Lech Poznań vs Polonia Bytom; sobota 8 maja, 18.30

Re: Lech Poznań vs Polonia Bytom; sobota 8 maja, 18.30

Postprzez pac » Cz maja 06, 2010 9:31 pm

Źródło/tytuł:
W sobotę przeciwko Polonii Bytom (początek, godz. 18.30), Lech będzie faworytem, ale Zieliński przestrzega przed nadmiernym optymizmem.

- Polonia ma pewne utrzymanie, ale podejrzewam, że podobnie jak wcześniej Lechia Gdańsk, może spiąć się na Lecha. My musimy zagrać na pewno inaczej niż przeciwko Lechii. Polonia potrafi operować piłką, grać ofensywnie. Nie możemy im dać się rozbujać - podkreślił Zieliński.

Wkleiłem tylko kawałek, całość jest tutaj:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,titl ... omosc.html
pac

gadugadu: 0

Postprzez badol » Cz maja 06, 2010 10:09 pm

A ja Wam mowie ze zagraja na Lechu mlodzi.
I bedzie tak,ze beda sie chcieli pokazac i zagraja super mecz.
Dzisiaj miedzy innymi na treningu był Chomiuk,i zycze mu jak najlepiej.
badol

Postprzez Mrowka » Pt maja 07, 2010 12:12 am

Był również Nowak, czy trening, czy mecz gra to samo drewno, nie potrafi poprawnie piłki podać!! Wydaje mi się, że nikt z obecnych na treningu nie wystawiłby go do składu, chociaż nigdy nie wiadomo =), bo co zrobi trener?
Osobiście bardzo pozytywnie zaszokował mnie Tomasik, to nie ten zawodnik co w czasie meczu, ja go widziałem wszędzie, nie bał się przytrzymać piłkę, fajnie dogrywał, nieraz rozgrywał, podobnie Barcik. Muszę dodać, że Podstawek również mnie zaskoczył kilka razy, niektóre przyjęcia piłki, a jego strzał...majstersztyk (oczywiście piłka w siatce) ;D

Trzeba jednak coś zrobić ze strzałami z daleka, przecież to co robią Ci piłkarze to jakaś pomyłka, całe życie grać w piłkę i żeby nie umieć z większej odległości w bramkę trafić ? albo żeby chociaż metr od tej bramki...przecież ku#%@ za coś im chyba płacą tą grubą kasę. Jak w bramkę trafić nie potrafią, to dziennie po treningu niech każdy piłkę bierze i strzela do pustej bramki, w czasie meczy takich strzałów prawie w ogóle nie ma.

Szczerze mówiąc wolałbym, żeby to Lech został mistrzem niż Wisła, jednak jeśli już jakaś drużyna ma przekreślić szanse Lecha na mistrza, to niech będzie to Polonia, :faja: w drugiej rundzie słychać tylko narzekania, jednak gdyby scalić obydwie rundy, jednak większy był zachwyt w pierwszej, niż rozgoryczenie w drugiej rundzie i powinniśmy być zadowoleni, że nie jesteśmy na miejscu Odry czy Piasta, bo przecież przed sezonem byliśmy ponownie spisywany na straty, a tu proszę, jeszcze to 7 miejsce jest, więc coś to znaczy, jeśli na tym miejscu skończymy, to jedyny minus taki, że nie będzie już można o Polonii powiedzieć Mistrze Śląska, a szkoda :cry: jednak w rzeczywistości będzie to bardzo dobra pozycja.

Gorzej gdy zaczniemy myśleć o kolejnym sezonie, wtedy, biorąc pod uwagę drugą rundę, czarno to widzę i pewnie nie tylko ja.
Mrowka

Postprzez ikar » Pt maja 07, 2010 9:36 am

pac napisał(a):
Źródło/tytuł:
Polonia potrafi operować piłką, grać ofensywnie. Nie możemy im dać się rozbujać - podkreślił Zieliński.

to jest chyba jedyna istota na ziemi, która twierdzi, że Polonia gra ofensywie
co do Tomasika to raz go widziałem na treningu (wiem że to mało) ale też zrobił na mnie dobre wrażenie
co do młodych to po występach Tymińskiego jednak ostrożnie bym ich wystawiał - chciałbym zobaczyć Starościaka, Bastę lub Chomiuka na prawej obronie i jakiegoś pomocnika - Tymińskiego Reimana albo Dreszera - jeśli zagra wićej niż 1 to Bandrowski z Injacem ich zajadą
ikar

Postprzez adidas15 » Pt maja 07, 2010 11:08 am

A mi się marzy że sprawimy niespodziankę wygramy i przez nas ten wielki Lech nie zdobędzie majstra ...
Niestety to marzenia Szatałow kręcił się w Amice a jak wiadomo to dzisiejszy Lech wiec już kombinuje z wystawianiem młodzieży . nie zagra Hricko ,Telichowski wiec niestety chyba tylko przegrana wchodzi w grę ...
Jeb#$ koja kuR%& gno$% !!
adidas15

Postprzez olimpijska2.pl » Pt maja 07, 2010 6:24 pm

Przed meczem z Lechem Poznań
piątek, 07 maja 2010 17:57

Za nieco ponad 24 godziny, rozpocznie się ligowy pojedynek pomiędzy Lechem Poznań i Polonią Bytom. Gospodarze tracą do lidera ekstraklasy zaledwie 1 punkt i będą na pewno oczekiwać wieści z Warszawy, gdzie Legia będzie podejmować właśnie krakowską Wisłę. Zespół Jurija Szatałowa praktycznie zapewnił sobie utrzymanie wygrywając w zeszłym tygodniu przeciwko Zagłębiu Lubin, i w związku z tym, sztab szkoleniowy bytomian postanowił do stolicy Wielkopolski zabrać, a co za tym idzie, dać szansę gry kilku dublerom! Początek jutrzejszego spotkania o godzinie 18:30, bezpośrednią transmisję zaplanowała stacja Canal+ Sport, sędzią tego pojedynku będzie Pan Szymon Marciniak z Płocka.

Wypowiedzi przedmeczowe:

Jurij Szatałow, trener Polonii: "W ostatnim meczu udało nam się wygrać i zdobyć bardzo ważne punkty. Wcześniej Zagłębie nie przegrało żadnego meczu wiosną i wiedzieliśmy, że to będzie trudne zadanie. Dzięki wygranej mamy teraz komfort psychiczny. Możemy pozwolić sobie na spróbowanie nowych rozwiązań, dać szansę zawodnikom, którzy ostatnio grali mniej. Oni będą musieli zastąpić kontuzjowanego Petera Hricko i pauzującego za kartki Błażeja Telichowskiego"

Ryszard Kuźma, drugi trener Lecha: "W zeszłym tygodniu faktycznie więcej graliśmy niż trenowaliśmy. Przed spotkaniem z Polonią mamy więcej czasu, dlatego wczoraj zawodnicy mogli dostać wolne. Przed nami zatem normalny mikrocykl treningowy, w którym tym razem będziemy mogli trochę więcej popracować nad naszą grą"

Grzegorz Wojtkowiak, obrońca Lecha: "Ten mecz to jest dla nas kolejny krok w kierunku mistrzostwa i w taki sposób do tego podchodzimy. Gramy u siebie i nie bierzemy pod uwagę innego rozwiązania jak nasze zwycięstwo. Polonia Bytom podobnie jak Lechia Gdańsk przyjedzie do Poznania na luzie i jak pokazali gdańszczanie zespoły ze środka tabeli, które przyjeżdżają z takim nastawieniem potrafią na Bułgarskiej zagrać ładne spotkanie i sprawić nam sporo problemów"

Błażej Telichowski, obrońca Polonii: "Szkoda, że nie mogę zagrać w tym meczu, bo na stadionie na pewno będzie wielu znajomych i w związku z tym bardzo chciałem się pokazać. Z pewnością pojawię się jednak na trybunach. Myślę, że czeka nas ciekawy mecz. Z nas zeszła już presja, gramy na luzie, natomiast duże ciśnienie będą mieli piłkarze Lecha. Jak to wszystko się potoczy, trudno w tej chwili powiedzieć. Na pewno Kolejorz nie będzie miał łatwego zadania. Mocno przygotowujemy się do tego spotkania. Szansę na występ może dostać kilku zawodników, którzy ostatnio nie grali. Oni z pewnością będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony, bo każdy walczy przecież o kontrakty na przyszły sezon"

Sławomir Peszko, pomocnik Lecha: "Polonia nie gra już o nic. Przyjeżdża zatem do nas w komfortowej sytuacji, może zagrać na luzie, tak jak ostatnio Lechia Gdańsk. My nie możemy dać przeciwnikowi rozwinąć skrzydeł. Tak jak w zeszłym tygodniu we Wrocławiu musimy szybko narzucić rywalowi swój styl gry. Zdajemy sobie sprawę, że wychodząc na boisku będziemy już znali wyniki meczów Wisły i Ruchu. Nasza pozycja wyjściowa może być zatem niezła. Plan jest jednak taki sam, zdobyć trzy punkty"

Przewidywany skład:

Wojciech Skaba - Adrian Chomiuk, Adrian Klepczyński, Lukáš Killar, David Kotrys - Miroslav Barčík, Szymon Sawala, Wojciech Reiman, Marcin Radzewicz - Tomasz Nowak - Vladimir Milenković

Początek spotkania: sobota, 18:30

Sędzia: Szymon Marciniak z Płocka

http://www.olimpijska2.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=957
Olimpijska2.pl - Twoje źródło informacji o Polonii Bytom
olimpijska2.pl

Postprzez ikar » So maja 08, 2010 10:26 am

olimpijska2.pl napisał(a):
Wojciech Skaba - Adrian Chomiuk, Adrian Klepczyński, Lukáš Killar, David Kotrys - Miroslav Barčík, Szymon Sawala, Wojciech Reiman, Marcin Radzewicz - Tomasz Nowak - Vladimir Milenković

wow - jeśli taki skład faktycznie wyjdzie na Lecha to będzie ciekawie
w środku pola potrzeba nam walczaków i w tym ustawieniu jak rozumiem to Nowak zagra w środku a Reiman na ofensywnym
fajnie że wraca Adrian na prawą obronę - to jeden z tych co zagrał 2-3 dobre mecze a potem ... zniknął
jednak co do oczekiwań wpuszczania młodych to ten skład rozczarowuje

mój skład : Gąsiński - Chomiuk,Klepa,Kulpaka,Nowak - Tomasik,Kuranty,Sawala, Reiman, Radzewicz - Starościak

i wygrywamy 1-0
ikar

Postprzez PB fun » So maja 08, 2010 10:46 am

Ikar, a ten Kuranty jest bardzo młody, no a Tomasik to wieczny talent... Według mnie skład jest ok, jedynie zamiast Nowaka powinien Grać Reiaman, bliżej Milenkovicia, a na defensywnym Tymiński i za Kotrysa powinien grać Nowak, aż się boję, co Peszko z chyba najwolniejszym gościem z naszej drużyny będzie robił... Melinković też szanse dostać musi, skąd wiesz może strzeli dwie bramki, w następnym jedną, później jeszcze coś i się okaże, że wcale nie trzeba z nim rozwiązywać kontraktu... Starościak pewnie wejdzie w drugiej połowie.
PB fun

Postprzez Jadzia92 » So maja 08, 2010 10:59 am

Kuranty,Kulpaka i Starościak dziś grają z MESa.
Jadzia92

Postprzez PB fun » So maja 08, 2010 11:16 am

O której gra MESA i dziś czy jutro
PB fun

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony