Polonia Bytom SA

Re: Polonia Bytom SSA

Postprzez goopee » Cz paź 02, 2008 10:22 pm

Niewątpliwie emocje związane z tworzeniem tej spółki powodują u niektórych chęć dojebania prezesowi przy każdej nadarzającej się okazji. Ja jestem ciekaw jak będziecie wspominać Bartyle za kilka czy kilkanaście lat. Po prostu nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek mówił o nim źle w przyszłości. W tak krótkim czasie dźwignąć z nędzy klub i to z pustymi kieszeniami, a tu słyszę ciągłe nap"#$%^..ie na niego, także z udziałem poważnej części SKK, a o młodych szczawach co nie pamiętają stania na stopniach trybun zapadających się w ziemi ,nawet nie wspominam.
I nie mowie żebym był tu całkowicie zakochany w działaniach wąsatego sternika,ale szydził z niego nie będę bo gdyby nie ON to w większości waszych domów (tu zwracam głównie do licznej młodzieży na tym forum) szalik Polonii byłby kojarzony tylko z najniższą szufladką ze skarpetami taty.
Obrazek
goopee

Postprzez jeromelebanner » Cz paź 02, 2008 11:03 pm

zebysmy sie nie zgubili w tym wszystkim, ja (i pewnie nie tylko ja) doceniam to co Pan Bartyla zrobil dla tego klubu, to ze sie porwal z motyka na slonce, to za jego prezesury byly wszystkie awanse i tego mu nikt nie zabierze, nikt nie chyba sie nie domaga by go z klubu wyrzucono, dla niego jest tam miejsce, ale niekoniecznie na tym stanowisku na tym szczeblu rozgrywkowym, tu trzeba specjalistow, przemyslanej polityki i przede wszystkim dlugofalowego planu, zobaczcie gdzie jest Lech czy Wisla a gdzie jestesmy my, gdzie jest Ruch cz Gornik, a gdzie my... rozumiem ze prezes sie stara, ale na moje oko to on tego po prostu nie ogarnia, nie moze zajmowac sie wszystkim. A nam wlasnie teraz potrzeba fachowcow z planem na przyszlosc, bo klimat w Bytomiu na pilke jest, a wystarczy pare lat solidnego grania i dobrego rozreklamowania klubu by sciagnac nowych kibicow.
jeromelebanner

Postprzez Hellangel » Pt paź 03, 2008 9:43 am

Taki maly OT:
Po wojnie przejęła je Polonia Bytom,

Przed wojna, w celach propagandowych (jako najbardziej znanego klubu), promujacych pierwszy polski klub w Niemczech.
Da seufzt sie still, ja still und flĂźstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Hellangel

Postprzez ikar » Pt paź 03, 2008 11:08 am

to wprawdzie nie jest temat o Bartyli ale jak rozkładają się nasze oceny jego - bądź co bądź - kontrowersyjnej osoby wszyscy na tym forum wiemy.
pewnie wiele rzeczy można by zrobić lepiej ale - parafrazując wypowiedź któregoś z amerykańskich prezydentów "nie pytaj co Polonia zrobiła dla Ciebie - pytaj co TY zrobiłeś dla Polonii"
widzę po sobie, że mógłbym dać z siebie duuuuuuuuuuuużo więcej dla klubu - ale pocieszam się, że w krytycznych chwilach (licencja) potrafiłem stanąć na wysokości zadania i coś tam pomóc
pytanie o przyszłość Polonii po Bartyli ma tak samą mglistą odpowiedź jak rok, dwa czy pięć lat temu - czy ktokolwiek inny miałby szanse na lepsze pospinanie tego?
ikar

Postprzez aviatik » Pt paź 03, 2008 11:25 am

Ikar! Niezmiernie rzadko się z Tobą zgadzam, ale tym razem w Twojej wypowiedzi znajduję 100 % racji ! Nie należę przecież do bezkrytycznych wielbicieli p. Bartyli i jego talentów menedżerskich, ale znam faceta co najmniej 25 lat i jednego nie można mu odmówić - w sytuacjach kryzysowych działa nadzwyczaj sprawnie. Inna sprawa, to skąd się one biorą (owe sytuacje kryzysowe) - niektórym mógł zapobiec, innym nie. Jeszcze inne wreszcie sam, bardziej lub mniej świadomie sprokurował. Niemniej jednak wg. mnie jego (Bartyli) bilans w Polonii wychodzi - czy tego chcemy czy nie - na plus. I to raczej duży. A poza tym to chyba jeden z niewielu (jeśli nie jedyny) prezes klubu na tym szczeblu rozgrywek (I Liga i Ekstraklasa), który w zasadzie nie zarabia żadnych konkretnych pieniędzy z racji pełnionej funkcji. A powiem więcej, nierzadko bywało, że dokładał i swoje własne. 'Wąs' po prostu tym żyje - jest uzależniony od Polonii, na dobre i na złe.
Mówię Wam - będzie dobrze i to szybciej niż myślimy :>
aviatik

gadugadu: 428204

Postprzez comboy » Pt paź 03, 2008 12:10 pm

aviatik napisał(a): Nie należę przecież do bezkrytycznych wielbicieli p. Bartyli i jego talentów menedżerskich, ale znam faceta co najmniej 25 lat i jednego nie można mu odmówić - w sytuacjach kryzysowych działa nadzwyczaj sprawnie. Inna sprawa, to skąd się one biorą (owe sytuacje kryzysowe)

AVIATIK - on jest takim "strażakiem-piromanem", zawala coś by potem to w ekstremalnych warunkach odkręcać. A klubowi,piłkarzom czy kibicom potrzebna jest stabilizacja i pewność jutra.
GDZIE JEST MÓJ AVATAR???
comboy

Postprzez aviatik » Pt paź 03, 2008 12:32 pm

A klubowi,piłkarzom czy kibicom potrzebna jest stabilizacja i pewność jutra.

Już niebawem - jeszcze w tym sezonie :)
aviatik

Postprzez Julio93 » Pt paź 03, 2008 2:44 pm

To o czym piszecie pisałem chyba z 5 albo ; / 6 miesięcy temu i dopiero teraz to zostało docenione ! Ale ważne że ogółem !
A Co z Tego ruskiego kapitału wyjdzie się zobaczy ! Było by super jak by to się jednak stało :)!
Julio93

gadugadu: 0

Postprzez kafir » So paź 04, 2008 9:45 pm

aviatik napisał(a):
A klubowi,piłkarzom czy kibicom potrzebna jest stabilizacja i pewność jutra.

Już niebawem - jeszcze w tym sezonie :)

To życzenie czy twierdzenie?
Gůrny Ślůnsk
Alta Silesia, Горна Силезия, Górny Śląsk, Haute-Silésie, Horní Slezsko, Oberschläsing, Oberschlesien, Opper-Silezië, Øvre Schlesien, Silesia Superior, Siong Silesia, Upper Silesia, Верхня Сілезія
kafir

gadugadu: 666

Postprzez aviatik » N paź 05, 2008 2:49 pm

Twierdzenie ;)
aviatik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony