Sparingi sezon 2009/2010

Re: Sparingi sezon 2009/2010

Postprzez boruTa » So sty 09, 2010 4:46 pm

Kurcze, Bykowski jakiś niewidoczny był... Karacić ciekawy zawodnik.
boruTa

gadugadu: 0

Postprzez epifan » So sty 09, 2010 4:48 pm

Piotrek napisał(a):Składy z numerami:

Polonia Bytom: Kamil Gołębiewski (46' Szymon Gąsiński) - 2. Adrian Basta, 6. Damian Paszliński, 15. Michał Pietroń, 5. Dawid Kubowicz - 26. Sebastian Leszczak, 11. Wojciech Trochim, 3. Caio Henrique Martins, 9. Piotr Tomasik (70' 8. Mateusz Dreszer) - 21. Vladimir Karalić, 7. Maciej Bykowski (46' 23. Tiago Lima Leal).

Rozwój Katowice: Karol Płonka - Andrzej Setlak (46' Marek Kasprzyk), Rafał Lis (46' Adrian Will), Adrian Świerczyński (46' Krzysztof Szeja), Maciej Tora (46' Mielnik) - Damian Gacki (46' Luty), Radosław Mikołajek - Marcin Kuzak (46' Michał Jędrowski), Rafał Wawrzyńczok (46' Adam Giesa), Wojtynek (46' Dawid Colik) - Bober (46' Krzysztof Michalski)

8) Dreszer za Tomasika
Gummispb napisał(a):(...)Pozdroo jutro na meczyQ
ban

:D
epifan

Postprzez Shearer » So sty 09, 2010 4:59 pm

Trochima powinniśmy wypożyczyć, brał gre na siebie przez więkoszość meczu i bardziej podobał mi się od Caio. Karalić, Caio Martins i Kubowicz powinni zagrać jeszcze z Cidrokami. Najbardziej martwi mnie to, że z Gąsińskim podpisaliśmy już kontrakt, a pierwszą brame zajebał niesamowicie. Najpierw wypluł piłke przed siebie, a następnie puścił piłke pod pachą :crazy: Ale przecież pan Mirek Dreszer jak zwykle wie co robi... Dobrze, że chociaż syn mu się udał, który za rok może już zagrać w pierwszej drużynie, bo umiejętności posiada. Jeszcze jedna rzecz - jakim cudem Pietroń zagrał w środku obrony skoro to lewy pomocnik, ewentualnie lewy obrońca.. :|
Shearer

Postprzez Kołek » So sty 09, 2010 6:01 pm

Spośród "nowych" najbardziej podobał mi się Leszczak, chłopak niewiątpliwie ma spory talent i oglibyśmy dać mu szansę, a z pewnością powinniśmy go sprawdzić w kolejnym sparingu. Dużo biegał, poza tym ma niezłą technikę. Pietroń awalił jedną z bramek, poza tym nie pokazał nic szczególnego - sądzę, że mu podziękują. Bardzo dobre wejście Dreszera, sądzę, że za rok - dwa będzie powoli wchodził do pierwszej drużyny, bo niewątpliwie go na to stać. Bykowski zupełnie niewidoczny, oby z czasem się rozkręcił. Do Trochima jakoś nie mam przekonania, niby deklarował, że walczy na całego, a ja w ciągu całego sparingu ani przez chwilę nie widziałem jakiegoś szczególnego zaangażowania z jego strony - a przecież to jeden z meczów, który mimo wszystko w dużym stopniu mógł zadecydować o jego dalszych postępach. Brazylijczycy średnio, strzelec bramki jeszcze coś tam pokazał, natomiast ten z nrem 23. moim zdaniem do odstrzału. Karalić nieźle, dużo biegał i walczył - mógłby się przydać. Szczerze mówiąc to "szastanie" rezerwowymi bramkarzami coraz bardziej mnie denerwuje, niechże zatrudnią w końcu kogoś w miarę równorzędnego, a nie co pół roku rozwiązują kontrakty i zatrudniają kolejnego. Oby Gąsiński nie okazał się kolejnym, z którym po jednej rundzie się pożegnamy.
Oto tu jest największe Colosseum świata,
Tu serce żądz i życia bije najwymowniej,
Tu tajemny sens wiąże i entuzjazm brata
Milion ludzi na wielkiej rozsiadłych widowni.

[Kazimierz Wierzyński]
Kołek

Postprzez Shearer » So sty 09, 2010 6:11 pm

Kołek napisał(a):Spośród "nowych" najbardziej podobał mi się Leszczak, chłopak niewiątpliwie ma spory talent i oglibyśmy dać mu szansę, a z pewnością powinniśmy go sprawdzić w kolejnym sparingu. Dużo biegał, poza tym ma niezłą technikę.

Niemal każdy jego kontakt z piłką kończył się stratą... :crazy: Wiem, że ten chłopak ma spory talent i spróbowałbym go w kolejnym sparingu, ale dziś zagrał baaardzo słabo.
Shearer

Postprzez Kacper_PB » So sty 09, 2010 6:39 pm

Gdzie gramy następny sparing, na bocznym ?
Kacper_PB

Postprzez BodzieT » So sty 09, 2010 7:12 pm

Sebastian Leszczak (26) - w końcu jakaś młoda krew zasila szeregi Polonii, co do dzisiejszego sparingu grał całkiem dobrze, Leszczak to rocznik 92' nie ma nawet osiemnastu lat.. więc spory szacunek, wielki talent i jest to niewątpliwie postać perspektywiczna

Kubowicz (5) - ogromna ilość strat.. i niestety złe podejmowanie decyzji przy prawie każdym wyprowadzeniu piłki, chwilowe przebłyski i chwilowe podłączanie się w akcje ofensywne to znacznie za mało. Mecz marny w jego wykonaniu

Trochim (11) - każda pochwała, po chwili zamieniała się w jęk zawodu.. na jedną dobrą piłkę przypadały dwie straty, trochę mnie to przeraziło bo zawodnik zapowiadany na gwiazdora, gra przeciętnie.. a tak być nie powinno. Mam jednak nadzieje, że wyjdzie na prostą, bo Trochim może wnieść trochę świeżości w nasze szeregi

Paszliński (6) - zawodnik Młodej Ekstraklasy rocznik 91' jego dzisiejszy występ dobry, zawodnik, który posiada znakomite warunki fizyczne, odpowiedzialna pozycja (środek obrony) na, której radzi sobie wyśmienicie i wywiązuje się w stu procentach z odpowiedzialności, spokój, dokładność, odwaga niczego mu dzisiaj nie brakowało.. dostrzegłem może jedno, dwa niecelne podania. Jego dzisiejszy występ na duży +

Pietroń (15) - mało o tym graczu wiem, ale jego występ mógł podobać się wielu obserwatorom, grał agresywnie ale skutecznie, bez kompleksów radził sobie z pressingiem rywali, trochę chaosu było.. ale mimo wszystko można by jeszcze raz zwrócić na niego uwagę.

Karacić (21) - Karacić w przeciwieństwie do Bykowskiego, aktywny, sprytny i agresywny.
Zawodnik mierzy ok. 190 cm, głową potrafi soczyście uderzyć, wyposażony w niezłą technikę użytkową, potrafi poradzić sobie z obrońcą na plecach i przed sobą.. miejmy nadzieje, że zawita w Bytomiu.. bo może być dobrą alternatywą naszej siły ofensywnej.
BodzieT

gadugadu: 3054091

Postprzez joj666 » N sty 10, 2010 12:21 am

http://www.tvs.pl/informacje/sport/20181/ tu macie linka wiadomości sportowych z TVS pokazali jak padły bramki i są wypowiedzi Vladimira Karalića i Caio Henrique Martins
joj666

Postprzez ikar » N sty 10, 2010 7:44 am

jedna uwaga - Leszczak w Wiśle gra jako napastnik - z rozpiski składu wynika, że u nas zagrał na prawej pomocy?
ikar

Postprzez predix » N sty 10, 2010 2:19 pm

ikar napisał(a):jedna uwaga - Leszczak w Wiśle gra jako napastnik - z rozpiski składu wynika, że u nas zagrał na prawej pomocy?

Biegał po prawej pomocy. Tak był ustawiony jak rozpiska pokazuje na foto wyżej. I dokładnie tylko dużo biegał :? Zawodnik z przyszłością ale myślę, że po wypożyczeniu na rok do 1 ligi byłby dobrym wzmocnieniem.
predix

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników