Jagiellonia Białystok vs Polonia Bytom 11.05 godz.19:00

Jagiellonia Białystok vs Polonia Bytom 11.05 godz.19:00

Postprzez PB fun » N maja 09, 2010 4:27 pm

Po porażce z Lechem przychodzi czas na mega ważne spotkanie z Jagą. Ktoś powie, że jestem chory, ale tak nie jest. Jest to walka o bezpośrednie miejsce w tabeli, czyli o kasę. O ile Jadze to zwisa to nam nie. Jeżeli byśmy zajęli to szóstą pozycję, przyszedłby inny trener, to jest szansa na jakieś ciekawe wzmocnienia. Niestety nie jestem wstanie przewidzieć, czy Szatałow i zawodnicy rozumieją powagę sytuacji!? Dobrze by było zagrać dwoma napastnikami, ale pewnie zagramy jednym. Nie zdziwię się, jeżeli to będzie Podstawek :roll: Przecież Milenković nie strzelił gola, a Podstawek to super snajper, bo on aż w tylu meczach jedną strzelił :lol: Liczę na powrót Hricki i Telichowskiego. Mój skład:

Balaż(Gąsiński)-Hricko-Klepa-Killar-Telichowski-Chomiuk-Tymiński(Reiman)-Sawala(Bażik)-Radzewicz(?)-Milenković-Bykowski

Skład jaki zapewne wystąpi:

Skaba-Basta-Klepa-Killar-Telichowski-Barcik-Tymiński-Sawala-Tomasik(Radzewicz)-Bażik(Nowak)-Milenković(Podstawek)
PB fun

gadugadu: 0

Re: Jagiellonia Białystok vs Polonia Bytom 11.05 godz.19:00

Postprzez cloner » N maja 09, 2010 4:35 pm

Na Lechu porażka była niestety "wkalkulowana", więc trener dał szansę pograć zmiennikom. We wtorek mecz z Jagą, który jest niezwykle dla nas ważny ze względów finansowych. Nie chce mi się wierzyć, żeby Skaba usiadł na ławce, więc skład widzę następujący:

Skaba - Chomiuk, Klepczyński, Killar, Telichowski - Barcik, Tymiński, Sawala, Radzewicz - Nowak - Milenković

Tylko trzy zmiany, bo słabo zagrał Reiman, a Telich wraca po kartkach. Innych zmian nie widzę, Barcik zagrał nieźle, więc Trzeciak raczej nie wejdzie. Chomiuk również nieźle jak na 1. mecz po długiej przerwie, więc Basta dalej na ławce, no a Milenković musi dostać kolejną szansę, więc Bykowski z Podstawkiem dalej będą siedzieć na ławce. O Tomasiku nie ma co pisać :lol2:

Może ktoś obeznany napisze, ilu zawodników wsiadło do autokaru? Jeśli Telichowski ma grać, to ktoś musi z meczowej kadry wylecieć :wink:
"Jesteśmy elitą, nie tłumem, w sercach nosimy dumę"

SU!
cloner

Postprzez bombel » N maja 09, 2010 4:55 pm

Właśnie przydałoby się grać dwoma napastnikami ! Miejmy nadzieje że wygram chociaż jedna bramką , bo pieniądze też są ważne !

Czy wygrywasz czy nie my i trak kochamy CiÄ™ !!!
bombel

Postprzez ikar » N maja 09, 2010 5:10 pm

cloner >> tradycyjna jazda po dyżurnych chłopcach do bicia - Tomasiku i Nowaku - trochę zaćmiła Ci obraz
Tomasik i Nowak obonili się w meczu z Lechem i powinni zagrać w B-stoku
tego czego mi brakuje to AGRESJI
Yurij qrwa człowieku - strefa jest tylko od tego żeby przesuwać zawodników w grze obronnej - trzeba jednak atakować żeby odebrać piłkę, bez tego całe to granie w strefie przypomina tylko przesuwanie się zdechłych, kulawych żółwi
mój skład
Skaba-Chomiuk,Klepa,Kulpaka,Telichowski-Barcik,Sawala,Nowak,Tymiński,Tomasik-Starościak
ikar

Postprzez mimik » N maja 09, 2010 5:13 pm

cloner napisał(a):Może ktoś obeznany napisze, ilu zawodników wsiadło do autokaru? Jeśli Telichowski ma grać, to ktoś musi z meczowej kadry wylecieć :wink:

Nie wiem ilu wsiadło, ale gdzieś w prasie wyczytałem, że nasi z Wielkopolski nie wracają tylko jadą na minizgrupowanie i regenerację sił i nie wracają do Bytomia. Zatem kadra która wyjechała na Lecha jest aktualna i na Podlasiu.
Rozumiem przez to, że m.in. grający w MESie przeciwko Lechowi Kuranty, Paszliński, Mróz, Dreszer, Karalić i Kulpaka na oba mecze nie zostali zabrani :?: Swoją drogą - ciekawe, że zabrali tylko dwóch stoperów... A co z kontuzjami i kartkami :?: Brawo :!:
Chomiuk i Milenković na pewno na "+" i udowodnili, że szansę dostać powinni.
Powraca Telichowski i oby zastąpił Kotrysa.
Na pewno Radzewicz za Tomasika - co do tego drugiego powinni zastanowić się działacze czy naprawdę potrafi grać.
Reiman wyglądał na zagubionego i trochę przypominał mi Tymińskiego w meczu z Ruchem. Powinien jeszcze dostać szansę.
Czy na oba mecze powołani zostali Gąsiński (i Bażik - o Marka pytam tak ogólnie w kontekście zastąpienia Nowaka)? Jeśli tak - Balaż albo Gąsiński powinien zastąpić Skabę, który wiosną gra bardzo słaba.
Albo powinni się włodarze zastanowić czy faktycznie go wykupować, albo ... to gra żeby Legia chciała go oddać i to w miarę tanio. Bo to co gra ... nie chce mi się wierzyć, że to ten sam gracz co na jesieni.
Panowie i panie - w Białymstoku gramy przede wszystkim o prestiż :!: Wszystko co dzieje się personalnie i klubowo na linii Bytom - Białystok elektryzuje i dodaje dodatkowego smaczku :!:
Ostatnio edytowano N maja 09, 2010 5:15 pm przez mimik, łącznie edytowano 1 raz
mimik

Postprzez cloner » N maja 09, 2010 5:14 pm

cloner >> tradycyjna jazda po dyżurnych chłopcach do bicia - Tomasiku i Nowaku - trochę zaćmiła Ci obraz
Tomasik i Nowak obonili się w meczu z Lechem i powinni zagrać w B-stoku

A miał ten Tomasik jakiś udany drybling? Czy tylko próbował na szybkości uciekać do bocznej linii a później tylko źle wrzucał w pole karne?

Natomiast o Nowaku nic nie wspomniałem, bo zagrał dobrze, wreszcie na swojej pozycji. Ale Bażik imho jest 10x lepszy.

SU!
cloner

Postprzez Andy » N maja 09, 2010 5:20 pm

... Czy Chomiuk to jest ten zawodnik, ktory w pierwszym zezonie w EX w meczu z LKS na Stadionie Slaskim stracil a ostatniej minucie pilke ( albo karnego spowodowal (już nie pamietam). Czy gra lepiej niż wtedy ? (Wtedy slabo wypadl... Jak i reszta zawodnikow).
Myslalem że poszedl gdzies do II ligi.
Andy
członek SKK PB

Postprzez cloner » N maja 09, 2010 5:31 pm

Andy napisał(a):... Czy Chomiuk to jest ten zawodnik, ktory w pierwszym zezonie w EX w meczu z LKS na Stadionie Slaskim stracil a ostatniej minucie pilke ( albo karnego spowodowal (już nie pamietam). Czy gra lepiej niż wtedy ? (Wtedy slabo wypadl... Jak i reszta zawodnikow).
Myslalem że poszedl gdzies do II ligi.

Jeśli mnie pamięć nie myli to karnego spowodował wtedy Rado Kral, ale tak, to ten sam Adrian Chomiuk. Wrócił zimą do Bytomia po 3 wypożyczeniach.

SU!
cloner

Postprzez PB fun » N maja 09, 2010 6:08 pm

Ikar, Starościak nie zagra, bo drużyna jedzie z Poznania prosto do Białegostoku, a Starościak grał wczoraj w MESIE.
Cloner, wczoraj jak był mecz, to jak były w TV składy, to było pokazane, że 3 zawodników nie ma(oczywiście powody były pomylone, Bażik miał kontuzje, Hricko kartki, a Telichowskiego nie było, bo się niby nie załapał), więc wydaję, się że właśnie ta trójka, oprócz kadry na mecz z Lechem pojechała, ale nie jestem pewien.
PB fun

Postprzez cloner » N maja 09, 2010 6:10 pm

Cloner, wczoraj jak był mecz, to jak były w TV składy, to było pokazane, że 3 zawodników nie ma(oczywiście powody były pomylone, Bażik miał kontuzje, Hricko kartki, a Telichowskiego nie było, bo się niby nie załapał), więc wydaję, się że właśnie ta trójka, oprócz kadry na mecz z Lechem pojechała, ale nie jestem pewien.

Była pomyłka, ale w drugą stronę. Telichowski za kartki pauzował, a Hricko kontuzja, a Bażik nie wiem, chyba też jakiś uraz, bo w treningu ćwiczył indywidualnie.

SU!
cloner

Następna strona

Powrót do Poprzednie sezony

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników