Muzyka przed meczem.

Czy chciałbys aby w repertuarze meczowymi pojawiło się kilka utworów tzw. Ślonskich Szlagrów?

Zdecydowanie TAK!
197
42%
NIE!
232
50%
Nie mam zdania.
37
8%

Liczba głosów : 466

Re: Muzyka przed meczem.

Postprzez Oc2kO » Wt paź 20, 2009 10:59 pm

Diraks napisał(a):
bezimienny napisał(a):zdecydowanie jestem na nie

Ja tak samo jestem na nie. Jeśli chcemy podkreślać, że jesteśmy ze Śląska, to możemy to robić na inne sposoby.

Ja sadze ze powinni puszczac jedna nute slaska i dwie techno lub cos "innego" mysle ze nie jedna osoba sie ze mna zgodzi :D
Gorny 1920 Sla…sk
Oc2kO

gadugadu: 0

Postprzez Roox » Wt paź 20, 2009 11:53 pm

Z takich szlagrów to się cieszą najbardziej starsze osoby. Oni automatycznie się potrafią do tej muzyki poruszać :lol: bardzo fajnie to wygląda. Jestem na TAK! Po drugie nie widzę w tym nic obciachowego, tutaj jest śląska tradycja, śląski język.
BĄDŹ DOBRZE POINFORMOWANY, Polonia Bytom TO PANY !
Roox

Postprzez KrissPB » Wt paź 20, 2009 11:56 pm

Polonia Bytom
KrissPB

Postprzez Insider » Śr paź 21, 2009 12:44 am

Panowie co do tej muzyki przed meczem da się zrobić, zajmę się tym..
Insider

gadugadu: 1920

Postprzez 19pajak20 » Śr paź 21, 2009 7:31 am

Tylko SLAYER- Seasons in the abyss :evil: :evil: :evil: to najmocniejszy kawałek na świecie, jak go sobie posłucham to pół dnia chodze naładowany :devil: :devil: :devil:
19pajak20

Postprzez markip » Śr paź 21, 2009 9:28 am

Zdecydowanie nie !!!

Po pierwsze: Bytom to nie LKS Bobrowniki a tzw Ślonskie Szlagry to normalne disco polo z lat 80 śpiewane niby po śląsku. I nie ma nic wspólnego z śląskimi tradycjami. Połowa klika na tak z powodu mody na śląskość.

Po drugie. Klub jest wizytówką miasta i kibiców. A jakoś nie chce mi się wierzyć ze większość stadionu słucha śląskich szlagrów w domu i na mieście. Co więcej z moich obserwacji przy takiej muzyce bawią się głownie menele w nielicznych letnich ogródkach. W Bytomiu mało kto w ogóle mówi dobrze po śląsku. Może zrezygnujmy z cheerleaderek bo one też nie są "śląskie" a za nie niech baby w zapaskach podskakują z chustami na głowach.

Po trzecie. Chcecie sponsora a jaka poważna firma chce się identyfikować z waszym "wieś tańczy wieś śpiewa"?

Po czwarte. Można puszczać jakieś śląskie kawałki jako tzw "smaczek" ale nie mogą to być rzeczy w stylu disco polo tylko np. od czasu do czasu jakiś utwór Kabaretu RAK czy "jo śląski górnik" ale bez przesady i z należytym umiarem.
<pre> m a r k i p </pre>
markip

Postprzez Perfect » Śr paź 21, 2009 9:47 am

Jest tyle kawalkow ktore mozna puszczac ze az dziw bierze ze ktos w ogole zdecydowal sie na tego typu muzyke na naszym stadionie. Lepiej by było jakby kazdy w odpowiedni sposob nauczyl sie spiewac hymn i to on byl wizytowka kojarzona z naszym stadionem tak jak na Liverpoolu chociazby. A chłam niech leci w TVS czy Radiu Piekary. Nie robmy wiochy.
Perfect

Postprzez kafir » Śr paź 21, 2009 11:14 am

Tak, tak i jeszcze raz tak!!!
"Jo ślonski pieron spod Bytomia" to pieśniczka którą przecież wielu zna od bajtla.
Fajnie by było jakby leciała przed szpilem.
Oczywiście w trakcie wchodzenia fusbalorzy na boisko musi być Hymn, ale wcześniej czemu nie!
Pyrsk!
Gůrny Ślůnsk
Alta Silesia, Горна Силезия, Górny Śląsk, Haute-Silésie, Horní Slezsko, Oberschläsing, Oberschlesien, Opper-Silezië, Øvre Schlesien, Silesia Superior, Siong Silesia, Upper Silesia, Верхня Сілезія
kafir

gadugadu: 666

Postprzez JarJar » Śr paź 21, 2009 11:23 am

A jednak Marek Kondrat słusznie robi zasłaniając słowo Śląski.
Obrazek
Przynajmniej nie robi wiochy.
Ja w celach marketingowych i promocyjnych - pozyskanie potencjalnego sponsora, proponowałbym zasłonięcie (a może całkowite zrezygnowanie) słowa Bytom (źle się kojarzy z walącymi się kamienicami, złomiarzami i wyborcami za lewą wódkę) w nazwie i herbie, zaś słowo "Polonia" oznaczające w obcym języku Polskę (malutki, nic nie znaczący, "wsiowy" kraik) lepiej kojarzącym się słowem Europa (może lepiej Mleczna Droga albo Wszechświat) :evil: :evil: :evil:
1. Opamiętajcie się, przecież są jakieś granice absurdu.
2. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim (każdemu) dogodził.
3. We wszystkim należy zachować umiar i proporcje.
4. Nic nie jest złe samo w sobie, najczęściej nadmiar lub popadanie ze skrajności w skrajność jest szkodliwe.
No... para mi zeszła :)
JarJar

Postprzez cloner » Śr paź 21, 2009 11:34 am

Zagłosowałem na tak.

Znudziło mi się słuchanie tych "rydwanów ognia" czy jak to tam się nazywa, ani to kibicom się nie podoba, ani piłkarzy nie zagrzewa (chyba, że im ta nuta się w . podoba). W czasie zejścia piłkarzy na murawę trzeba śpiewać hymn, ale ... przed meczem, można puścić przecież nasze, śląskie szlagry :jupi:
"Jesteśmy elitą, nie tłumem, w sercach nosimy dumę"

SU!
cloner

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony