Sparingi sezon 2009/2010

Re: Sparingi sezon 2009/2010

Postprzez kulfon » Wt cze 23, 2009 7:41 pm

elMoneta napisał(a):
cloner napisał(a):Jak Wy pierdolicie. Na Karbiu jest najlepsza murawa w Bytomiu i tyle. Obiekt będzie najprawdopodobniej należał do Polonii, więc chyba dobrze :wink:

Na boisku ze sztuczną nawierzchnią można grać zimą, jak inne boiska są nieprzygotowane, ale latem trzeba szukać jakiegokolwiek boiska z naturalną trawką :faja:

ja jeszcze dodam, że murawa na popach karnych jest wymieniana

Czy to aby na pewno jest boisko do gry w piłke nożną :lol2: :lol2: :wink:

Sory ale sie nie umiałem powstrzymać :lol2: :lol2:

EDIT : do JarJar: a czemu miało by mnie nie być ?? Jestem na każdym szpilu :wink:
Ostatnio edytowano Śr cze 24, 2009 3:11 pm przez kulfon, łącznie edytowano 2 razy
kulfon

gadugadu: 0

Postprzez JarJar » Wt cze 23, 2009 10:26 pm

kulfon napisał(a):
elMoneta napisał(a):
cloner napisał(a):Jak Wy pierdolicie. Na Karbiu jest najlepsza murawa w Bytomiu i tyle. Obiekt będzie najprawdopodobniej należał do Polonii, więc chyba dobrze :wink:

Na boisku ze sztuczną nawierzchnią można grać zimą, jak inne boiska są nieprzygotowane, ale latem trzeba szukać jakiegokolwiek boiska z naturalną trawką :faja:

ja jeszcze dodam, że murawa na popach karnych jest wymieniana

Czy to aby na pewno jest boisko do gry w piłke nożną :lol2: :lol2: :wink:

Sory ale sie nie umiałem powstrzymać :lol2: :lol2:

Ja też nie umiałem się powstrzymać. Sorry.
A CZY TY BYŁEŚ KIEDYŚ NA OLIMPIJSKIEJ I WIDZIAŁEŚ BOISKO?
JarJar

Postprzez bajer » Śr cze 24, 2009 6:58 pm

Źródło/tytuł:
W wewnętrznym pojedynku pierwszego zespołu Polonii Bytom, a drużyną występującą w rozgrywkach Młodej Ekstraklasy minimalnie lepsi okazali się ci "starsi".

Polonia Bytom - Polonia Bytom (ME) 3-2 (2-1)
0-1 - Zalewski I, 5 min (karny)
1-1 - Strugarek, 23 min
2-1 - Spiżak, 25 min
3-1 - Wojciechowski, 49 min
3-2 - Orszula, 65 min

Polonia: Litovka - Spiżak, Bobuch, Strugarek, Pastva - Feroduk, Sawala, Królikowski, Wojciechowski - Płaza, Gikiewicz (46. Zieliński).

Polonia (ME): Widawski - Dzionsko, Stanicki, Gorki, Urbaniak, Orszula - Zalewski I, Pietrycha, Foszmańczyk, Konieczko, Thiel. Ponadto zagrali: Majsner, Franiel, Kacprzak, Konieczny, Zalewski II, Nycz, Nashle.

Źródło: SportSlaski.pl
bajer

Postprzez cloner » Śr cze 24, 2009 7:03 pm

Świetny mecz Spiżaka, moim zdaniem grajek na ekstraklasę 8)
"Jesteśmy elitą, nie tłumem, w sercach nosimy dumę"

SU!
cloner

Postprzez Vitor PB » Śr cze 24, 2009 7:05 pm

Wszystko ok , tylko gdzie jest ten pierwszy zespol :?: :lol2:
Tak na powaznie ciekaw jestem ilu z tych testowanych bedzie sie chociaz na ławe nadawalo :shock:
Vitor PB

Postprzez Kołek » Śr cze 24, 2009 8:11 pm

Kilka refleksji po dzisiejszym sparingu. Na początku dosyć krótka: podpisać kontrakt ze Spiżakiem i Strugarkiem, reszta - niech zjeżdża do domu. Przebojem numer jeden był testowany bramkarz, Letovka - tak cienkiego bramkarza już dawno nie widziałem, druga puszczona bramka kompromituje go na całej linii, nie wiem, skąd go wzięli. Najlepsze było to, że obok mnie na sparingu siedziało jakichś dwóch mocno podejrzanych z twarzy Rusków, chyba jacyś jego domorośli menedżerowie, jak zobaczyli, co ich "podopieczny" wyprawia, do końca meczu siedzieli jak struci :lol: Jestem bardzo miło zaskoczony grą Spiżaka. Na boisku był dosłownie wszędzie, w obronie czyścił wszystko i cały czas podłączał się w akcje ofensywne. Lata spędzone w Niemczech dobrze nauczyły go ustawiania się na boisku, widać po nim doświadczenie i całkiem spore umiejętności - jak dla mnie gracz numer jeden dzisiejszego springu, myślę, że zdecydowanie powinien zostać w Polonii. Całkiem nieźle grał też Strugarek, w pierwszej połowie bardzo ładnie "czyścił" akcje na środku obrony, w drugiej chyba trochę spasował i nie ustrzegł się kilku drobnych błędów, ale na pewno widać w nim potencjał, myślę, że również warto w niego zainwestować. "Zenek Pereszczako" to totalne drewno, niech lepiej wraca do Warty. Na początku drugiej połowy kilka całkiem niezłych akcji miał Fedoruk, później już był zupełnie niewidoczny. Płaza - raczej nie, w kilku akcjach zachował się zbyt indywidualnie, chyba tą jedną połową zamknął sobie drogę do Polonii. Ogólnie tempo meczu strasznie ślamazarne.
Oto tu jest największe Colosseum świata,
Tu serce żądz i życia bije najwymowniej,
Tu tajemny sens wiąże i entuzjazm brata
Milion ludzi na wielkiej rozsiadłych widowni.

[Kazimierz Wierzyński]
Kołek

Postprzez 19pajak20 » Śr cze 24, 2009 8:16 pm

cloner napisał(a):Świetny mecz Spiżaka, moim zdaniem grajek na ekstraklasę 8)

Spiżak na ekstraklase!!! mam nadzieje że żartujesz, tem facet niema prawa nazwać się piłkarzem. Po pół godzinie zaczoł dychać rękawami, lało się z niego jakby wczoraj cały dzień jabole walił. Zero techniki i nawet w "A" klasie bym go niechciał :evil:
19pajak20

Postprzez Gierman » Śr cze 24, 2009 8:17 pm

19pajak20 napisał(a):
cloner napisał(a):Świetny mecz Spiżaka, moim zdaniem grajek na ekstraklasę 8)

Spiżak na ekstraklase!!! mam nadzieje że żartujesz, tem facet niema prawa nazwać się piłkarzem. Po pół godzinie zaczoł dychać rękawami, lało się z niego jakby wczoraj cały dzień jabole walił. Zero techniki i nawet w "A" klasie bym go niechciał :evil:

chyba byłeś na innym meczu. Spiżak zdecydowanie na plus dzisiaj !
Gierman

Postprzez bajer » Śr cze 24, 2009 8:24 pm

No i sie zaczyna. Mecz z ME, nawet można powiedzieć że nie pierwszym garniturem ME, a tu już co niektórzy powpadali w spiżakową euforię. Mam nadzieję, że chłodniejsza głowe bedzie miał Szatałow i nawet jeśli kopacz zaprezentował się poprawnie to postawi mu ultimatum - gra w kolejnych 2-3 sparingach. A jeśli nie zgodzi sie - jego strata.
bajer

Postprzez 19pajak20 » Śr cze 24, 2009 8:39 pm

Ludzie ochłonijcie Dziółka jest sto razy lepszy od Spiżaka.
19pajak20

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony