Transfery 2009/2010 - Wiosna

Re: Transfery 2009/2010 - Wiosna

Postprzez PB fun » Cz maja 13, 2010 7:15 pm

No może powiesz mi, że gdyby został, to by tam grał w podstawie? Czy 13 spotkań na 17, to absolutny pewniak?
PB fun

gadugadu: 0

Postprzez Kołek » So maja 15, 2010 10:37 am

Po sezonie do wzięcia z Jagiellonii będzie Dariusz Jarecki. Myślę, że byłby bardzo dobrym zmiennikiem Radzewicza, chłop może nie ma wybitnych umiejętności technicznych, ale w każdym meczu zasuwa na całego.
Oto tu jest największe Colosseum świata,
Tu serce żądz i życia bije najwymowniej,
Tu tajemny sens wiąże i entuzjazm brata
Milion ludzi na wielkiej rozsiadłych widowni.

[Kazimierz Wierzyński]
Kołek

Postprzez Krzysi3k » So maja 15, 2010 9:59 pm

Myślę, że warto zmienić nazwę tematu ; ]
sory za offtop ;p
Krzysi3k

Postprzez PB fun » So maja 15, 2010 11:31 pm

No więc tak, sezon się skończył, więc ja chciałbym podsumować, grę zawodników i trenera, w tym sezonie.

1.Wojciech Skaba- słaby na przedpolu, niezły na linii, ciężko go oceniać, jak ma się za trenera takiego "fachowca" jak Dreszer, także według mnie, jeżeli nie trzeba by było za niego dużo płacić mógłby zostać, albo przedłużyć wypożyczenie i zobaczyć jak się będzie spisywał, pod okiem nowego trenera bramkarzy(bo z tego co Cloner pisał, Miruś :lol2: jest na wylocie)

12. Juraj Balaż - Wydaje mi się, że błędem było nie danie mu po kontuzji szansy, szkoda że ją złapał, bo być może byłby teraz pierwszym tormanem, ale tak jak wyżej pan Dreszer i tyle....

30. Szymon Gąsiński- na meczu z Legią bronił niepewnie, nie nawiązał rywalizacji ze Skabą jak dla mnie, to powinien odejść

2.Lukas Killar- początek sezonu jak cała drużyna miał niezły, ale na wiosne duuużo słabiej, jak dla mnie może zostać jako rezerwowy

3.Adrian Basta- nie zagrał ani razu i tyle, zapewne on jak i klub nie będą chcieli podpisać nowego kontraktu, aczkolwiek może gdyby dostał szanse...

8. Peter Hricko- śmiem twierdzić, że oprócz Grzyba, był to najlepszy zawodnik w tym sezonie, byle tylko został, a z tym jak wiadomo u panów z Dworcowej nic nie jest pewne :roll:

14.Adrian Klepczyński- podobnie jak Killar, druga połówka sezonu słabsza od pierwszej, rezerwowy/pierwszy skład na przyszły sezon

16.Piotr Kulpaka- powinien odejść, miał dwa/trzy przyzwoite mecze, ale na wiosne z Ruchem i Craxą słabiutko(może dlatego, że grał na prawej obronie?)

18. David Kotrys- jak najszybciej powinien odejść!! To było coś strasznego, wyszły mu może 2 mecze. Jego gra wygląda mniej więcej tak, że albo coś spieprzy(np. karny), albo statystuje i zawodnicy robią z nim co chcą, dodatkowo często gubi krycie

23. Błażej Telichowski- Duży plus, gość grał w 3 meczach i jak się nie mylę jest na wiosnę najlepszym strzelcem, być może pozycja na środku jest dla niego bardziej optymalna, ciężko komentować, to co pokazał, bo grał bardzo mało

4.Łukasz Tymiński- gra bardzo fajnie, chłopak w listopadzie skończy 20 lat, więc duży plus dla niego. Jak na defensywnego pomocnika, musi jeszcze trochę popracować nad grą z piłka, ale za rok czy dwa, może być to zawodnik na miarę Grzyba. Przede wszystkim podoba mi się u niego waleczność, jak straci piłkę to zapieprza aż miło patrzeć i się nie patyczkuje, nawet jak go ktoś przejdzie to zazwyczaj fauluje(zazwyczaj dobrze robi, więc zaliczam na plus). także jak najbardziej trzeba na niego stawiać!

6.Jacek Trzeciak- cóż w tym sezonie zdecydowanie dużo słabiej niż w tamtym, -praktycznie nie było meczy, tak jak w zeszłym sezonie, kiedy podrywał zespoł, mimo wszystko, powinien zostać, a odejść wtedy, kiedy będzie chciał, choćby miał grać w 5 meczach wchodząc z ławki w następnej rundzie.

7.Miroslav Barcik- Słabo, miał dobry początek rundy jesiennej i dużym błędem zarządu było przedłużenie z nim kontraktu, później grał dłuuugo bardzo słabo, ale na koniec wiosny się trochę ogarnął, mimo wszystko na minus i powinien odejść. Rzuca się u niego przede wszystkim brak szybkości, samą techniką nie da się grać

15. Wojciech Reiman- Zagrał połówkę na Lechu i oczywiście Szatałow już mu szansy nie dał, jak dla mnie to również powinniśmy się starać przedłużyć wypożyczenie, bądź jeżeli to niewielki koszt go kupić i dać mu szanse, a jeżeli nie, to trudno.

17.Piotr Tomasik- niech idzie jak najdalej od Bytomia, kompletne zero, może i dobrze gra na treningach, ale na meczach kompletna padlina. Strzał=zero, drybling=2.5, szybkość=2,5 byle odszedł i się będę cieszył

19.Marek Bażik- cóż na jesień bardzo dobrze, a na wiosne coś między dobrym, a średnim, powinien zostać, jak zmiennik, wchodzący w 70 minucie, żeby uspokoić grę, boć grać w razie kontuzji

20. Marcin radzewicz- tak jak wielu na jesień dobrze, na wiosne słabo, to już inny Radza niż ten z jesieni, dodatkowo nie wytrzymuje całych meczów, a gdy wchodzi z ławki zawodzi, mimo tego jak najbardziej powinien zostać

21. Szymon Sawala- Na początku sezonu grał nieźle, ale później już słabo, na koniec wiosny się obudził, nie wiem, cyz nie mógłby grać na stoperze, bo podobno tak już grywał, powinien zostać

26. Tomasz Nowak- nie chcę mi się liczyć ile pkt przez niego straciliśmy, pozostaje modlitwa o to, że nie jest już zaklepany, jak nie to z pocałowaniem ręki oddać go Koronie, jak tak, to MESA czeka :lol:

27.Jacek Kuranty- pierwsze dwa mecze jako tako, później równa pochyła, jak najszybciej się go pozbyć

9. Vladimir Karalić- ja powiem tak, jeden mecz MESY pozwolił mi wyrobić sobie o nim opinie, wiem, że tak nie powinno się robić(a tak niestety robi Szatałow), ale inni będący na innych meczach MESY mówili, że także grał słabo, jeżeli jest opcja w kontrakcie o jego rozwiązaniu, po pół roku, to niech idzie

10. Grzegorz Podstawek- jak to Grzesiu, wszyscy już dobrze wiemy jako on gra, niestety od 1,5 roku gramy w ustawieniu takim, do jakiego on kompletnie nie pasuje, kiedyś chciał go ktoś z Cypru, jeżeli ktokolwiek się po niego zgłosi, dać, ale pewnie zostanie i też nie będzie źle. Jego największy plus, to, to że zawsze walczy do końca

11.Vladimir Milenković- według mnie powinien zostać i dostać szanse, na Lechu jako tako się pokazał. Jest szybki ma dobry strzał z dystansu, czyli to, co powinien mieć napastnik

33.Maciej Bykowski- mnie się bardzo podobał, jako jeden niewielu coś grał na wiosnę, bo większość to tylko kopała, ja bym go widział na prawym/lewym skrzydle, jak najbardziej powinien zostać

Jurij Ształow i cały sztab trenerski- powinien odejść, podziękować mu za to, co osiągnął, bo to jednak 7 miejsce, ale nam potrzeba normalnego trenera, bo Polonia to nie jest Wisła, gdzie jak ktoś źle gra to odejdzie i przyjdzie następny, tu trzeba się starać wykorzystywać, to, co się ma, a on tego nie robi. Dodatkowo ciągła gra jednym napastnikiem, dziwne podejście do meczów(Lech), czy sytuacja z Jackiem. Do pakietu z Dreszerem i Szpernalem, ten pierwszy od kiedy jest w klubie, każdy bramkarz, który tu gra ma problemy na przedpolu, nie wierze, że to nasz pech, po za tym, uporczywe trzymanie Skaby na bramce. Ten drugi, właściwie nie wie co on robi, bo jak patrzyłem jak on niby robił wrzutki dla bramkarzy na treningu, to niektórzy trampkarze lepiej by wrzucali :crazy:

Bartyla i społka- minus, po raz kolejny odszedł ważny zawodnik Grzyb i nikt za niego nie przyszedł, kolejny sezon bez sponsora, niech się otrzosną, bo za rok możemy wylecieć z hukiem, szczególnie jeżeli Szatałow zostanie, ale mam nadzieje, że tak się nie stanie.

Podsumowując, odejść powinni: Gąsiński, Kulpaka, Kotrys, Basta, Barcik, Tomasik, Nowak, Kuranty, Karalić i ewentualnie Podstawek

Mój skład na przyszły sezon:

Skaba(Balaż, Stachowiak)
Hricko Sawala(Klepa,?) Telich(?) ?

Bykowski Tymiński Reiman(Bażik, Sawala) Radza(?)

Mielnković ?(Podstawek)

?-oznaczają zawodników, którzy mieliby grać na tych pozycjach, zamiast podanych w moim składzie. Zaznaczam, że to moja opinia, ale podobne zdanie ma pewnie większość i w sumie pewnie większość z tych do wymieniłem powyżej, odejdzie
PB fun

Postprzez Krzysi3k » N maja 16, 2010 12:15 am

Przy każdym trzeba było napisać :
Jesień dobra , wiosna słaba :roll:

Wstrzymajcie się z opiniami i ocenami piłkarzy przez kilka dni .
Utrzymaliśmy się w ekstraklasie na dobrym 7 miejscu więc dajcie się ludzie trochę pocieszyć :devil:
Krzysi3k

Postprzez kamyk93 » Pn maja 17, 2010 12:42 pm

Nie wiedziałem gdzie dać...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/grecja ... omosc.html

:lol2: :lol2: :lol2: :crazy: napadzior gwiazdorek pie*&^lony . Teraz to pewnie ani jeden klub z ekstraklasy go nie zechce. Chyba że tatuś załatwi jakąś fuche w holandii - moze jakas druga liga + mycie okien a w weekendy :lol2: . I szofera z samochodem też dostanie 8)
POLSKA od nas wymaga, byśmy byli pokoleniem wielkim.
kamyk93

Postprzez strazak_sam » Pn maja 17, 2010 12:57 pm

Może ta historia z Racingiem, mycie okien i ten nie wypał w Grecji nauczy Go trochę pokory, chociaż rozstanie ze słoneczną Grecja pewnie wynikało z faktu, że pokłócił się z trenerem, prezesem i wszystkimi piłkarzami, że mu piłki nie podają- ale nie przesadzajmy sprawy kontraktu jeszcze nie rozwiązali ;)
Przyznać jednak trzeba, że bramki strzelać potrafił (Ajax, Borussia, Reprezentacja) a tego się raczej nie zapomina...
DUMNI po zwycięstwie, WIERNI po porażce
strazak_sam

Postprzez sakus » Pn maja 17, 2010 1:15 pm

Pozostaje tylko czekać aż wszystko wiedzące media znowu będą go na siłe wpychać do Polonii..
sakus

Postprzez kamyk93 » Pn maja 17, 2010 1:36 pm

strazak_sam napisał(a):Może ta historia z Racingiem, mycie okien i ten nie wypał w Grecji nauczy Go trochę pokory, chociaż rozstanie ze słoneczną Grecja pewnie wynikało z faktu, że pokłócił się z trenerem, prezesem i wszystkimi piłkarzami, że mu piłki nie podają- ale nie przesadzajmy sprawy kontraktu jeszcze nie rozwiązali ;)
Przyznać jednak trzeba, że bramki strzelać potrafił (Ajax, Borussia, Reprezentacja) a tego się raczej nie zapomina...

3 gole w 15 meczach w naprawde przeciętnej lidze...? W rancingu nie pograł, a w Ajaxie nie grał nigdy... 8) Nigdy wielkim snajperem nie był i nigdy nie będzie. A to że strzelał gole Armenii, azerbejdżanowi i san marino to nie znaczy, że jest super napadzior. Strzelił co prawda dwa gole z Portugalią, ale to był jedyny wyczyn którym może pochwalić się w Reprezentacji... reszta? porażka. Jak dla mnie przerost formy nad treścią. Nazwisko Smolarek i znajomości jego ojca wyniosły go wyżej niż jego umiejętności i chłopak się zagubił. Ja stawiam na lige holenderską, albo druga angielska, albo cypr. ;D
POLSKA od nas wymaga, byśmy byli pokoleniem wielkim.
kamyk93

Postprzez strazak_sam » Pn maja 17, 2010 2:32 pm

kamyk93 napisał(a):
strazak_sam napisał(a):Może ta historia z Racingiem, mycie okien i ten nie wypał w Grecji nauczy Go trochę pokory, chociaż rozstanie ze słoneczną Grecja pewnie wynikało z faktu, że pokłócił się z trenerem, prezesem i wszystkimi piłkarzami, że mu piłki nie podają- ale nie przesadzajmy sprawy kontraktu jeszcze nie rozwiązali ;)

3 gole w 15 meczach w naprawde przeciętnej lidze...? W rancingu nie pograł, a w Ajaxie nie grał nigdy... 8) Nigdy wielkim snajperem nie był i nigdy nie będzie. A to że strzelał gole Armenii, azerbejdżanowi i san marino to nie znaczy, że jest super napadzior. Strzelił co prawda dwa gole z Portugalią, ale to był jedyny wyczyn którym może pochwalić się w Reprezentacji... reszta? porażka. Jak dla mnie przerost formy nad treścią. Nazwisko Smolarek i znajomości jego ojca wyniosły go wyżej niż jego umiejętności i chłopak się zagubił. Ja stawiam na lige holenderską, albo druga angielska, albo cypr. ;D

No tak, mój błąd chodzi oczywiście o Feyenoord :oops:
Dlatego też w wypowiedzi pominąłem ów Kavále :) Natomiast w wspomnianym Feyenoordzie :D Borussii bramy strzelał, a w strzelaniu raczej mu ojciec nie pomagał...
DUMNI po zwycięstwie, WIERNI po porażce
strazak_sam

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony