Lechia Gdańsk - Polonia Bytom 20-03-10/16:30

Re: Lechia Gdańsk - Polonia Bytom 20-03-10/16:30

Postprzez grucha » Śr kwi 21, 2010 2:36 am

Ja proponuję niech ktoś przed meczem zamknie Nowaka skutecznie w mieszkaniu tak żeby nie mógł się z niego wydostać , albo zamówi dla niego taksówkę z miejscem w bagażniku na te dwie godziny!!!Mam wrażenie że nasza kadra to 11 chłopa plus Nowak , na ch@j płacić i wypożyczać pozostałych graczy jak i tak od roku za Sałaty poza może pietnastoma graczami nikt inny się nie przebije do składu , choćby w ramach jakiegokolwiek ogrania.Poziom jaki prezentuje ostatnio nasza drużyna jest żenujący i odzwierciedla to jedno z ostatnich miejsc w dorobku punktowym z ostatniego półrocza , nawet Piast który ostatnio nic nie gra potrafił z nami wygrać:((
"Polonia A , Polonia B , Polonia Arki BoĹźka ole..."
grucha

gadugadu: 0

Postprzez harry79 » Śr kwi 21, 2010 6:48 am

Pewnie dostanę bana ale napiszę: A NIE MÓWIŁEM? nowak! wypad z baru!
Urodzeni, by zwyciężać - zwyciężamy, aby żyć!
harry79

Postprzez ikar » Śr kwi 21, 2010 6:59 am

jak zwykle na forum - cała para w gwizdek
czy naprawdę Nowak jest przyczyną tragicznej gry całego zespołu? nie bronię go tym razem ale powiedzmy że Szati wyrzuca Nowaka i Tomasika ze składu i co?
przerzucicie się na Kilara, Kotrysa Skabe, Barczika, Bażika, Bykowskiego, Podstawka,Sawale i Kurantego
jedynie Radza i Klepa grają z sercem i pewnie ich się oszczędzi

moja teoria jest taka - drużyna się rozsypała a to co ją 3mało w kupie - atmosfera w szatni - jest już dawnym wspomnieniem
pewnie poszło o sytuację z Grzybem i zaległości w płaceniu ale efekt jest taki, że każdy z tych co biega na boisku gra 20% tego co na początku sezonu
Szati to widzi i chce dojechać siłą rozpędu grając świadomie na 0-0. Raz się uda a raz nie.
Niepokojące jest to, że taki Hricko leczy drobny uraz przez 3 tygodnie, Killar podpisał kontrakt z klubem z Cypru, Podstaw "zatruł" się kiszonym ogórkiem, Jacek wchodzi na 2-3 minuty a Szati nie podpisując kontraktu też dał jasny sygnał, że nie chce swoim nazwiskiem tej padliny firmować
Polonia, która w ponad 50 kolejnych meczach nie miała wyniku 0-0 i była jesienią najskuteczniejszą drużyną polskiej EK teraz gra na przetrzymanie
ten sezon pewnie się u3mają, może dostaną licencję ale następny sezon to albo zdarzy się cud albo czeka nas pewny spadek
Dzwon już bije i chyba wiadomo jest komu ...
ikar

Postprzez boruTa » Śr kwi 21, 2010 8:33 am

Tabela wiosny pokazuje że .... gdyby nie dorobek jesieni ...lecimy. Pytam zarząd Polonii SSA co na następny sezon ? Nie chce nikogo bronić ale strata Grzyba jest niepowetowana i tyle. Chłopak biegał sam po parku i gra , znaczy, że ma charakter ale co tam ludzie z charakterem sie nie podobają zarządowi . Trzeba chodzić ze spuszczona głową i grać ze spuszczoną głową. Zakupy jakich dokonał zarząd ... " kto potrzebując chirurga w szpitalu zatrudnia kopidoła " ? Ja nie rozumiem jak można wykonywać tak podstawowe błędy w funkcjonowaniu klubu ...za długo gramy w Ekstraklasie ?! Jest jeszcze chwila na opamiętanie....ale tylko chwila i nie na odczekanie do przyszłego tygodnia.
boruTa

Postprzez Niekumaty » Śr kwi 21, 2010 12:09 pm

Remis na wagę złota :lol2:

Punkt może cieszyć, bo każdy zdobyty w tej rundzie (po zimowych działaniach ekip z Dworcowej) jest wielkim sukcesem.

Miałem wątpliwą przyjemność oglądania tego meczu, wcześniej wiedziałem, że jest źle ale nie sądziłem, że aż tak...

Basta - chłopak prawie 22 lata gra ciągle w kadrze U 21 a w klubie trybuny lub w najlepszym wypadku ława. Do Gdańska nie pojechał w ogóle, kiedy ma wobec tego grać jak nie podczas kontuzji Hricko? Tymiński kolejny, który mógłby tam zagrać, ale jak twierdzi Szatałow "ma braki taktyczne" Hahaha jakie braki można mieć w tej śmiesznej lidze to nie mam pojęcia. Etatowo na prawej obronie wychodzi Nowak i w pierwszej akcji robi karnego. Standard, przyzwyczaiłem się już do tego, że w drużynie Szatałowa nie ma żadnej konkurencji i rotacji w składzie. Jak raz wskoczysz do meczowej jedenastki, to już z niej nie wypadniesz.

Co najgorsze od Nowaka to się wczoraj całe zło dopiero zaczęło, inni zagrali na takim samym poziomie...Jeśli ktoś myśli, że "wszystko przez Nowaka" to wielkie gratulacje wiedzy na temat piłki nożnej :lol2: Grały ze sobą 6 i 7 drużyna w tabeli, a poziom był naprawdę żenujący. Totalny antyfutbol, zwłaszcza w naszym wykonaniu.

Kotrys - Klepczyński - Killar - Nowak

To jest jakiś cud, a raczej lechijna nieudolność, że obrona grająca w tym składzie nie straciła wczoraj bramki. To co wyprawiają stoperzy nie mieści się w głowie. Miękka gra, bez zadziorności, wybicia piłki pod nogi rywali, sami tworzą sobie zagrożenie...

To był chyba jeden z najgorszych meczów od czasu powrotu do Ekstraklasy. Kapsa mógł sobie wziąć krzesełke i 90 minut na nim siedzieć. My nawet nie podjęliśmy próby zaatakowania bramki Lechii, nie postraszyliśmy kontrami, dosłownie nic. Jedyna sensowna akcja to wyjście z kontrą Tomasika. Nic poza tym. Jedyny pozytyw jest taki, że jakoś tam potrafią jeszcze grać piłką, wymienić parę podań, a nie słynne bij do przodu i niech inni lecą.

Parę słów jeszcze o Bykowskim. To jest mistrzostwo świata żeby ustawiać go jako jedynego napastnika. Chłopak co chwilę schodzi do boku szuka gry, coś próbuje zdziałać. Jak ktoś uważnie oglądał mecz, to widział, że momentami w polu karnym nie ma żadnego naszego napastnika i nie ma komu zagrać. Ale pan Szatałow tego na pewno nie dostrzegł.

Grand napisał(a):nie dosc ze nic nie gra,zawala mecz za meczem to do tego jako jedyny sklada skarge do pzpn o zalegle pieniadze w chwili jak klub wysyla papiery i licencje?

Nowak to najemnik wypożyczony do końca sezonu, potem pójdzie do innego klubu więc czego Ty od niego chcesz oczekiwać?. Dlatego jakoś nie specjalnie dziwi mnie to, że składa sobie jakieś pisma do PZPN. Dziwi mnie natomiast to, że 3 osobowy Zarząd z Dworcowej ma kilkumiesięczne zaległości płacowe wobec piłkarzy. To wg mnie jest rzeczywistym problemem a nie pisma Nowaka, które właśnie są efektem działań tych ludzi.

Podsumowując jeszcze mecz z Lechią: zgodnie z przewidywaniami ta runda jest fatalna, ale najgorsze dopiero nadejdzie. To już zmierza ku agonii...Na własne życzenie. Dworcowa może być z siebie dumna.
Niekumaty

Postprzez BOGDAN » Śr kwi 21, 2010 4:02 pm

Post Niekumatego jest dosc "smutny" ale niestety prawdziwie opisuje sytuacje w jakiej sie znalezlismy. Moze juz "za dlugo" udaje nam sie utrzymac druzyne w ekstraklasie i "czujnosc" oraz zdolnosci przewidywania i planowania na przyszlosc u niektorych zostaly "uspione"?
Mozna czasami ustawiac taktyke pod przeciwnika (tak tlumaczy trener defensywne ustawienie z Lechia), mozna czasami stawiac na doswiadczenie ale nie moze stac sie to regula a dorazne zdobywanie "bezbramkowych" punkcikow celem nadrzednym.
Od jakiegos czasu w ogole nie widac koncepcji budowania zespolu (chocby tylko na nastepny sezon!), ciagle chodzi jedynie o przetrwanie. Nie widac tez wyraznie koncepcji gry. Dotychczas mowilo sie o starannym rozgrywaniu pilki w srodku pola i przesuwaniu sie w strone bramki rywala (bez "wybic na oslep") - teraz zapomniano o tym drugim (przesuwaniu do przodu) a i z ta "starannoscia" nie bardzo wychodzi (rekordowa liczba niecelnych, krotkich podan). Podobno "zakazano" wslizgow - ale czy rowniez zadziornosci i nieustepliwosci w walce? Nasi przegrywali wszystkie "fizyczne" starcia w Gdansku! Jeszcze nie tak dawno nikt nogi nie odstawial.
Ktos w koncu (i to szybko) musi podjac jakies, oparte na mniej krotkowzrocznym mysleniu decyzje kadrowe! Na kogo stawiamy w przyszlym sezonie? Mlodzi powoli przestaja byc mlodymi (albo odchodza) a transfery przestaly byc "szczesliwe" (od paru sezonow sa zgola fatalne). Byc moze trener rzeczywiscie zna mozliwosci tej "mlodziezy" i wedlug jego opinii oni sie do niczego nie nadaja, ale to tylko potwierdza wszystko to o czym piszemy.
Osobna (i moze nawet wazniejsza sprawa) sa (znowu!) domniemane(?) dluzsze niz miesiac zaleglosci placowe (oraz "upublicznienie" tej wiadomosci). To powoli zaczyna byc irytujace. Zwlaszcza w swietle toczacego sie procesu z przyznawaniem licencji. Chyba ze niektorzy (nie tylko Koj i spolka) licza na to ze brak licencji rozwiaze te wszystkie inne probelmy...
BOGDAN

Postprzez Cibeles » Śr kwi 21, 2010 5:22 pm

NIe zdążyłem wczoraj , napisze dziś. Mecz miał dwa plusy - pierwszy , że się skończył bo takiej żenady dawno nie widziałem, a drugi ciut poważniej , że w aspekcie innych wyników remis dał nam już na 99% utrzymanie. Co do chłopaków to katastrofa .... Klepa jako tako reszta .... bez komentarza. Wydaje mi się jednak, że nie ma co po nich jechać, sezon trzeba dokonczyć , i podziękować za jesień bo tam był klucz do utrzymania jak się okazuje. Co do trenera to wymyślił sobie Bytomską Chelsea z ustawieniem 4-5-1 ale niestety Byku i Podstaw to nie Drogba a Nowak Bazik i Sawala nawet w trójkę nie stanowią 30 % Lamparda... Szkoda , że trener tego nie widzi, szkoda , że mając pewne utrzymanie nie promuje młodych tylkonabytki z youtoube'a. I wreszcie szkoda że trójka zarządzająca nie podziękuje mu za dobry sezon i nie poszuka kogoś, kto wymyśli nam nową taktykę, bo teraz rozpisanych nas już mają wszyscy przed meczem ( nawet z całym szcukiem Bytovia Bytów ).
P.S. Derbów strach się bać .... na boisku oczywiście.
Janusz Grześko [*] - Miechowice Pamiętają
Cibeles

Postprzez CZESŁAW » Śr kwi 21, 2010 7:47 pm

Dzikus_PB napisał(a):
bajer napisał(a):Kuranty jest tak drewniany, tak bezmyślny na boisku, że trudno byłoby go upchać w drużynie podwórkowej, a u nas Szatałow stwierdza, że takiego gracza potrzebował :lol:

Pokazal klase bodajze w 75min gdy odebrali mu pilke 30m od bramki, a on truchtal i patrzal na ta pilke(idac łeb w łeb z tym co mu ja odebral :wink: ) :lol:

za tego amatora Nowaka to junior z '95 by 100% lepiej zagral !
Skaba najwidoczniej jest juz glowa w Legii, bo wie ze po sezonie wraca i na 99% 1 sklad, wiec kontuzji zlapac nie chce :wink:

żaląc sie na forum nic nie da,jedyna szansa to w meczu z Cracovia cos "zaspiewac" by przemowic Szatalowowi do ŁBA

ale my młodych będziemy ogrywać po zapewnieniu sobie utrzymania...czyli jakoś tak pewnie w dwóch gierkach na roztrenowaniu posezonowym...., na tą kopaninę nie da się patrzeć...Kuranty, Nowak wypierda...tak skrócie napiszę...Szatałow, co???gówno ...kolejny raz dałeś pokaz swojego warsztatu i myśli szkoleniowej...jeszcze warunki stawiać będzie...kto go to niby nie chce...mądre stwierdzenie padło wczoraj w lidze +...po sezonie będzie kilku niezłych trenerów do wzięcia Ulatowski, Skorża, Urban ( nie chłopaki , nie nie będzie ich u nas...niestety nie nie ta kasa... 8)...więc wybitny trener Szatałow obudzi się z ręką w nocniku...oby już wtedy Bartyla go nie chciał...
W życiu piękne są… tylko chwile...R.R.
CZESŁAW

Postprzez CZESŁAW » Śr kwi 21, 2010 7:54 pm

Niekumaty napisał(a):Remis na wagę złota :lol2:
Basta - chłopak prawie 22 lata gra ciągle w kadrze U 21 a w klubie trybuny lub w najlepszym wypadku ława. Do Gdańska nie pojechał w ogóle, kiedy ma wobec tego grać jak nie podczas kontuzji Hricko?

a najgorsze jest to, ze chłopak nam spierdoli po sezonie...a tak naprawdę nawet nam się dobrze na oczy nie pokazał...a w tych co grał, było nieźle, czy to na prawej obronie, czy to na prawej pomocy...
W życiu piękne są… tylko chwile...R.R.
CZESŁAW

Poprzednia strona

Powrót do Poprzednie sezony