Sparingi sezon 2009/2010

Re: Sparingi sezon 2009/2010

Postprzez Rafu 12 » So lip 18, 2009 11:43 pm

remiPB napisał(a):
niroo napisał(a):mam pojecie bo widze tego gniota na meczach i czasem az sie roi w glowie ze przydaloby sie Grzesiowi wpierdolic, a moze zaczal by sie starac i biegac. Pytalem poza tym tylko co jest podstawa tych wymyslnych epitetow wielkiego Grzesia.

Co do dostepnosci talentow i tego czy chcieliby przyjsc... czlowieku mozna kogos wypozyczyc, poza tym istnieje takie cos (u nas nei ma) jak scouting. Myslisz ze krolowie strzelcow np z 2,3 ligi nie mogliby zostac poddani chociaz testom? Mogliby, ale nikt ich nawet nie oglada, a szkoda. Czasem znajduje sie taki zielu, na Gikiewiczu tez wszyscy wieszali psy, ze nie strzela i co sezon ma nowy klub, a jednak w wielu tchnal nadzieje chociazby zaangazowaniem, ktorego grzesio nie ma.

Wypożyczanie zawodników ma sens ,tylko w przypadku klauzuli zawartej w umowie z prawem pierwokupu w innym wypadku ,jest to promowanie zawodnika innemu klubowi np.Cebanu.

gdzieś czytałem,że Polonia wypożyczyła Cebanu z opcją pierwokupu,ale może to tylko "dżentelmeńska umowa"była hehe.Aha,sorry ale to temat do działu:Transfery.
Regina della Silesia,Polonia solo,Per sempre nei nostri cuori saranno,Sempre adorato da noi,Lei e orgogliosa di Bytom!
Rafu 12

gadugadu: 0

Postprzez mimik » N lip 19, 2009 8:57 pm

Fakt, było coś takiego w prasie - opcja pierwokupu za dopłatą chyba 250 tyś.
A co strony niemieckiego sparingpartnera, na którą powołuje się Gazetę Wyborcza piszą tam, ze Polonia w całym meczu miała dwie sytuacje bramkowe...
mimik

Postprzez achik » Pn lip 20, 2009 7:01 pm

Witam jestem z WOLBROMIA mam pytanie czy widział ktoś z kibiców BYTOMSKIEJ POLONII dziś na treningu MACIEJA PALCZEWSKIEGO ? Jesli tak proszę o krótki opis jego testu.
achik

Postprzez Grand » Pn lip 20, 2009 7:02 pm

dzis nie bylo treningu
Grand

Postprzez Kołek » Wt lip 21, 2009 10:53 am

achik napisał(a):Witam jestem z WOLBROMIA mam pytanie czy widział ktoś z kibiców BYTOMSKIEJ POLONII dziś na treningu MACIEJA PALCZEWSKIEGO ? Jesli tak proszę o krótki opis jego testu.
Lepiej Ty powiedz coś na jego temat - ja osobiście słyszałem, że jest cienki.
Oto tu jest największe Colosseum świata,
Tu serce żądz i życia bije najwymowniej,
Tu tajemny sens wiąże i entuzjazm brata
Milion ludzi na wielkiej rozsiadłych widowni.

[Kazimierz Wierzyński]
Kołek

Postprzez Insider » Wt lip 21, 2009 9:48 pm

A ja byłem na sparingu Polonii z Wolbromiem i bardzo dobrze bronił ; ]]]
Insider

gadugadu: 1920

Postprzez Zuku_PB » Åšr lip 22, 2009 10:23 pm

juz 25 lipca o 15;00 sparing z PBB moze jakis trening dopingu ??? niechce zakladac osobnego tematu w dziale kibice
Majster Śląska
Polonia Bytom
Zuku_PB

Postprzez Kołek » So lip 25, 2009 7:45 pm

Gra Polonii z Podbeskidziem z perspektywy całości dobra. Momentami Podbeskidzie nie istniało na boisku, ale były też takie momenty, kiedy nasi trochę odpuszczali i przyjezdni osiągali przewagę. Widać, że na obozie u niektórych bardzo poprawiły się cechy motoryczne, szczególnie u Zielińskiego, który wreszcie nauczył się dobrze przyjmować piłkę - oby potwierdził to w lidze. Na pewno należy być zadowolonym z postawy testowanych zawodników. Spróbuję scharakteryzować każdego z nich:

Sawala - widać po nim dobrą motorykę i umiejętność poruszania się po boisku. Wygrał wiele pojedynków główkowych (to chyba jego największa zaleta), ale czasami w głupi sposób tracił piłkę. Kilka razy ładnie pokazywał się na skrzydle, najwyraźniej takie dostał polecenie od trenera - szybkość całkiem niezła. Widać po nim duży potencjał i po zgraniu się z zespołem na pewno będzie z niego pożytek.
Barcik - w pierwszej połowie średnio, za to druga połowa wg mnie niemal rewelacyjna. Dawno nie mieliśmy piłkarza, który umiałby tak dobrze dośrodkowywać (to szczególnie rzuciło mi się w oczy), zarówno z gry, jak i ze stałych fragmentów. Jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie i dość szybki, kilka razy ładnie zakręcił obroną Podbeskidzia. Dla mnie to piłkarz bardziej na rozegranie, niż na skrzydło (w drugiej połowie grał na środku i spisywał się dużo lepiej). Myślę, że będzie to nasze największe wzmocnienie tego lata.
Kotrys - raczej przeciętnie, ale bez większych błędów. Nie widziałem po nim finezji, jaką czasem można było obserwować u Sokolenki, to chyba obrońca grający niezbyt ofensywnie. Zobaczymy.
Strugarek - popełnił kilka błędów, szczególnie z racji niecelnych podań. Bardzo dobrze radzi sobie w pojedynkach główkowych.
Balaż - wydaje się być bardzo pewnym bramkarzem, łapał wszystkie górne piłki bez żadnego zawahania. W końcówce pierwszej połowy bardzo ładnie "wyciągnął" na róg płaski strzał po ziemi.
Skaba - bardzo dobrze, że udało się go ściągnąć, zapewne to on będzie numerem 1 w meczu z Bełchatowem. Coś mi się wydaje, że jego transfer musiał być dopięty już wcześniej, na prezentacji zawodników miał już bluzę z numerem i nazwiskiem. W sparingu nie miał praktycznie żadnej okazji do zaprezentowania się (przy bramce nie miał żadnych szans na obronę, strzelili mu po akcji "na pustaka"). Miejmy nadzieję, że będzie grał tak, jak w Odrze.

In plus na pewno bardzo dobra gra Radzewicza i Hricki. Niestety, Podstawek grał wręcz tragicznie - okres przygotowawczy w jego wypadku chyba na niewiele się zdał, dziś tylko przeszkadzał na boisku.
Oto tu jest największe Colosseum świata,
Tu serce żądz i życia bije najwymowniej,
Tu tajemny sens wiąże i entuzjazm brata
Milion ludzi na wielkiej rozsiadłych widowni.

[Kazimierz Wierzyński]
Kołek

Postprzez PrZemAs88 » So lip 25, 2009 7:53 pm

Relacja z meczu sparingowego Polonia Bytom - Podbeskidzie Bielsko-Biała[51 zdjęć]:

Polonia zremisowała z Podbeskidziem (Zdjęcia)

Obrazek
PrZemAs88

Postprzez grucha » So lip 25, 2009 8:12 pm

Do ocen Kołka dodam jeszcze bardzo dobrą gre Grzyba i może mnie ktoś poprawi jeśli jestem w błędzie,ale martwi mnie to,że to ostatni rok jego kontraktu.Kilka szkolnych,ale bardzo rażących strat w obronie dziś zaliczyli Strugarek i Hricko.Zielu dziś naprawdę zagrał dobre spotkanie cały czas zapieprzał aż miło i to co Kołek zauważył potrafił nawet zapanować nad przyjęciem piłki w ten sposób bardzo mądrze urywając się obrońcą.Gra Radzy mi się dziś podobała miał ze dwie wyborne sytuacje do podwyższenia wyniku,a i w pierwszej połowie Tomasik też szarpał tą lewą stroną nie najgorzej.Ogólnie dość optymistycznie to wygląda i oby tak pozostało już w lidze :faja:
"Polonia A , Polonia B , Polonia Arki BoĹźka ole..."
grucha

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników