Lech Poznań vs Polonia Bytom; sobota 8 maja, 18.30

Re: Lech Poznań vs Polonia Bytom; sobota 8 maja, 18.30

Postprzez cloner » Wt maja 04, 2010 1:19 pm

Dziś trening na Rozbarku, jutro pewnie na płycie, wystarczy się przejść, zobaczyć jak chłopaki trenują, w jakim zestawieniu i będziemy mądrzejsi. :wink:

http://poloniabytom.com.pl/strona.php?s=5011
"Jesteśmy elitą, nie tłumem, w sercach nosimy dumę"

SU!
cloner

Postprzez Parox » Wt maja 04, 2010 9:21 pm

muszę przyznać że Lech nie będzie się z nami (tzw. bawić.), ale jak daliśmy rade u siebie, miejmy nadzieje że Lech podniesie wysoko głowę po sukcesie ze Śląskiem dość wysoko, i Polonia zagra przynajmniej na remis ale po naszych można się wszystkiego spodziewać. Pozdrawiam
Parox

Postprzez ikar » Åšr maja 05, 2010 7:48 am

Krzysi3k napisał(a):Pewnie od razu będzie śmiech na forum , ale marzenia każdy ma :devil: i w kóncu mamy testować :twisted:

tu nie gazeta wyborcza i każdy głos, każdy pogląd jest mile widziany
skoro nie zagra Telichowski to jest wyzwanie : kto na lewej obronie? na tej pozycji przyjdzie ścigać się z Peszko a więc zadanie bardzo trudne.
opcji jest parę - Kotrys, Hricko, Basta, T.Nowak, Tomasik, Kulpaka, Nazar, Paszliński i Klepczyński.
Klepa po pamiętnym meczu we Wrocławiu raczej nie, tak samo Paszliński - lepiej grają na środku obrony.
Nazar jakoÅ› zniknÄ…Å‚ w ME (kontuzja?)
Tomasik gra pasywnie i nie poradzi sobie w obronie;
Hricke szkoda byłoby marnować przesuwając z pozycji na której jest najlepszy w Polsce (prawa obrona),
czy Basta może zagrać na lewej obronie?
T.Nowak kiedy grał na tej pozycji (Piast, Arka) wypadał bardzo dobrze ale jak wiadomo pupilem kibiców nie jest
szerze mówiąc na Kotrysa nie mogę patrzeć a te jego ciągłe wpadki są mocno wqkwiające
Kulpaka zagrał na prawej obronie w meczu z Ruchem i raczej zawiódł - pomimo tego to właśnie jego widzę na tej pozycji
jest najszybszy w naszym zespole i gra bardzo ambitnie
ikar

Postprzez Rafu 12 » Åšr maja 05, 2010 9:23 am

mam nadzieje,że nasi nie pojadą jak na wycieczke do Pyrlandii,jak to było raz za czasów Motyki i "gładkie" 0-3 "w plecy"! Można przegrać,ale po walce i z honorem!Poza tym mecz będzie w canal+,jesteśmy uważani za najsłabszy team tej rundy(zresztą słusznie),więc może nasi piłkarze udowodnią,ża potrafią też grać w piłke,a nie tylko ją wybijać z własnej połowy. Bo to nie musi być tak,że Lech będzie miał 70% posiadania piłki,a my oddamy 0 strzałów...Ja sądze,że nic nie trzeba zmieniać na pewno na bramce i raczej w obronie(tylko niestety nie zagra Telich),a trzeba zamieszać w pomocy(może zacząć z Bazikiem) i zmiana w ataku(Podstawek ambitny chłop,ale jest zbyt poobijany :wink: ).Ostatnio za mało stwarzamy sytuacji,oddajemy 0 strzałów(ratują nas stałe fragmenty gry,choć to też ważne).Może czasem zdarzały się lepsze połówki(Arka,Cracovia),ale to wynikało też z tego że przeciwnik przyjął taką taktyke. Arka ruszyła jak już nie miała nic do stracenia,Cracovia tylko czekała na te kontre w 2 poł. Lech ma o wiele większą siłe rażenia,pewnie ruszy od początku,ale jeżeli będziemy tylko przyjmować ciosy,a nic nie kontrować to się to skończy "bagażem" goli. No chyba,że Kolejorz strzeli ze 2gole i będzie się oszczędzał na kolejne mecze... Zresztą zobaczymy w sobote czy wyciągną jakieś wnioski...Te obozy w Turcji coś im nie służą hehe,no ale jak "utrzymaliśmy się" już po jesieni :wink: Na jesień gramy lepiej,a do rewanżów jesteśmy słabo przygotowani(no i te "transfery").Przed meczem z Lechem niech zobaczą np.jak grała na Legii Odra(0-1)...
Regina della Silesia,Polonia solo,Per sempre nei nostri cuori saranno,Sempre adorato da noi,Lei e orgogliosa di Bytom!
Rafu 12

gadugadu: 0

Postprzez dpbh » Åšr maja 05, 2010 9:27 am

Jak wyjdziemy młodymi zawodnikami to mogą i 5-0 przegrac ale chce zobaczyć walke o każdą piłke i zaangażowanie!!!
dpbh

Postprzez razdwa » Åšr maja 05, 2010 1:07 pm

ostatnio z Zagłębiem ładnie walczyli, podobało mi się że padli po meczu całkowicie, widocznie dotarły do nich nastroje wśród kibiców. Z Lechem walka nie pomoże, przegramy bo Lech gra o klasę wyżej, a w ataku jest świetny
razdwa

Postprzez PB fun » Åšr maja 05, 2010 2:17 pm

ikar napisał(a):Tomasik gra pasywnie i nie poradzi sobie w obronie;

Weź Ikar nie pisz takich rzeczy, bo jeszcze Szatałow wstawi swojego pupila :lol2:

ikar napisał(a):Hricke szkoda byłoby marnować przesuwając z pozycji na której jest najlepszy w Polsce (prawa obrona),
czy Basta może zagrać na lewej obronie?

Basta grał w zeszłym sezonie na lewej obronie w meczu z Legią(3-1 chyba było) i generalnie z tego co pamiętam wyszło dość kiepsko. Ale uważam, że to jest najlepsza opcja Hricko na lewą, gdzie będzie powstrzymywał Peszke, a Basta sobie z Wilkiem poradzi, a jeżeli zagra Kriviec(nie wiem czy dobrze napisałem), to on chyba nie jest takim "rajdowcem" tylko bardziej technicznym zawodnikiem, ale nie wiem.

ikar napisał(a):T.Nowak kiedy grał na tej pozycji (Piast, Arka) wypadał bardzo dobrze ale jak wiadomo pupilem kibiców nie jest
szerze mówiąc na Kotrysa nie mogę patrzeć a te jego ciągłe wpadki są mocno wqkwiające

Tylko zauważ, że też pare meczy zchrzanił, z Ruchem i chyba z Lubinem też zawalił trochę, po za tym te mecze graliśmy, jak słusznie zauważyłeś, z Piastem i z Cracovią, które mają mniejszy potencjał ofensywny, a Nowak głównie bardzo dobrze grał "do przodu". Po za tym ostatnio nie był nawet powołany do 18, więc wydaje mi się, że albo Szatałow zmądrzał, albo Bartyla go oświecił.

ikar napisał(a):Kulpaka zagrał na prawej obronie w meczu z Ruchem i raczej zawiódł - pomimo tego to właśnie jego widzę na tej pozycji
jest najszybszy w naszym zespole i gra bardzo ambitnie

Ikar ja naprawdę nie wiem, skąd ty wytrzasnołeś, że Kulpaka jest najszybszy w naszym zespole :shock: Jak dla mnie to on jest jednym z najwolniejszych... Świerblewski, czy inny w meczy z ruchem, wziął wypuścił sobie bale na 7 metrów i Kulpakę luzikiem wyprzedził...

Podsumowując, nie ma co dyskutować, bo i tak zagra Kotrys, jedyna szansa jest taka, że w dobie "dawania szansy młodym" zagra Basta i... basta :devil:
PB fun

Postprzez ikar » Åšr maja 05, 2010 2:37 pm

jeszcze za czasów Ziela w testach szybkościowych wyszło że Kulpaka był 1, Zielu 2 a kto trzeci? o szybkości Kulpaki można było się przekonać w meczach z Ruchem i Lechem w Bytomiu
ikar

Postprzez PB fun » Åšr maja 05, 2010 2:43 pm

ikar napisał(a):jeszcze za czasów Ziela w testach szybkościowych wyszło że Kulpaka był 1, Zielu 2 a kto trzeci? o szybkości Kulpaki można było się przekonać w meczach z Ruchem i Lechem w Bytomiu

Nie wiem czy mówisz to w tonie pozytywnym, czy negatywnym, ale ja się przekonałem, że na pewno na boisku szybki nie był
PB fun

Postprzez loco » Åšr maja 05, 2010 4:13 pm

ikar napisał(a):jeszcze za czasów Ziela w testach szybkościowych wyszło że Kulpaka był 1, Zielu 2 a kto trzeci? o szybkości Kulpaki można było się przekonać w meczach z Ruchem i Lechem w Bytomiu

No to Kulpaka musi biegać na 100 poniżej 6 sek. :lol:

A tak poważnie, to w meczu z Ruchem w Chorzowie można się było przekonać, że Kulpak nie jest szybki. Dwa razy ewidentnie zaspał przy bramkach Świerblewskiego.
Raz tu raz tam Polonię w sercu zawsze mam!!!
loco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników