Polonia Bytom SA

Re: Polonia Bytom SA

Postprzez actros » N mar 07, 2010 11:13 pm

dario napisał(a):we wszystkich innych klubach prezesi sie zmieniaja a u nas to pierd....... kolo wzajemnej adoracji bedzie trwac wiecznie...Bartyla nikogo nie dopusci do prezesostwa bo mu tak wygodnie i kaska plynie a zaden sponsor sie nami nie zainteresuje...jesli chodzi o moje zdanie jeszcze sezon dwa i pozegnamy sie z EK na wieki bo w kazdym innym klubie idzie ku normalnosci/profesjonalizmowi tylko nie u nas...i choc tyle lat minelo odkad rzady objol B. ale dalej mnie to wkur.... ze on nic nie robi by pozyskac tego sponsora...a wszyscy pamietaja jego teksty czy to z 2 czy 3 ligi ze sponsor jest tuz tuz

Spokojnie dzisiaj jest niedziela ,a wszyscy wiemy ,że sponsor bedzie w przyszlym tygodniu :lol2:
Życie mnie tego nauczyło - litość jest bzdurą!!!
actros

gadugadu: 0

Postprzez Perfect » Pn mar 08, 2010 1:05 pm

Niestety stagnacja w tej kwestii trwa i wszystko wskazuje na to ze trwac bedzie. Zycie toczy sie od transzy do transzy. Bez planu, koncepcji i widoków na przyszlosc. Nie ma inwestycji w mlodziez, nie ma inwestycji w klub. Co stalo sie z pomieszczeniem w ktorym docelowo miala byc siedziba ? Przeciez Dworcowa to mialo byc tylko na chwile, czy sie myle ?.
Odnosze takie wrazenie ze nikt tam nie ogarnia tego jak to ma funkcjonowac za 3,4 czy 5 lat. Oni nie mają żadnego długofalowego planu rozwoju społki, ciekawe czy w ogole wiedzą co to za pojęcie.
Fajnie ze jest Ekstraklasa, ze na stadion chodza ludzie, ale potrzebny jest plan i koncepcja dzialania na przyszle lata i wizja tego jak to ma wygladac. A tak to tylko niecierpliwie dreptanie nozkami w oczekiwaniu na kase z transmisji telewizyjnych.
Perfect

Postprzez MissPolonia » Åšr mar 10, 2010 6:06 pm

dzisiaj rozmawiałem z pracownikami Elektrowni Jaworzno, która należy do grupy Tauron, jak wiadomo od niedawna sponsor strategiczny Ruchu Chorzów. Z początkowego założenia Tauronu oferte sponsoringu chcieli zaproponować Polonii Bytom i Ruchowi Chorzów, z Polonii nikt nie podjął rozmów, z Ruchu ... efekt widać ... czy to prawda panowie z zarządu czy wymysł działu marketingu Tauronu ? ?
... gdzie jest świnka r/r ... ?
MissPolonia

Postprzez Perfect » Pt maja 21, 2010 2:55 pm

Według wyliczen Polonia otrzymała od C+ i Orange prawie 7 mln zl. Pozostali sponsorzy tez chyba cos daja, jak to wiec mozliwe ze jest tak źle ? Nie licze na jawnosc budzetu, bo to utopia. Ale sumujac wplywy z biletow, transmisji, za miejsca w lidze i od sponsorow ten budzet to powinno byc z 10 mln zl lekko.
Perfect

Postprzez cloner » Pt maja 21, 2010 3:22 pm

Perfect napisał(a):Według wyliczen Polonia otrzymała od C+ i Orange prawie 7 mln zl. Pozostali sponsorzy tez chyba cos daja, jak to wiec mozliwe ze jest tak źle ? Nie licze na jawnosc budzetu, bo to utopia. Ale sumujac wplywy z biletow, transmisji, za miejsca w lidze i od sponsorow ten budzet to powinno byc z 10 mln zl lekko.

Bo te 7 mln Polonia albo dopiero co otrzymała albo ją otrzyma niedługo (zapewne w ratach). Okres zimowo-wiosenny zawsze dla klubu jest najtrudniejszy, bo przerwa zimowa dość spora i nie ma wpływów chociażby z biletów.

Nie żebym bronił ludzi z Dworcowej, po prostu wydaje mi się, że tak to wygląda.
"Jesteśmy elitą, nie tłumem, w sercach nosimy dumę"

SU!
cloner

Postprzez dpbh » Pt maja 21, 2010 3:52 pm

Tak naprawde to z biletów starcza na ochrone i całą obsługe meczu......Nie wiem czemu liczycie ze to są jakies kokosy!!!
dpbh

Postprzez Perfect » N maja 23, 2010 9:12 am

Zdaje sobie sprawe z tego ze to nie jest mega pozycja w budzecie te bilety, bo skoro na trybunach czesciej mamy po te 3 tys niz 5 to tak niestety jest. Moze np ten prawie miesiac spedzony w Turcji na początku roku byl wydatkiem niepotrzebnym, bo wydaje sie ze ilosc zdobytych wiosna punktow mozna by wypracowac na zgrupowaniu w Kokotku :). To jest bledne koło, słaba gra wiosną przekłada sie na słabą frekwencję, archaiczny stadion to jedna z przeszkod w pozyskaniu konkretnego sponsora, ale takze powod tego ze tych ludzi na ten stadion przychodzi wlasnie tylu. Frekwencja wedlug mnie z każdą rundą spada i tego "trendu" nie potrafiono do tej pory opanowac. Jak dla mnie pozytywnych widokow na przyszłość jest naprawde mało, a jeszcze pojawiaja sie glosy o zaleglosciach klubu wobec pilkarzy.
Perfect

Postprzez bajer » So cze 12, 2010 5:22 pm

Niekumaty napisał(a):http://www.poloniabytom.com.pl/aktualnosci.php?a=5519

W trakcie spotkania, obie strony wyraziły wolę przejęcia przez miasto Bytom 2,0% udziałów Spółki Akcyjnej Polonia Bytom.

Pisałem od początku, że te rozmowy to jedna wielka ściema i prowizorka. 2% udziałów hahaha myślałem, że miasto przejmie marne 5%, ale jak widać to i tak było "optymistyczne" podejście.

Szczegóły dotyczące form pomocy dla Klubu w przyszłym sezonie, w tym wielkości wsparcia finansowego zostaną uzgodnione na kolejnym spotkaniu, zaplanowanym na początku sierpnia bieżącego roku.

W sierpniu tak? Jak w takim razie klub chce planować budżet na przyszły sezon? Jak chce kontraktować zawodników? Ma zakładać, że dostanie od miasta 100 zł czy 300 tysięcy zł ?

Wystarczy, że pozwolą użytkować stadion za 1 zł rocznie, choć są zapędy żeby płacić miastu za korzystanie z Olimpijskiej :shock: Na więcej i tak nie ma co liczyć, a zresztą trzeba sobie zadać pytanie czemu miasto ma łożyć na prywatny Klub kilku osób kurczowo trzymających się stołków. W Chorzowie Kopel przynajmniej nie ściemniał i powiedział, że nie wchodzi do Spółki. Czasem chociaż za szczerość człowiekowi należy się szacunek.

Uzgodniono, że miasto umożliwi Klubowi korzystanie z już istniejących w Bytomiu obiektów sportowych z płytą trawiastą.

Tu macie przykład o czym Ci ludzie od 3 lat ze sobą rozmawiają. Po 3 latach doszli do takich ustaleń. To na pewno dlatego, że jesteśmy już S.A. bo Stowarzyszeniu "nie można" było tego umożliwić heh. Wydaje mi się, że to są elementarne sprawy i skoro dopiero teraz są robione takie ustalenia, to na jakich zasadach wcześniej "współpracowano"?

To mamy już chyba ostateczny kształt tej specyficznej Spółki: 98% Stowarzyszenie, 2% miasto. Niezła beka, przecież jakby kibice się dobrze zmobilizowali, to sami takie 2% mogą przejąć a tu wielkie halo i "efekty" 14 miesięcznych rozmów. To w Ruchu Śrutwa ma 3% udziałów i jego wpływ na decyzje jest żaden :lol2:

To jest post z 17 czerwca 2009 r.
Mamy prawie rocznicę od czasu tego spotkania. Dodając 14 miesięcy od czasu I spotkania mamy już 26 miesięcy jak Bartyla się z Kojem dogaduja odnośnie 2% akcji :lol: :lol: :lol:
bajer

Postprzez Niekumaty » So cze 12, 2010 7:08 pm

No widzisz Bajer, ale jednak się przeliczyłem rok temu, bo myślałem, że będzie 98% TS, a 2% UM. Jak widać nawet w sprawie tych symbolicznych 2% przez tyle czasu nie doszli do porozumienia. A ja już nawet nie mówię o jakiś innych prywatnych udziałowcach. Lepiej trzymać wszystko w swoich rękach, udawać, że klub biedny i nikogo nie dopuszczać. Ta spółka prędzej upadnie niż ktoś dostanie choćby 1% udziałów. Ale przecież wszystko jest OK, a na forum też pełne zadowolenie jak to klub organizacyjnie się rozwija :lol2:
Niekumaty

Postprzez Bogart » So cze 12, 2010 8:41 pm

Niekumaty napisał(a):No widzisz Bajer, ale jednak się przeliczyłem rok temu, bo myślałem, że będzie 98% TS, a 2% UM. Jak widać nawet w sprawie tych symbolicznych 2% przez tyle czasu nie doszli do porozumienia. A ja już nawet nie mówię o jakiś innych prywatnych udziałowcach. Lepiej trzymać wszystko w swoich rękach, udawać, że klub biedny i nikogo nie dopuszczać. Ta spółka prędzej upadnie niż ktoś dostanie choćby 1% udziałów. Ale przecież wszystko jest OK, a na forum też pełne zadowolenie jak to klub organizacyjnie się rozwija :lol2:

śmiem zaryzykować stwierdzenie, że nikt nie dostanie nawet 0,1% udziałów (czyli swojsko brzmiącego promila), z przyczyny prostej:
mając promil udziałów masz również w pewnych sytuacjach prawo do otrzymania promila wypracowanego zysku spółki i tym samy masz WIEDZĘ o bilansie finanswym spółki , a to z kolei jest wielce niewygodne dla jednoosobowej spółki TSa, co mnie wcale nie dziwi...
Bogart

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników