Działania Juri Szatałowa przeciwko naszej POLONII...

Re: Działania Juri Szatałowa przeciwko naszej POLONII...

Postprzez Mrowka » Śr sie 25, 2010 6:41 pm

Ta część artykułu też ciekawa:
Źródło/tytuł: http://Bytom.naszemiasto.pl
Wczoraj szefowie Polonii podpisali kontrakt z nowym piłkarzem.

- David Kobylik jest 29-letnim Czechem i gra w pomocy - poinformował wiceprezes Rudnicki.
Nowy nabytek ostatnio występował w Żylinie, ma też za sobą grę w Sigmie Ołomuniec, francuskim Strasbourgu, niemieckiej Arminii Bielefeld i cypryjskiej Omonii Nikozja.

- Rzeczywiście był jakiś nowy piłkarz na treningu i nawet rzucił mi się w oczy, bo ma taką nadwagę jak ja, na oko z osiem kilo. Trzeba będzie codziennie go ważyć - stwierdził Szatałow. - Nawet mnie to dziwi, bo na Cyprze nie ma przecież aż tak dobrego jedzenia, żeby tak przytyć. Może to z drinków? - zastanawiał się ze śmiechem szkoleniowiec

Nawet mu się jakiś tam nowy piłkarz w oczy rzucił hahaha no nie wyrobie, to tak brzmi, choćby ktoś z nas poszedł na trening i zorientował się, że ktoś całkiem nowy się pojawił, o kim wcześniej nie słyszeliśmy.
Mrowka

gadugadu: 0

Postprzez sagan » Śr sie 25, 2010 6:58 pm

Śmiejesz sie z wypowiedzi Szatałowa, a może tutaj chodzi zupełnie o coś innego.
Może w ten sposób dał do zrozumienia, że nikt z nim nie uzgadnia transferow, kto na jaką pozycje jest potrzebny.
Coś mi się wydaje, kto do nas przychodzi i kogo poszukujemy decydują Bartyla z Rudnickim, a nasz trener nie ma nic do powiedzenia.
Taka sytuacja była by chora, gdzie zarząd nie uzgadnia ruchów transferowych z trenerem :shock: . Niestety to wydaje się być bardzo prawdopodobne :roll:
To by też tłumaczyło podejeście Szatałowa co do niektórych zawodników.
Mam nadzieje że się myle.
sagan

Postprzez cloner » Śr sie 25, 2010 7:20 pm

Z tego, co się ostatnio dowiedziałem, to niestety, ale się nie mylisz. Trener chce napastnika, a działacze podsyłają jakiegoś Czecha na pomoc :lol2:
"Jesteśmy elitą, nie tłumem, w sercach nosimy dumę"

SU!
cloner

Postprzez CZESŁAW » Śr sie 25, 2010 7:36 pm

cloner napisał(a):

Z tego, co się ostatnio dowiedziałem, to niestety, ale się nie mylisz. Trener chce napastnika, a działacze podsyłają jakiegoś Czecha na pomoc :lol2:

z jednej strony macie rację...bo nie jest to na pewno komfortowa sytuacja...z drugiej wie w jakich realiach pracuje, skoro, powiedzmy w klubie są jasno rozdzielone funkcje ( czyli u nas prezes i pseudo dyrektor sportowy kontraktują zawodników, trenerzyna ma z nimi pracować), to Szatałow powinien się zabrać do roboty i wycisnąć z materiału, który ma wszystko co najlepsze...a niestety, jak widzimy tak nie jest...to nie sztuka trenować samograja, ale z zawodników, powiedzmy przeciętnych zbudować, coś, co będzie co weekend cieszyć nasze oczy...
W życiu piękne są… tylko chwile...R.R.
CZESŁAW

Postprzez Niekumaty » Cz sie 26, 2010 8:31 am

cloner napisał(a):

Cloner Ty jesteś bardzo wtajemniczony, to może powiedz nam czy pan trener chce ofensywnego pomocnika na środek pola, czy uważa że z tą pozycją jest wszystko OK ?

Facet jest obrażony na cały świat, że musi tutaj pracować, a nikt nie chce skrócić jego męki. 3-4 mecze to jest max co mu zostało, tyle że sam nie odejdzie. Po 7 kolejkach zostawi drużynę z 2 punktami.
Niekumaty

Postprzez Niekumaty » So paź 16, 2010 9:04 pm

Temat do odświeżenia, chciałem to już zrobić po wygranych meczach z Ruchem i Lubinem, ale OK nie będę siać zamętu. Teraz trzeba.

Od roku największym problemem Polonii jest ten nieudolny, niereformowalny trener.

Pomysł na obecny sezon jest bardzo prosty, głęboka defensywa, gra bez napastnika z nadzieją na rzut wolny, rożny z wrzutą Kobylika i może ktoś wsadzi głowę. Tak można wygrać raz, dwa ale to przypadek nie na dłuższą metę, a na pewno nie na cały sezon. Nawet w tych dwóch wygranych meczach nie umieli zagrać piłką do przodu żeby przeciwnika zepchnąć na swoje pole karne.

Hitem jest jednak to co dzieje się w ataku. Od kilku meczów jestem w szoku widząc na boisku Wojsyka. To jest jakieś nieporozumienie, większym do tej pory było chyba tylko wystawianie Chomiuka na obronie. Ci dwaj goście wreszcie dostali szansę i nie grają nic. Bykowski jest już drugą rundę, nie strzelił jeszcze bramki...

Podstawek, Milenkovic, Mikołajczak w ogóle nawet nie są brani pod uwagę przez tego gościa. Kontuzja Ujka i ataku nie ma. Najlepsze jaja to sytuacja z Mikołajczakiem, wypożyczyć gościa po to żeby nie grał. W Poznaniu zaliczył więcej minut niż w Bytomiu, ale co tam przecież kasy mamy mnóstwo więc stać nas na taką rozrzutność. Jaga do Piasta wypożyczyła Maycona, któremu płaci co miesiąc i tak wypłatę. My wypożyczamy Mikołajczaka po to żeby nie grał. Bardzo mądre.

Szczyt optymizmu tego trenera :arrow: wiara w utrzymanie ligi Wojsykiem i Bykowskim w napadzie. Komentarz zbyteczny.

Tu już tylko pozostaje wiara w słabość Arki i Cracovii, może jeszcze Ruch, bo reszta zaczyna być poza zasięgiem.
Niekumaty

Postprzez PB fun » So paź 16, 2010 10:22 pm

Problemem jest to, że ten młot ma całkowite poparcie zarządu!!
PB fun

Postprzez boruTa » N paź 17, 2010 3:10 pm

widzieliście śmiech na ustach bramkarza Sandomierskiego po główce Wojsyka z metra ...
boruTa

Postprzez TIFO » N paź 17, 2010 3:16 pm

boruTa napisał(a):widzieliście śmiech na ustach bramkarza Sandomierskiego po główce Wojsyka z metra ...

no nawet piłke pocałował...ale może powinien Wojsyka hehe
"I nostri cuori batte per Te e non finiranno mai di battere"KRÓLOWAŚLĄSKA
TIFO

Postprzez Insider » N paź 17, 2010 6:17 pm

Niekumaty napisał(a):Temat do odświeżenia, chciałem to już zrobić po wygranych meczach z Ruchem i Lubinem, ale OK nie będę siać zamętu. Teraz trzeba.

Od roku największym problemem Polonii jest ten nieudolny, niereformowalny trener.

Pomysł na obecny sezon jest bardzo prosty, głęboka defensywa, gra bez napastnika z nadzieją na rzut wolny, rożny z wrzutą Kobylika i może ktoś wsadzi głowę. Tak można wygrać raz, dwa ale to przypadek nie na dłuższą metę, a na pewno nie na cały sezon. Nawet w tych dwóch wygranych meczach nie umieli zagrać piłką do przodu żeby przeciwnika zepchnąć na swoje pole karne.

Hitem jest jednak to co dzieje się w ataku. Od kilku meczów jestem w szoku widząc na boisku Wojsyka. To jest jakieś nieporozumienie, większym do tej pory było chyba tylko wystawianie Chomiuka na obronie. Ci dwaj goście wreszcie dostali szansę i nie grają nic. Bykowski jest już drugą rundę, nie strzelił jeszcze bramki...

Podstawek, Milenkovic, Mikołajczak w ogóle nawet nie są brani pod uwagę przez tego gościa. Kontuzja Ujka i ataku nie ma. Najlepsze jaja to sytuacja z Mikołajczakiem, wypożyczyć gościa po to żeby nie grał. W Poznaniu zaliczył więcej minut niż w Bytomiu, ale co tam przecież kasy mamy mnóstwo więc stać nas na taką rozrzutność. Jaga do Piasta wypożyczyła Maycona, któremu płaci co miesiąc i tak wypłatę. My wypożyczamy Mikołajczaka po to żeby nie grał. Bardzo mądre.

Szczyt optymizmu tego trenera :arrow: wiara w utrzymanie ligi Wojsykiem i Bykowskim w napadzie. Komentarz zbyteczny.

Tu już tylko pozostaje wiara w słabość Arki i Cracovii, może jeszcze Ruch, bo reszta zaczyna być poza zasięgiem.

Straszne głupoty wygadujesz i tu ludziom próbujesz wcisnąć kit, jak z Tobą się zgadzam w temacie "Wyborów" , tak tutaj czekałeś tylko na potknięcie i od razu to wykorzystałeś.

Nie ma to jak jebnąć posta po przegranej z rozpędzoną Jagiellonią która budowana jest latami w bardzo mądry sposób, do tego jest liderem i nikt nie gra w tej chwili lepiej od niej w tej słabej lidze, no może jeszcze podobny poziom prezentuje Korona.

Jesteś w szoku widząc na meczu Bykowskiego czy Wojsyka ? A kto ma grać ?

- Podstawek który gra słaby mecz w sparingu z amatorami z afryki, czy nie potrafi strzelić bramki emerytom ?
- Mikołajczak który nie ma charakteru, żeby powalczyć o skład..
- Milenkovic ? Który jak tylko jest na nim przeciwnik nic do gry nie wnosi, straty tylko same

Więc na kogo ma stawiać ? Nawet Matawu nie sprawdza się jako napastnik..
Prawda jest taka, że naszym jedynym żądłem w tym momencie jest Ujek który niestety ma kontuzje i który treningi prawdopodobnie wznowi dopiero jutro..

Śląsk nic nie gra, Lubin ..

Utrzymamy się z tym trenerem na pewno ..
Ostatnio edytowano N paź 17, 2010 6:21 pm przez Insider, łącznie edytowano 1 raz
Insider

gadugadu: 1920

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony