mi się, że to są elementarne sprawy i skoro dopiero teraz są robione takie ustalenia, to na jakich zasadach wcześniej "współpracowano"?
To mamy już chyba ostateczny kształt tej specyficznej Spółki: 98% Stowarzyszenie, 2% miasto. Niezła beka, przecież jakby kibice się dobrze zmobilizowali, to sami takie 2% mogą przejąć a tu wielkie halo i "efekty" 14 miesięcznych rozmów. To w Ruchu Śrutwa ma 3% udziałów i jego wpływ na decyzje jest żaden