Polonia Bytom - Cracovia Kraków 24.04 / 12:30!

Re: Polonia Bytom - Cracovia Kraków 24.04 / 12:30!

Postprzez Macondo » So kwi 24, 2010 6:51 pm

Kortys, Kulpaka, Kuranty i strzelec Sawala, no i Nowak wg mnie nie są na poziomie ekstraklasy. Jeszcze dopowiem, że na naszej oficjalnej napisano ""już stronie szersza relacja wkrótce", a na Cracovii już trzy artykuły, w tym wywiad ze Ślusarskim, to taki kamyk do ogródka ....
Macondo

Postprzez boruTa » So kwi 24, 2010 7:17 pm

Tina napisał(a):Ładny mecz tylko szkoda wyniku...
Zawsze wydawało mi się, że zadaniem kibica jest wspieranie piłkarzy a nie obrażanie ich. Było widać ambicje niestety zabrakło szczęścia.Dumni po zwycięstwie WIERNI PO PRZEGRANEJ (czy jakoś tak).

tak jak z Piastem tak i z Cracovią ...Ty widzisz jakieś inne mecze .... To był ładny mecz ? To jak grali na jesieni ? Ci Panowie nasz zwyczajnie oszukują i tyle ...
boruTa

gadugadu: 0

Postprzez cloner » So kwi 24, 2010 7:43 pm

za to ze dzisiaj piłkarzyki nie podeszli podziekować za doping chyba na meczu z Zagłębiem L przez jakiś czas dopingu nie będzie.

Jeśli jest możliwość, należy wykonać jakiś transparent, przecież to jest . nie do pomyślenia. Jedynie Killar i Skaba na środku boiska czekali na resztę zespołu, po pewnym czasie dopiero Klepa z Radzą podeszli pod boczną linię boiska.

Gwiazdory pierdolone :evil:

Co tu więcej napisać, sędzią był główną gwiazdą na boisku, karny z dupy (na szczęście Skaba obronił), dziwne gwizdanie fauli, itp. W II połówce nasi dużo lepsi, ale brak wykończenia.

Zabrakło niewiele.
"Jesteśmy elitą, nie tłumem, w sercach nosimy dumę"

SU!
cloner

Postprzez Perfect » So kwi 24, 2010 8:49 pm

Bo to jest tak : spiewanie non stop po porazkach i nędznych remisach "nic sie nie stało" oduczyło tych najemników presji i myślenia o tym ze graja przede wszystkim dla nas - Kibiców. Ilosc punktów zdobyta jesienią pozwalała mysleć o spokojnym utrzymaniu, tymczasem oddajemy jak frajerzy punkty Piastuchom i Pasom. Trzeba zdac sobie sprawe z tego ze conajmniej połowa składu nie ma umiejetnosci by grac w słabej Ekstraklasie. Mozna zagrac 2-3 dobre mecze, kolejne 2-3 wygrac fuksem, ale utrzymac chociazby srednia forme przez cale rozgrywki to jest klucz do tego aby byc srednim zespołem.
Trener tez do tego reke przykłada bo jego wizja tej druzyny to uporczywe granie na 0:0 i wiara w miernego Nowaka ...
Polityka transferowa w tym klubie to kolejna kwestia prowadzona na miernym poziomie.
Trzeba zdac sobie sprawe z tego ze jestesmy kurewnie słabi.
Nie zmieni tego wymiana trenera, nie wstawianie do składu Nowaka. Tu trzeba solidnego pierdolnięcia w Zarząd, miasto i klub. W przeciwnym razie kwestia spadku i zgnicia w 2 lidze jest baaaardzo bliska.
Perfect

Postprzez kamyk93 » So kwi 24, 2010 8:57 pm

Perfect napisał(a):Bo to jest tak : spiewanie non stop po porazkach i nędznych remisach "nic sie nie stało" oduczyło tych najemników presji i myślenia o tym ze graja przede wszystkim dla nas - Kibiców.

Z naszej strony powinna być teraz totalna wyjebka. Komuś tu chyba trzeba udowodnić, że Polonia TO MY.

I TO MY GODNIE JĄ REPREZENTUJEMY W CHORZOWIE! WSZYSCY NA DErBY!!!

http://www.youtube.com/watch?v=UZWZbe0x ... _embedded#!

KAŻDY Z WĄSEM JEST ALFONSEM :lol2: ! Dworcowa pjona.
Ostatnio edytowano So kwi 24, 2010 9:44 pm przez kamyk93, łącznie edytowano 2 razy
POLSKA od nas wymaga, byśmy byli pokoleniem wielkim.
kamyk93

Postprzez CZESŁAW » So kwi 24, 2010 9:10 pm

gwiazdory pierdolone???po części tak...ale w większej mierze miernoty piłkarskie, które nigdy nie powinny na takim poziomie w piłkę grać...i których nikt, nigdzie indziej nie chciał...Kuranty ( mimo asysty ), Nowak...ile razy można to powtarzać...Kotrys...., mając 8 m wolnego miejsca przyjmuje piłkę jak mój 3-letni chrześniak i trafia nią sobie w rękę...oburzenie, ze z tego żadnej korzyści dla Polonii nie było???gówna prawda...za tandetę płaci się tak wysoką cenę...ale i tak nic nie przebije tego gwiazdora na ławce...znowu pokazał i utwierdził nas wszystkich w przekonaniu, ze początek sezonu (dokładnie 8 kolejek )jechał na totalnej improwizacji i braku rozeznania ze strony przeciwników co do naszej gry...a teraz???nie ma żadnego pomysłu...nic...1-1 85 min, przecie to traki dobry wynik u siebie, ze trzeba się bronić...zdejmijmy napastnika i wpuśćmy to coś mieniające się piłkarzem...oszczędź nam już tej żenady, unieś sie honorem i ZREZYGNUJ, JUŻ , TERAZ, NATYCHMIAST ! ! !
W życiu piękne są… tylko chwile...R.R.
CZESŁAW

Postprzez brown82 » So kwi 24, 2010 9:59 pm

Mecz u siebie, nie gramy z czołową drużyną, trzy punkty dają nam na 100% utrzymanie a nasz trener wystawia jednego napastnika (Cracovia zaczyna dwoma).
1:1, pachnie bramką dla nas, coś się dzieje a nasz trener stwierdza ,że 1pkt. to absolutnie satusfakcjonujące rozwiązanie i należy go pilnować. Zapchajdziura lub jak woli Szatałow piłkarz uniwersalny za napastnika i... Wszyscy wiemy jak się skończyło.
Szatałow źle zaczął i jeszcze gorzej skończył ten mecz.
Nie wiem co pozytywnego można o nim powiedzieć? Dziwi mnie to ,że po tym co ostatnio prezentujemy pod jego wodzą gość śmie stawiać warunki w kwestii prolongaty jego kontraktu. On powinien prosić o to żeby ktoś pozwolił mu tu zostać jeszcze tydzień a gość gada o kolejnych latach.

Oglądam mecz ŁKS - Sandecja i zastanawiam się co za mądra głowa zdecydowała o tym ,że takiemu Bębenekowi czy Różalskiemu podziękowano za współpracę? Różalski może uczyć Skabę gry na przedpolu a Bębenek gra kolejny dobry mecz i strelił bramkę. Ich odejście było też za kadencji Szatałowa?
brown82

Postprzez elmatador » So kwi 24, 2010 10:14 pm

na dzień dzisiejszy gramy najgorszą piłkę w ekstarklasie, dziekuje
elmatador

Postprzez Imperator997 » So kwi 24, 2010 10:26 pm

najlepsze według mnie jest to, że zarząd tego nie widzi co sie dzieje!
mi się zdaje że teraz to Polonii :roll: sie nie chce grać i tylko na remisy licza by się utrzymać

jak wracałem po meczu to słyszałem rozmowe 2 facetów i jeden mówi do drugiego:
- wiesz co, moim zdaniem to Polonia kur@@ spadnie do 1 ligi i to będzie koniec Polonii!
a ten drugi:
-nie zartuj
a tam ten jeszcze pierdoln@ł głupote:
- Szombierki są 100 razy lepsze niz Polonia

więc jesli ludzie już gadają takie pierdoły to jest już paranoja

PS. Do zarządu i trenerów : Więcej piłkarzy z youtube! zajebiście grają!!! :jupi:
W moim sercu jest Polonia,
Kocham ją i na zawsze tak!
Jej będe wierny, aż po życia mój kres
Polonio jedyna ma!
Imperator997

Postprzez bajer » So kwi 24, 2010 10:26 pm

brown82 napisał(a):Oglądam mecz ŁKS - Sandecja i zastanawiam się co za mądra głowa zdecydowała o tym ,że takiemu Bębenekowi czy Różalskiemu podziękowano za współpracę? Różalski może uczyć Skabę gry na przedpolu a Bębenek gra kolejny dobry mecz i strelił bramkę. Ich odejście było też za kadencji Szatałowa?

To samo sobie pomyślałem.
3 bramkę dla Sandecji strzela Jończyk - 18 latek.
U nas pseudotrener ciągle bredzi o umiejętnościach taktycznych. Ja powiem tak - lepiej żeby młodzi nie uczyli się tej chorej myśli taktycznej Szatałowa, bo nic z nich nie będzie.
Jak dla mnie cały ten sztab to powinien jak najszybciej sie pakować. Kompletny brak rozeznania wśród zawodników, przywiązanie do jednych i tych samych cepów bez ambicji, jedna taktyka polegająca na wymianie 1000 podań przy 4-5 kontaktach z piłką, brak szybkości u 90% zawodników (jedynie Radza i Jacek potrafią przyśpieszyć w całym zespole). Każdy bramkarz który tu gra pod okiem pana Dreszera zatraca swoje umiejętności, a wielki znawca wybiera i wybiera i nie potrafi trafić na pewnego bramkarza (dzisiejszy 2. karny ewidentny przez głupotę Skaby, bo nic z tek akcji by nie było).
Oprócz niezrozumiałej zmiany na Nowaka, ja mam jeszcze jedno pytanie: czy my naprawde nie mamy żadnych bocznych obrońców, że trzeba wpuszczać typowego środkowego, bez predyspozycji do gry na boku robiąc mu ogromna krzywdę ?? Oczywiście ani Basta ani Tyminski, an żaden z ME nie potrafi rozgryźć myśli taktycznej pana trenera. Trzeba na siłę wstawiać tam Kulpakę. Tak jak Nafta napisał - to co do cholery robią na zgrupowaniach i treningach, że nie potrafi ich nauczyć prostych zdawałoby się założeń ?? Po co po 10 sparingów między rundami ??
A może po prostu kiepski nauczyciel.
Co do zawodników - Kotrys, Nowak, KURANTY !!, Sawala, Killar, Tomasik, Barcik - już teraz powinni być wystawieni na listę transferowa albo rozwiązać kontrakty. Żadnego pożytku z nich nie było i na pewno nie będzie. Darmozjady bez ambicji.

Co do samego meczu - nędza i dno. 10 min gry. Jesteśmy najsłabszą drużyna tej ligi i za to można dziękować przede wszytskim "profesjonalistom": Bartyli, Izydorczykowi, Rudnickiemu i Zającowi.
bajer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poprzednie sezony